تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توكّل كردن (به خدا) بعد از به كار بردن عقل، خود موعظه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843433408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئیات طرح جدید بازپرداخت معوقات ارزی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئیات طرح جدید بازپرداخت معوقات ارزی
طی هفته‌های گذشته شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای را از تصویب گذراند که بر مبنای آن، بازپرداخت بدهی‌های ارزی باید با نرخ روز تعیین شده از سوی بانک مرکزی تسویه شود که این امر، مخالفت شدید فعالان اقتصادی را در پی داشت.
مهر: اگرچه شورای پول و اعتبار ظرف هفته‌های گذشته مصوبه‌ای برای بازپرداخت بدهی‌های ارزی تولیدکنندگان با نرخ روز صادر کرد، اما به دلیل بازتاب‌های منفی این مصوبه، ابلاغ آن متوقف شده است. حال طرحی در دستور کار قرار گرفته است که در صورت تصویب نهایی، 5200 واحد تولیدی را طبقه‌بندی کرده و براساس نوع صنعت و میزان معوقات، نرخ بازپرداخت بدهی ارزی از سوی کارگروهی متشکل از نمایندگان بانک مرکزی، فعالان اقتصادی و قوه قضاییه تعیین خواهد شد.

طی هفته‌های گذشته شورای پول و اعتبار مصوبه‌ای را از تصویب گذراند که بر مبنای آن، بازپرداخت بدهی‌های ارزی باید با نرخ روز تعیین شده از سوی بانک مرکزی تسویه شود که این امر، مخالفت شدید فعالان اقتصادی را در پی داشت.

بر این اساس اکنون بخش خصوصی، طرحی را به این شورا پیشنهاد داده است که بر مبنای آن، کارگروهی متشکل از نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی، نماینده قوه قضاییه و نمایندگان بانک مرکزی در کنار یک نماینده مجلس به عنوان عضو ناظر تشکیل شده و پرونده هر یک از واحدهای تولیدی را به صورت مجزا بررسی و نتیجه نهایی را به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ارایه کند.

بر اساس این طرح، قرار است که پرونده 5200 واحد تولیدی، از سوی این کارگروه طبقه بندی شده و به تناسب نوع واحد تولیدی و شرایط آن، نرخ ارز برای بازپرداخت تعیین شود.

محمدمهدی رئیس‌زاده، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در گفتگو با مهر با تائید این خبر، گفت: بعد از حاشیه های فراوانی که برای مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر بازپرداخت بدهی های ارزی با نرخ روزانه اعلامی بانک مرکزی به‌وجود آمد، قرار بر این شد که این مصوبه مجددا برای بررسی با حضور نمایندگان بخش خصوصی در دستور کار شورا قرار گیرد.

وی افزود: بر این اساس، پیشنهاد اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران این بود که کارگروهی مرکب از نمایندگان بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و قوه قضاییه برای این که ضمانت اجرایی لازم داشته باشد و نیز یک نماینده مجلس به عنوان عضو ناظر، تشکیل شود و این کارگروه به صورت تخصصی در بانک مرکزی، بر روی طبقه بندی 5200 کارخانه به لحاظ نوع صنعت و زمان معوقه آن کار کارشناسی انجام دهد.

به گفته رئیس زاده، دو راهکار در شورای پول و اعتبار برای بازپرداخت بدهی های ارزی در دستور کار قرار گرفت که اولین راهکار این بود که محل تامین مابه التفاوت نرخ ارز برای وام گیرندگان پیش‌بینی شود، یعنی پیشنهاد اولیه بازپرداخت بدهی‌های ارزی همان نرخ گشایش بود، اما چون این روش، بار مالی زیادی برای دولت داشت، و لایحه تسعیر ارز هم هنوز تعیین تکلیف نشده است، بنابراین مناسب تشخیص داده نشد.

وی اظهار داشت: در کنار این روش، یک پیشنهاد تکمیلی به شورا داده شد تا کارگروه مذکور تشکیل شود، البته باید تفاوت میان فردی که سال 80 وام ارزی دریافت کرده و تا به حال، یک ریال هم بازپس نداده است، با فردی که از سال 87 وام گرفته و به شوک ارزی برخورده است، وجود داشته باشد؛ بنابراین باید طبقه‌بندی صورت گیرد، چراکه برخی از دارندگان معوقات ارزی، حتی اقساط وام را پرداخت کرده‌اند اما از سال 91 که مابه‌التفاوت ارز ایجاد شده است، نتوانسته‌اند بقیه بدهی خود را بپردازند. برهمین اساس، اگر این وام گیرندگان طبقه بندی شوند، بهتر است.

رئیس‌زاده ادامه داد: قرار است این کارگروه بعد از طبقه بندی، یک آئین‌نامه تدوین کند که بعد از تصویب در شورای پول و اعتبار، به سطح کشور ابلاغ شده و طبق آن عمل شود.

وی اظهار داشت: این امر زمان‌بر است و ممکن است که شورا به نرخ میانه‌ای برسد و ارز برای بازپرداخت بدهی‌ها، نرخ روز نباشد، چراکه حتی مدیران عامل بانک‌های دولتی نیز گفته‌اند که اگر نرخ روز باشد، ما نمی‌توانیم بدهی‌ها را وصول کنیم و این بهانه می‌دهد به دست کسانی که نمی‌خواهند بدهی‌های خود را بپردازند که دیگر از ادامه بازپرداخت بدهی خود باز بمانند.

رئیس زاده گفت: بانک ملی بخشنامه خوبی داده بود که البته مرتبط با بازپرداخت معوقات ریالی بود که بر اساس آن، سایر بانک‌ها نیز برای وصول مطالبات خود دست به کار شده و نظیر آن بخشنامه را صادر کرده‌اند، اما در این میان تنها بانک‌های دولتی که خصوصی شده اند، به خاطر مسائل سود تراز خود، مقاومت می‌کنند و تاکنون در این رابطه اقدامی صورت نداده‌اند.




تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن