پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850911692
تغییر مدل افزایش وام خرید مسکن
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تغییر مدل افزایش وام خرید مسکن تهران - ایرنا - مصوبه غافلگیرانه ماه گذشته هیات دولت در خصوص وام مسکن این تصور را به وجود آورد که وزارت راه وشهرسازی از موضع یکساله اش در خصوص «نیاز حتمی متقاضیان مسکن به تسهیلات خرید پرقدرت» عقب نشسته و طرح افزایش وام خرید را از دستور کار خود خارج کرده است اما پیگیری های «دنیای اقتصاد» نشان می دهد مذاکراتی که درست یک ماه بعد از تشکیل دولت یازدهم به خواست متولیان بخش مسکن برای افزایش وام خرید در بانک مرکزی آغاز شد، نه تنها متوقف نشده که طی دو ماه اخیر به شکل بی صدا –سکوت خبری- در جریان بوده است.
هیات دولت 23 مهر ماه امسال از بین دوراهی افزایش وام ساخت یا وام خرید، گزینه اول را برگزید و بدون آنکه پیش زمینه ذهنی چندان قوی در بازار مسکن برای ارتقای میزان تسهیلات ساخت وساز وجود داشته باشد، ناگهان در مصوبه ای، سقف وام ساخت مسکن را به 50 میلیون تومان افزایش داد.
هم اکنون مشخص شده، مجوز اخیر هیات دولت اگر چه با بخشی از برنامه های وزارت راه وشهرسازی تحت عنوان «تقویت عرضه مسکن ارزان قیمت برای دهک های کم درآمد» انطباق دارد اما هدفی که این وزارتخانه برای تامین مالی «پایدار» بخش مسکن تدارک دیده را محقق نمی کند.
از همین رو، مسوولان وزارت راه و شهرسازی در هفته های اخیر با استقبال از موافقت دولت با افزایش سقف وام ساخت در بافت فرسوده، کماکان به رایزنی های خود برای راه اندازی صندوق های پس انداز مسکن به عنوان پایدارترین جریان تامین مالی ادامه دادند تا بلکه موافقت بانک مرکزی را نیز به دست آورند.
گزارش «دنیای اقتصاد» در این زمینه حاکی است: مذاکرات بین مقامات وزارت راه وشهرسازی، بانک مرکزی و بانک مسکن برای «نحوه ایجاد صندوق پس انداز و پرداخت وام خرید از محل صندوق»، در آخرین نشست مشترک، به جمع بندی روی فرمول پیشنهادی بانک مسکن منتهی شده و مدل نهایی که سخت ترین شکل پرداخت وام خرید مسکن به حساب می آید، هم اکنون آماده ارائه به شورای پول واعتبار شده است.
پیشنهـاد 100 میلیـونی کنـار رفـت، دو مدل در نیمه نهایی
آنچه نتیجه به دست آمده از آخرین دور مذاکرات را قابل تامل کرده، محتوای مدل بانک مسکن است. طرفین مذاکره در طول چندین ماه نشست مشترک در سطوح عالی، کارشناسی و مدیریتی، متفق القول شده بودند که برای افزایش سقف وام خرید مسکن باید طرح وزارت راه وشهرسازی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز مسکن در یک بانک که می تواند برای شروع کار بانک مسکن باشد، به اجرا دربیاید.
در طرح اولیه وزارت راه وشهرسازی، پرداخت سالانه 300 هزار فقره تسهیلات خرید معادل 50 درصد قیمت مسکن با ارقام شناور 80 تا 100 میلیون تومان و نرخ سود 14درصد– نرخ در استطاعت- پیش بینی شده بود. اما در ماه های اخیر با رسیدن روند مذاکرات به مراحل جزئی و ریز این طرح، از یکسو ارقام اولیه تعدیل شد و از سوی دیگر، دو مدل از طرف بانک مسکن و مسوولان بخش مسکن در اولویت بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.
به گزارش «دنیای اقتصاد» بعد از آنکه در اواخر فصل تابستان، نظر بانک مرکزی مبنی بر «افزایش تدریجی سقف تسهیلات خرید به جای رشد یکباره سقف و همچنین اجرای پایلوت صندوق پس انداز با وام نه چندان پرقدرت» در فضای مذاکرات غالب شد، بانک مسکن مدل خود برای راه اندازی صندوق پس انداز را براساس پرداخت وام 100 هزار فقره با میانگین سقف 60میلیون تومان و سود حمایتی 14درصد طراحی و ارائه کرد.
در این مدل، امکان پرداخت وام خرید با ارقام شناور 40، 60 و حداکثر 80 میلیون تومان وجود دارد که متناسب با شهرهای پرهزینه، قابل پرداخت است.
اما مدل بانک مسکن که هم اکنون به عنوان پیشنهاد نهایی آماده طرح و بررسی در شورای پول و اعتبار است، از آن جهت قابل تامل ارزیابی می شود که بار عمده تامین منابع مالی برای پرداخت وام خرید در این مدل، بر دوش دولت گذاشته شده است.
کمترین ریسک برای بانک، بیشترین بار مالی برای دولت
بررسی های «دنیای اقتصاد» در این باره نشان می دهد: در مدلی که بانک مسکن برای راه اندازی صندوق پس انداز طراحی کرده، یک سوم منابع لازم برای پرداخت تسهیلات، از محل سپرده گذاری وام گیرنده ها تامین می شود و دو سوم دیگر از محل اعتبارات دولتی حاصل خواهد شد.
در قالب این مدل، متقاضیان وام یا همان متقاضیان خرید مسکن به مدت یک سال مبلغی معادل 20 میلیون تومان در صندوق پس انداز بانک مسکن سپرده گذاری می کنند، سپس دولت باید مابه التفاوت اصل و سود سپرده تا رقم 60 میلیون تومان تسهیلات را برای جلوگیری از کسری منابع صندوق، به بانک عامل پرداخت کند.
محاسبات درباره کل منابع مورد نیاز صندوق پس انداز در مدلی که بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات با میانگین سقف 60 میلیون تومان طراحی کرده، حاکی است: دولت برای یک دوره 5ساله فعالیت صندوق، باید حدود 10 تا 11 هزار میلیارد تومان در ابتدای شروع به کار صندوق پس انداز، به بانک عامل در قالب تامین مالی صندوق کمک کند که این مبلغ هم شامل «منابع مورد نیاز صندوق برای پرداخت وام» و هم شامل «جبران سود حمایتی 14درصد تا سود رایج بانکی 22درصد» می شود.
در حقیقت بانک مسکن برای عمل به «خط قرمز» بانک مرکزی که در طول یک سال اخیر مرتب نسبت به رعایت تعا دل منابع و مصارف در طراحی صندوق پس انداز مسکن هشدارهای مکرر داده بود، چنین رقمی را از دولت مطالبه می کند.
این در حالی است که مسوولان بخش مسکن در مدلی که به موازات مدل بانک مسکن برای وام 60 میلیونی طراحی کرده اند، مسوولیت تامین منابع صندوق یا همان مابه التفاوت اصل و سود سپرده تا رقم تسهیلات را برعهده بانک عامل گذاشته اند و صرفا دولت را متعهد و مکلف به پرداخت یارانه لازم برای جبران سود حمایتی می دانند.
در مدل مدنظر متولیان بخش مسکن، بانک عامل صندوق پس انداز مسکن باید قادر باشد، منابع مالی لازم برای پرداخت تسهیلات خرید را از بازار پولی تامین کند. به خصوص آنکه آورده متقاضیان در قالب سپرده، به مدت یک سال نزد صندوق پس انداز می شود و با همین میزان سپرده گذاری، عملا توان وام دهی بانک در درازمدت افزایش پیدا می کند. اما گفته می شود از نظر بانک مسکن، هزینه تامین پول از بازار بین بانکی– بازاری که بانک ها برای عمل به تعهدات سررسید شده خود در قبال مشتری یا همان وام گیرنده ، به صورت موقت از یکدیگر منابع مالی قرض می گیرند- حدود 28درصد است که به مراتب قیمت تمام شده تسهیلات را از 22درصد، بالاتر می برد.
متولیان مسکن در مدل خود، برآورد کرده اند که اگر مرز حمایت مالی دولت از صندوق پس انداز بانک مسکن برای پرداخت وام خرید 60 میلیونی، صرفا در حد جبران فاصله سود 14درصدی وام تا سود 22درصدی رایج در نظام بانکی باشد، در این صورت حداکثر حدود 5 هزار میلیارد تومان کمک دولتی به بانک عامل، مورد نیاز است که البته این رقم نیز مشروط به پرداخت کامل آن در ابتدای کار صندوق برای پوشش نیاز پنج ساله اش است.
به رغم مطرح شدن هر دو مدل بانک مسکن و وزارت راه وشهرسازی، فعلا آن مدلی که ریسک کمتری برای سیستم بانکی و بار مالی بیشتری برای دولت به همراه دارد، به عنوان گزینه نهایی، تعیین شده است.
مطابق تاکید بانک مرکزی، تراز بانک عامل صندوق پس انداز مسکن باید همواره مثبت باشد به این معنی که طراحی وام خرید به گونه ای انجام گیرد که در طول پرداخت تسهیلات، هرگز تعادل منابع و مصارف صندوق با کسری مواجه نشود.
از این رو، انتقال بار تامین منابع صندوق پس انداز به دوش دولت، «ریسک کسری» را به کمترین سطح کاهش می دهد.
صندوق، حمایت لازم دارد؟
به گزارش «دنیای اقتصاد»، هم اکنون قضیه افزایش وام خرید مسکن در شرایطی به تضمین دولت برای جبران کسری منابع صندوق پس انداز گره خورده که بانک مسکن طی چند سال اخیر برای پرداخت تسهیلات 20 میلیون تومانی و اخیرا 35 میلیون تومانی، از ساختار صندوق پس انداز استفاده کرده و در این سال ها، هیچ بحثی مبنی بر کمبود منابع این صندوق یا درخواست کمک از دولت، مطرح نبوده است.
در بانک مسکن، سال ها است که صندوق پس انداز مسکن فعالیت می کند. این صندوق تا دی ماه سال گذشته، مشروط به سپرده گذاری 10 میلیون تومانی به مدت یک سال، تسهیلاتی معادل 20 میلیون تومان برای خرید مسکن پرداخت می کرد و از دی ماه سال92 تا کنون نیز بیش از 50 هزار فقره وام 35 میلیونی پرداخت کرده است.
از سوی دیگر، همه وام هایی که بانک مسکن در چند سال گذشته برای خرید مسکن پرداخت کرده، طبق ضوابط بانک مرکزی، دارای نرخ سود 14 تا حداکثر 16 درصد بوده است. بنابراین رویه گذشته تاکنون بانک مسکن در پرداخت تسهیلات خرید اولا متکی به منابع داخلی بانک و منابع بازار بوده و دوما با نرخ سودی معادل آنچه وزارت راه وشهرسازی سود یارانه ای می داند، ارائه شده است. کارشناسان مسکن در این باره معتقدند: طرح وزارتخانه برای افزایش وام خرید مسکن، عملا به لحاظ منابع لازم و نرخ سود حمایتی، عینا برگرفته از ساختار فعلی صندوق پس انداز مسکن مستقر در بانک مسکن است و نیاز چندانی به پیش بینی اعتبار دولتی در قالب کمک مالی به صندوقی که می خواهد وام جدید را پرداخت کند، نیست.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، هم اکنون در سایت رسمی بانک مرکزی، مقرراتی که برای نحوه تعیین نرخ سود تسهیلات بانکی معین شده، به این صورت است که بانک ها برای پرداخت تسهیلات به شکل عقود غیرمشارکتی باید حداکثر 22درصد سود و برای تسهیلات مشارکتی نیز حداقل 21درصد سود دریافت کنند. در مقررات بانک مرکزی همچنین با نام بردن از «صندوق پس انداز مسکن» تاکید شده است، تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق نیز باید با نرخ سود 14درصد و اوراق مسکن با سود 16درصد، پرداخت شود.
به این ترتیب، از نظر بانک مرکزی، طی این سال ها– بسته های پولی سال های اخیر موجود در آرشیو بانک مرکزی، همواره بر پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق با نرخ سود 14 درصد تاکید دارد- وام خرید مسکن باید با سودی که امروز وزارت راه وشهرسازی به دنبال آن است، پرداخت می شده و نکته آنکه، در این سا ل ها، کمک یارانه ای خاصی از طرف دولت چه به شکل مستقیم و چه به صورت وجوه اداره شده، به صندوق پس انداز بانک مسکن نشده است.
سختی مسیر و بار 10 هزار میلیاردی
اما با این حال، شورای پول و اعتبار در هفته های آتی، پیشنهاد نهایی مبنی بر راه اندازی صندوق پس انداز جدید برای پرداخت سه نوع تسهیلات 40، 60 و 80 میلیون تومانی را بررسی می کند.
تصویب و اجرای قطعی این پیشنهاد منوط به آمادگی و پذیرش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای ارائه کمک حداقل 10 هزار میلیارد تومانی به منابع صندوق است؛ کمکی که پیش تر وزیر راه وشهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی، رقمی به مراتب کمتر از آن را در قالب نامه ای با امضای مشترک، از رئیس جمهور درخواست کرده بودند تا بتوانند با آن، وام خرید مسکن در استطاعت گروه های میان درآمدی را به متقاضیان پرداخت کنند.
کمک دولت اگر تامین شود، احتمالا به شکل وجوه اداره شده، نزد صندوق سپرده گذاری می شود. در پیشنهاد نهایی شده، میانگین سقف وام خرید به 60 میلیون تومان افزایش می یابد و اقساط ماهانه این تسهیلات نیز حدود 750 هزار تومان خواهد بود که البته برای وام 80 میلیونی، مبلغ قسط به حدود 900 هزار تومان می رسد.
طول دوره بازپرداخت نیز 20ساله حساب شده است.
با این مدل، طرح تقویت توان خرید مصرفی در بازار مسکن، وارد گردنه بررسی و تصویب نهایی شده است. سختی مسیر کنونی برای تصویب این طرح، بار مالی حداقل 10 هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده برای دولت است.
تجربه به جا مانده از مراودات مالی دولت ها نشان می دهد: در هیچ سالی سابقه نداشته که دولتی، تعهدات خود به سیستم بانکی بابت یک نوع تسهیلات تکلیفی- لااقل در بخش مسکن- را سر موقع پرداخت کند. در بهترین حالت، این تعهدات چندین ماه بعد از پرداخت تسهیلات از طرف بانک عامل، ارائه شده است. به عنوان نمونه در مسکن مهر که تسهیلات با سود حمایتی 4 تا 9 درصد پرداخت می شد، به رغم تعهد دولت برای پرداخت مابه التفاوت نرخ سود به بانک ها، این مبلغ مدتی بعد از پرداخت تسهیلات، به بانک عاملداده شد.
اکنون با چنین سابقه ای از عدم تحقق تعهدات گذشته، پیشنهاد شده است، تعهدات آینده دولت برای وام خرید مسکن، پنج سال جلوتر از پرداخت تسهیلات، به بانک عامل داده شود.
منبع: دنیای اقتصاد
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
وام خرید مسکن افزایش یابد
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۲ معاون وزیر را ه و شهرسازی گفت نگاه دولت به حوزه مسکن افزایش قدرت خرید مردم و توانمندکردن آنان است و امیدواریم با جلساتی که در شورای پول و اعتبار برگزار میشود وام خرید مسکن افزایش یابد محمدسعید ایزدی – مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران – در گفتمتقاضیان خرید مسکن افزایش یافتند/ نرخ آپارتمانهای کمتر از 70 متر
اقتصادی راه و مسکن گزارش میدانی مهر متقاضیان خرید مسکن افزایش یافتند نرخ آپارتمانهای کمتر از 70 متر خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی تداوم رکود بازار مسکن موجب شده است در ماههای اخیر متقاضیان بیشتری برای خرید مسکن به بنگاهها مراجعه کنند اما در نهایت بازهم رکود عمیقی بر بازار ممعاون راه و شهرسازی: وام سه هزار واحد مسکن مهر در آذربایجان شرقی افزایش یافت
معاون راه و شهرسازی وام سه هزار واحد مسکن مهر در آذربایجان شرقی افزایش یافت مراغه - ایرنا - معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی از افزایش میزان وام سه هزار واحد مسکن مهر در شهرهای بالای 25 هزار نفر استان خبر داد به گزارش ایرنا علی علمی روز چهارشنبه در جلسه شورای معضو ناظر شورای پول و اعتبار پنبه وام مسکن 50 میلیونی را زد: افزایش وام بدون مصوبه شورا ممکن نیست
عضو ناظر شورای پول و اعتبار پنبه وام مسکن 50 میلیونی را زد افزایش وام بدون مصوبه شورا ممکن نیست اقتصاد > مسکن - تسنیم نوشت عضو ناظر شورای پول و اعتبار از پیشنهاد کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس برای کاهش نرخ سپرده قانونی بانک ها خبر داد و گفت افزایش وام مسکن بدون مصوبهافزايش تسهيلات خريد و ساخت مسکن
۳ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۶ب ظ افزايش تسهيلات خريد و ساخت مسکن مديرکل راه و شهرسازي استان تهران با اشاره به افزايش تسهيلات خريد و ساخت مسکن گفت افزايش تسهيلات خريد مسکن براي توانمندسازي بخش تقاضا صورت گرفته است به گزارش خبرگزاري موج مديرکل راه و شهرسازي استان تهران به افزايش تسهيلاتگزینه نهایی افزایش وام مسکن مشخص شد
گزینه نهایی افزایش وام مسکن مشخص شد از بين چندين گزينه پيشنهادي براي نحوه افزايش وام خريد مسكن سرانجام مدل بانك مسكن با كمي تغيير روي ميز سياستگذار پولي قرار گرفت روزنامه دنیای اقتصاد از بين چندين گزينه پيشنهادي براي نحوه افزايش وام خريد مسكن سرانجام مدل بانك مسكن با كمي تافزایش وام مسکن یک ضرورت است/هرگونه شوک مثبت به نفع بازار است
یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با ایرنا افزایش وام مسکن یک ضرورت است هرگونه شوک مثبت به نفع بازار است تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر تناسب واقعی و منطقی میان قیمت تمام شده مسکن و قیمت عرضه شده برای مشتری وجود ندارد گفت افزایش سقف وام مسکن یکی از ضفارس گزارش می دهد افزایش سقف وام مسکن مهر در بانک مرکزی مسکوت ماند/ نامه آخوندی و جهانگیری در انتظار پاسخ سیف
فارس گزارش می دهدافزایش سقف وام مسکن مهر در بانک مرکزی مسکوت ماند نامه آخوندی و جهانگیری در انتظار پاسخ سیفافزایش سقف وام مسکن مهر که از ماه گذشته به کمیسیون اعتباری بانک مرکزی رفته در این کمیسیون به دلایلی نامعلوم خاک می خورد و خبری از بررسی آن نیست به گزارش خبرنگار اقتصادی خببازار خودرو باز هم بی رونق تر شد/ مشتریان در انتظار افزایش وام خرید خودرو
بازار خودرو باز هم بی رونق تر شد مشتریان در انتظار افزایش وام خرید خودرو اقتصاد > بازرگانی - دنیای اقتصاد نوشت آنطور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت میگویند طی هفته جاری به دلیل همزمانی با عزاداری حسینی بازار خرید و فروش خاصی را به خود ندیده و این شرایطچکیده اخبار اقتصادی امروز ابلاغ دستورالعمل اجرایی خریدوفروش مسکن مهر/ افزایش قیمت خودرو در فصل پاییز/تحقیق و ت
چکیده اخبار اقتصادی امروزابلاغ دستورالعمل اجرایی خریدوفروش مسکن مهر افزایش قیمت خودرو در فصل پاییز تحقیق و تفحص از واردات بنزین در دستور کار مجلسبررسی مطالبات دامداران در هیأت دولت عرضه گوشت گوساله ۱۶هزارتومانی برای ایام محرم بازگشت بازار سهام به روند صعودی تحت تأثیر ۳ عامل وخرید و فروش آپارتمان در مهرماه رونق گرفت/ 40 درصد افزایش معاملات مسکن در تهران
خرید و فروش آپارتمان در مهرماه رونق گرفت 40 درصد افزایش معاملات مسکن در تهران اقتصاد > مسکن - مهر نوشت 1110 رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به رشد 40 درصدی معاملات مسکن در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته گفت پیش بینی میشود در ماههاي باقي ماندهگزینه نهایی وام مسکن؛ میانگین وام 60 میلیون، مدت بازپرداخت 20سال، مبلغ قسط 750 هزار تومان
گزینه نهایی وام مسکن میانگین وام 60 میلیون مدت بازپرداخت 20سال مبلغ قسط 750 هزار تومان براي رعايت خطوط قرمز بانك مركزي مبنيبر حفظ تعادل منابع و مصارف بانك عامل پيشنهاد شده است حدود يكسوم منابع صندوق پسانداز مسكن توسط سپردهگذاران و مابقي به اضافه مابهالتفاوت سود حممعاون وزیر نیرو: اعتبار خرید تضمینی آب به پنج برابر افزایش می یابد
معاون وزیر نیرو اعتبار خرید تضمینی آب به پنج برابر افزایش می یابد سمنان - ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از برنامه این وزارتخانه برای افزایش پنج برابری خرید تضمینی آب از سرمایه گذاران بخش خصوصی خبر داد رحیم میدانی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت اعتبار خرید تضمینی آبزمان مناسب خرید در بخش مسکن/نقطه شروع ورود به بازار مسکن به منظور سرمایهگذاری چه زمانی است؟
زمان مناسب خرید در بخش مسکن نقطه شروع ورود به بازار مسکن به منظور سرمایهگذاری چه زمانی است برای پاسخ به سوال که اساساً نقطه شروع ورود به بازار مسکن به منظور سرمایهگذاری چه زمانی است بهتر است تقسیمبندی مناسبی از خریداران مسکن و رفتارشناسی آنها در ایران و تحولات بازار مسکنابلاغ وام ۵۰ میلیونی مسکن زوجهای جوان
ابلاغ وام ۵۰ میلیونی مسکن زوجهای جوانتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۳۷ معاون اول رئیسجمهور با ابلاغ مصوبه ای میزان سقف تسهیلات مسکن و ودیعه اسکان موقت ساکنین در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در کلان شهرها را اعلام کرد به گزارش تسنیم معاونبازار مسکن تشنه خریدار است
بازار مسکن تشنه خریدار است با در نظر گرفتن عرضه فراوانی که در بازار مسکن به وجود آمده و با توجه به بالا بودن قیمتها در این بخش میتوان گفت بازار تشنه خریدار است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز احمدرضا سرحدی - کارشناس اقتصاد مسکن - درباره افزایش میزان وااخبار ویژه روزنامه خراسان دستور دولت برای تغییر ساعت فعالیت برخی ادارات/ دردسرهای تعاونی مسکن مدیران برای سازم
اخبار ویژه روزنامه خراساندستور دولت برای تغییر ساعت فعالیت برخی ادارات دردسرهای تعاونی مسکن مدیران برای سازمان مشهوردستور دولت برای تغییر ساعت فعالیت برخی ادارات و دردسرهای تعاونی مسکن مدیران برای سازمان مشهور اخبار ویژه روزنامه خراسان در روز چهارشنبه است روزنامه خراسان در بخش-