محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830275784
سادیسم اجتماعی و مصادیق آن |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سادیسم اجتماعی و مصادیق آن
مردم به دختری که برای مزاحمت سر و صدا راه میاندازد بد نگاه میکنند و فکر میکنند قصد جلب توجه دارد.
کد خبر: ۴۴۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳ - 08 November 2014
زن با چهرهای گندمگون و نمکین و قدی متوسط و آرایشی ملایم 25 ساله مینماید. فارغ از آنچه در اطرافش میگذرد کنار خیابان راه میرود، توی حال خودش است که یکباره صدای موتوری را میشنود که به او نزدیک میشود و بعد یک تصویر گنگ از چهره دو مرد که پارچی به دست دارند آبی که در پارچ یا بطری است آسیبی به چشم و صورت زن نمیرساند اما زخم ترسی که به جان او نشسته کاریتر از آن است که به این زودیها ترمیم شود. هدف، آزار است؛ ترساندن زنی تنها در پیادهرو و مرد لذت میبرد از این ترساندن.
به گزارش ایران، مصادیق کمرنگتر آن را نیز میتوان هرجایی دید و این مصادیق آنقدر رایج و عادی شدهاست که دیگر به آن توجه چندانی هم نمیکنیم. اگر کمی فکر کنیم این روزمرههای کمرنگ پایههای چنین خشونت و آزاری را بنا نهادهاند. از پرت کردن ترقه زیر پای خانمها که مدتی قبل منجر به افتادن و سقط جنین یک خانم باردار شده بود گرفته تا متلکگویی و دست درازی به حریم خصوصی افراد در فضاهای بستهای چون آسانسور، تاکسی یا پیادهروهای پر تردد و محلهای شلوغ. بهنظر میرسد لذت بردن از آزار دیگران که از آن به سادیسم اجتماعی تعبیر میشود مشکلی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
سادیسم اجتماعی
سادیسم نوعی خشونت بیمارگونه است که ریشه در مشکلات روانی و عقدههای سرکوب شده دارد. سادیسم عبارت است از علاقه به آزار رساندن به دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، طوری که این آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان شود.
روانشناسان اجتماعی علل آزارهای روانی و خشونت کلامی علیه زنان را قدرتطلبی مردانی میدانند که جایگاه مناسب خود را در جامعه یا خانواده کسب نکردهاند و زنان را فرو دستتر از خود میدانند.
کوروش محمدی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی در گفتوگویی ریشه این آسیبها را در خانواده جستوجو کرده است و اعتقاد دارد پسرانی که در خانواده خشونت علیه خواهر و مادر خود را مشاهده میکنند و الگوی سلطهگرانه نسبت به زن را تجربه کردهاند همین رفتار را در جامعه تکرار میکنند، اما این گروه سلطهگر گاهی رفتاری بیمارگونه از خود نشان میدهند که به شکل سادیسم اجتماعی علیه زنان بروز میکند.
ترس شما لذت من
مریم سهیلی 32 ساله از یک روز بارانی خاطره بدی در ذهن دارد. او میگوید: «در یکی از خیابانهای شمال تهران در یک روز زمستانی و خلوت از یک مأموریت کاری برمی گشتم و حدود 45 دقیقه بودکه منتظر تاکسی بودم، اما ناگهان دیدم چند جوان که سوار بر یک خوردو بنز بودند، به سمت من مسیر خود را کج کردند. من به سرعت به سمت پیاده رو دویدم و آنها فاصله خود را تنها چند سانتیمتر آن سوتر از من حفظ کردند و تمام آبی را که در کناره خیابان جمع شده بود عمداً با حرکت ماشین به من پاشیدند و کمی جلوتر بوق ممتدی زدند. چهره هایشان را میشد دید که ازخنده کبود شدهاند در حالی که من گلآلود و ترسیده و خسته بودم از سرما میلرزیدم.»
نمونههایی از این دست زیاد دیدهایم، مردانی که در خیابان به دنبال زنان روانه میشوند و با حرفهایی که زمزمه میکنند به آنان توهین میکنند یا آنان را میترسانند.
امروز سبک جدید سادیسم اجتماعی به شکل پاشیدن آب به جای اسید به صورت زنان عابر بروز کرده است که یکی را تا سرحد مرگ بترسانند و خودشان تا سرحد جنون کیف کنند.
سجاد معتمدی، روانشناس، اعتقاد دارد: «سادیسم یک اختلال شخصیتی است که دانشمندان علوم رفتاری آن را ناشی از غرایز سرکوب شده جنسی و احساس حقارت در مقابل جنس مخالف میدانند. شخصیت سرکوبگر مادر یا زنی دیگر در خانواده که نفرت پنهان مرد را برانگیزد میتواند این حالت را بروز دهد. گاه مشکلات دیگر مثل بیمهری نامزد شخص یا ناتوانی اقتصادی برای ازدواج نیز در کنار عوامل روانی قرار میگیرد و سبب میشود به نوعی خشونت در رفتار و اعمال شخص شکل بگیرد. نوع دیگری از خشونت به خاطر بیارزش پنداشتن دیگران و نداشتن نگاه انسانی به افراد صورت میگیرد. فاصله طبقاتی زیاد بین طبقات اجتماعی و نگاه از بالا به پایین برخی از افراد به طبقات پایینتر و زنان سبب میشود رفتارهای خشونتآمیزی را صرفاً برای تفریح علیه آنان اعمال کنند.»
معتمدی میافزاید: «دستهای از این افراد از بیاعتنایی قربانیان خود و نشنیده گرفتن حرفها و ندیده گرفتن رفتارهای دارای خشونت کلامی و جنسیشان تحریک میشوند و بیشتر این نوع رفتارها را از خود بروز میدهند، به همین دلیل باید در مورد برخورد با انواع خشونت علیه زنان یا کودکان فرهنگسازی شود تا فرهنگ سکوت در مقابل مزاحمت به فرهنگ اعتراض در مقابل مزاحمت بدل شود تا جایی که فشار اجتماعی و حتی قانونی سبب شود متعرضان به خاطر ترس از عواقب رفتارشان رفتار خود را تعدیل کنند.»
به فرزندتان میگویید هیس؟
شما چطور مادری هستید؟ به دختران خود میآموزید که مراقب خود باشند و از حق خود در مقابل متجاوزان و مزاحمان دفاع کنند یا شما هم مثل خیلیهای دیگر میگویید: هیس. دختر نباید صدایش در آید تا آبروداری کند؟
م- ناظری مادر 40 ساله دو دختر 7 و 4 ساله است. او میگوید: «یکی از دخترهایم امسال به مدرسه رفت و دختر دیگرم به مهد کودک میرود. من به آنها یاد دادهام که از خودشان مراقبت کنند و نگذارند کسی به آنها دستدرازی کند و اگر کسی مزاحم آنها شد به معلم، مدیر، بزرگترها، یا حتی پلیس شکایت کنند.»
سعیده نیز مادر 37 ساله یک دختر 13 ساله است. او میگوید: «دخترم نوجوان است و به او یاد دادهام که مراقب سر و وضعش باشد و اگر در خیابان کسی مزاحمش شد محل نگذارد اما اگر از حدی پیشتر رفت خیلی جدی برخورد کند و تذکر دهد که اگر ادامه دهی از تو شکایت میکنم و در مرحله شدیدتر مردم و پلیس را به کمک بطلبد اما خودتان هم میدانید که مردم به دختری که برای مزاحمت سر و صدا راه میاندازد بد نگاه میکنند و فکر میکنند قصد جلب توجه دارد.»
روانشناسان اعتقاد دارند ترس از نکوهش خانواده در دختران مزاحمت دیده سبب میشود مشکلاتی را که با آن درگیر هستند به خانواده اطلاع ندهند و چه بسا درگیر مشکلات پیچیده تری شوند.
در عین حال رفتار عادلانه میان دختران و پسران در خانواده نیز میتواند جلوی بروز خشونتهای آتی را در میان جامعه علیه دختران بگیرد.
چگونه جامعهای امن بسازیم
معصومه زاهدی، روانشناس تربیتی، اعتقاد دارد فرق گذاشتن میان دختر و پسر در خانواده و رجحان دادن پسران در برخی خانوادهها یا رفتارهای خارج از قاعده والدین مثل کنترل بیش از حد برخی و دادن آزادی بیش از حد به برخی دیگر سبب میشود عصیانگری در پسران و سرخوردگی و ترس از دفاع در دختران نهادینه شود و در درازمدت آسیبهای اجتماعی را پدید آورد.
وی ریشه همه مشکلات را در خانواده جستوجو میکند و میگوید: اگر بنیان خانواده بر عدالت و انصاف میان دو جنس مادر و پدر و دختر و پسر خانوده بنا شده باشد این آسیبها کمتر مشاهده خواهد شد.
زاهدی میافزاید: «همیشه محرومیتها میتواند واکنشهای روانی را به همراه داشته باشد که گاه منجر به استحکام شخصیت یا تضعیف و ناهنجاریهای شخصیتی در فرد میشود. خشونت اجتماعی نیز یکی از این واکنشها به محرومیت میتواند باشد.
از دید این روانشناس مشکلی چون سادیسم اجتماعی و خشونت خیابانی علیه زنان و انواع مزاحمتها ریشه در باورهای فرهنگی و شیوههای تربیتی دارد که مردان را مختار و مقتدر و بیبازخواست و زنان را فرودست و گناهکار، مقصر و فاقد حریم خصوصی تفسیر میکند و چنین برداشتی در ذهن مردان و زنان به یکی اجازه میدهد به زنان تعرض کند و به دیگری اجازه دفاع و اعتراض در مقابل جمع نمیدهد.»
تحلیل نظرات کارشناسان دراین خصوص نشان میدهد برای کاهش مشکلاتی از این دست از یک سو باید نظام تربیتی خانواده در راستای توانمندسازی زنان برای ارتقای فکری و علمی به جای جلوهگری جسمی تغییر کند و دختر دانا جای کلیشه دختر زیبا را بگیرد و مراقبت و دفاع از خود به دختران آموزش داده شود و رفتار پرخاشگرانه و مقتدرانه پسران علیه دختران در خانواده اصلاح شود و از سوی دیگر، فرهنگ محکوم کردن قربانی در جامعه برچیده شود. همچنین شدت گرفتن قوانین و مجازاتها علیه مزاحمتها و خشونتهای خیابانی نسبت به زنان میتواند بروز این مشکلات را محدودتر سازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
رفتاردرمانی چاره ترسهای اجتماعی است |اخبار ایران و جهان
رفتاردرمانی چاره ترسهای اجتماعی است کد خبر ۴۴۳۷۹۳ تاریخ انتشار ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۹ - 22 October 2014 یکی از راههای درمان ترسهای اجتماعی استفاده از داروهای شیمیایی افسردگی است اما تحقیقات اخیر نشان میدهد گفتاردرمانی بهترین و اولین گزینه است به گزارش ایسنا در یک بررسی انجاماسیدپاشی بر زنان «مسالهای اجتماعی» |اخبار ایران و جهان
اسیدپاشی بر زنان مسالهای اجتماعی پردیس عامری کد خبر ۴۴۴۵۳۵ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۱ - 25 October 2014 با وقوع چندمورد اسیدپاشی در روزهای اخیر برﺍﯼ ﺩﺭﮎ ﺗﻤﺎﻡﻋﯿﺎﺭ ﺗﺮﺱ ﻭ وحشتیﮐﻪ این روزها ﺯﻧﺎﻥ ایرانی ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ لازم نیست زن باشیم با اینکه این کابوسهای زنانه غالباقانون تأمین اجتماعی متفاوت اعمال میشود |اخبار ایران و جهان
قانون تأمین اجتماعی متفاوت اعمال میشود کد خبر ۴۴۵۱۶۸ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۳ - 27 October 2014 عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت قانون تأمین اجتماعی در بین کارمندان پیمانی متفاوت اعمال میشود عباس قائدرحمت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنابروز آسیبهای اجتماعی در خلا الگو در خانواده |اخبار ایران و جهان
بروز آسیبهای اجتماعی در خلا الگو در خانواده کد خبر ۴۴۳۵۴۵ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ - 21 October 2014 یک جامعه شناس گفت نبود الگو در خانواده سبب بروز آسیبهای اجتماعی میشود به گزارش ایسنا مهدی نوری با اشاره به نوع ساختار خانواده در سالهای اخیر نسبت به سالهای گذشته بسزارین ژست کاذب اجتماعی در زنان |اخبار ایران و جهان
سزارین ژست کاذب اجتماعی در زنان کد خبر ۴۴۷۲۶۶ تاریخ انتشار ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۳ - 06 November 2014 رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت مرگ و میر مادران و محدودیت برای فرزندآوری از عوارض سزارین است به گزارش ایسنا کوروش ساکی در جمع خبرنگاران افزود یکی از معضلات جامعه ما این اسخوب و بد های شبکه های اجتماعی |اخبار ایران و جهان
خوب و بد های شبکه های اجتماعی کد خبر ۴۴۴۱۴۳ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۲ - 23 October 2014 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلوداستفاده از شبکه های اجتماعی در ترویج دین |اخبار ایران و جهان
استفاده از شبکه های اجتماعی در ترویج دین معاون برنامه ریزی نظارت و ارزیابی ستاد مرکزی اقامه نماز کشور گفت برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن باید از همه ظرفیت ها از جمله شبکه های اجتماعی برای ترویج فعالیت های دینی و فرهنگی بهره برد کد خبر ۴۴۳۹۳۵ تاریخ انتشار ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱امنیت یک تولید اجتماعی است |اخبار ایران و جهان
امنیت یک تولید اجتماعی است رییس مرکز بررسی های استراتژیک وزارت اطلاعات گفت امنیت یک تولید اجتماعی است چرا که همه آحاد جامعه در تولید و برقراری آن نقش دارند کد خبر ۴۴۳۹۱۱ تاریخ انتشار ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۲ - 22 October 2014 رییس مرکز بررسی های استراتژیک وزارت اطلاعات گفت امنیتاولاند در پایین ترین سطح محبوبیت اجتماعی |اخبار ایران و جهان
اولاند در پایین ترین سطح محبوبیت اجتماعی براساس یک نظرسنجی جدید که روز شنبه منتشر شد از هر 10 فرانسوی 8 تن از نامزدی فرانسوا اولاند در انتخابات سال 2017 حمایت نمی کنند کد خبر ۴۴۴۶۲۹ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۵۵ - 25 October 2014 براساس یک نظرسنجی جدید که روز شنبه مواعظی: شبکههای اجتماعی را محدود نمی کنیم |اخبار ایران و جهان
واعظی شبکههای اجتماعی را محدود نمی کنیم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جواب سوالی در رابطه با وضعیت شبکههای اجتماعی و اینکه آیا دولت بنای فیلتر این شبکهها را دارد گفت دولت بنا ندارد شبکههای اجتماعی که در چارچوب میتوان از آنها بهره گرفت را به دلیل مسائل اقتصادی محدود کبرنامه تامین اجتماعی برای تامین مسکن بازنشستگان |اخبار ایران و جهان
برنامه تامین اجتماعی برای تامین مسکن بازنشستگان کد خبر ۴۴۴۲۷۵ تاریخ انتشار ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۹ - 24 October 2014 معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تامین اجتماعی از برنامهریزی حمایتی و تلاش برای تامین مسکن بازنشستگان فاقد مسکن زیر پوشش این سازمان خبر داد به گزارش ایسنا عبدالرحمارونمایی از لوگوی رسمی جامجهانی 2018 |اخبار ایران و جهان
رونمایی از لوگوی رسمی جامجهانی 2018 لوگوی رسمی جامجهانی 2018 در یک ایستگاه فضایی در کشور روسیه رونمایی و سپس در تئاتر بولشوی در مسکو به معرض دید علاقمندان گذاشته شد کد خبر ۴۴۵۵۷۹ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۴ - 29 October 2014 از لوگوی جامجهانی روسیه رونمایی شد به گزارشداعش چگونه پهپاد به دست آورده است؟ |اخبار ایران و جهان
داعش چگونه پهپاد به دست آورده است رامی عبدالرحمن مدیر سازمان موسوم به ناظر حقوق بشر گفت بنا بر اطلاعات موجود گروهک تروریستی تکفیری داعش هواپیماهای بدون سرنشین پهپاد در اختیار دارد کد خبر ۴۴۵۶۶۳ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ - 29 October 2014 رامی عبدالرحمنرمزگشایی از اظهارات اخیر «شرمن» درباره مذاکرات هستهای ایران |اخبار ایران و جهان
رمزگشایی از اظهارات اخیر شرمن درباره مذاکرات هستهای ایران تأثیر سیاست های غلط آمریکا در قبال ایران بر مذاکرات هسته ای ایران و 1 5 تأکید ایران بر عدم پذیرش توافق هسته ای ناقض خط قرمزهای کشور تلاش آمریکا برای دستیابی به یک توافق هسته ای مرضی الطرفین با ایران و دیدگاه ایران دربکسری مزد ۹۳ کارگران میلیونی شد |اخبار ایران و جهان
کسری مزد ۹۳ کارگران میلیونی شد بررسیهای میدانی صورت گرفته نشان میدهد هزینه یک خانوار 4 نفره کارگری در بهار امسال 2 میلیون و 200 هزارتومان بوده است کد خبر ۴۴۵۵۸۵ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۱ - 29 October 2014 مرکز آمار ایران حداقل رقم مورد نیاز برای تامین معیشت خانوار ررکورددار جهان: اگر سالم بودم، اینقدر قوی نبودم |اخبار ایران و جهان
رکورددار جهان اگر سالم بودم اینقدر قوی نبودم فکر میکنم الان تمام وزنهبرداران دنیا از من و بهداد سلیمی میترسند و امیدوارم تا همیشه رکورد دسته فوق سنگین وزنهبرداری در دست ایرانیان بماند کد خبر ۴۴۵۵۸۹ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۹ - 29 October 2014 ورزشکاران جانباز و متبارشناسي کافه روهاي تهران |اخبار ایران و جهان
تبارشناسي کافه روهاي تهران همه کافه ها در مکان هاي پر رفت و آمد واقع نشده اند بعضي کافه ها در جاهايي دور از چشم قرار دارند و حتي تابلو هم ندارند اين کافه ها مشتري هاي خاص خود را دارند در زمانه اي که آدم ها بر اساس چيزهايي که مصرف ميکنند تقسيم بندي ميشوند مشتري جايي خاص بودن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها