تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852060741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار پژوهشگران: شب کاری موجب پیری زودرس مغز می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هشدار پژوهشگران: شب کاری موجب پیری زودرس مغز می شود تهران - ایرنا - جدیدترین یافته های تحقیقات پژوهشگران بین المللی نشان می دهد که کار در شب و شیفت های نامتعارف، باعث پیری زودرس مغز و تضعیف فعالیت ذهنی می شود.


به گزارش ایرنا از منابع خبری، پژوهش مشترک محققان بریتانیایی و فرانسوی که نتایج آن در «مجله پزشکی محیط و اشتغال» منتشر شده مدعی است که 10 سال اشتغال به کارهایی که ساعات و شیفت های نامتعارفی دارند به اندازه شش سال بیشتر مغز را تحلیل برده و پیر می کند.
پس از اینکه افراد این نوع مشاغل را ترک کنند، حدی از این عوارض جبران می شود اما برای بازگشت مغز به حالت عادی حداقل باید پنج سال بگذرد.
پژوهشگران می گویند که نتایج تحقیقات می تواند برای شناخت و درمان بهتر اختلال های مغزی نیز مفید واقع شود زیرا اکثر افراد مبتلا به این نوع عارضه ها از بد خوابی رنج می برند.
ساعات طبیعی بدن انسان به صورت ژنتیک و غریزی طوری تنظیم شده که ما باید در طول روز فعال و در ساعات شب در حال استراحت باشیم.
برخی عوارض کار کردن برخلاف ساعت طبیعی بدن، از تشدید خطر ابتلا به سرطان سینه گرفته تا چاقی مفرط، در گذشته شناخته شده بود، بطوریکه تحقیقات نشان می داد در شرایط عادی، احتمال ابتلای یک نفر از هر 9 زن اروپایی به بیماری سرطان وجود دارد که این احتمال در مورد زنانی که برای مدت طولانی کار شیفتی دارند به دو نفر از هر 9 نفر افزایش می یابد.
اکنون گروه های تحقیقاتی در دانشگاه سوانزی بریتانیا و دانشگاه تولوز فرانسه با پژوهش های جدید نشان داده اند که کار در طول شب می تواند روی کارکرد و سلامت مغز انسان نیز تاثیر منفی داشته باشد.
در این پژوهش حافظه، حضور ذهن و دیگر قابلیت های ذهنی سه هزار نفر بررسی شده است.
معمولا با افزایش سن فعالیت مغز کاهش می یابد اما پژوهشگران می گویند در مورد کسانی که در ساعات و شیفت های نامتعارف کار می کنند این روند سرعت بیشتری پیدا می کند.
نتایج این آزمایش ها نشان داد توانایی های ذهنی افرادی که بیش از 10 سال در ساعات نامتعارف و یا شب ها کار کرده اند، مشابه افرادی است که شش سال از آنها مسن تر هستند.
خبر خوش این است که پس از ترک این نوع مشاغل، مغز این افراد به حالت عادی بازگشته، هر چند این بازیابی پنج سال طول کشید.
دکتر «فیلیپ تاکر» یکی از اعضای هیات پژوهشی دانشگاه سوانزی گفت: این آزمایش ها نشان داد که کارکرد مغز این افراد به شکل چشمگیری افت می کند، بدیهی است که هنگام پاسخ دادن به سوالات و حل تمرین و معماهای پیچیده از هر یکصد نفر، یک نفر مرتکب اشتباهی می شد که پیامدهای جدی دارد اما دقیقا نمی توان گفت که در زندگی روزمره این تفاوت در چه حدی است.
وی افزود که خود او اگر بتواند از آن اجتناب کند حاضر نیست در ساعات شب کار کند اما «شب کاری یک اهریمن ضروری» در زندگی جوامع امروزی است و بالاخره کسانی باید این نوع کارها را انجام دهند.
تاکر می افزاید: برای کاستن از تاثیرات منفی شب کاری راه های مختلفی از جمله تنظیم بهتر و متناسب تر ساعات کار و یا انجام مرتب آزمایش های پزشکی در مورد این افراد وجود دارد و در این آزمایش ها باید قابلیت های ذهنی و واکنش مغز این افراد سنجیده شده تا اولین علائم خطرناک برای سلامتی آنها تشخیص داده شود.
دکتر مایکل هیستینگ از کارشناسان مرکز آزمایش های زیست شناسی مولکولی بریتانیا نیز گفت: امکان احیا و بازسازی فعالیت مغز که در نتایج این تحقیقات منعکس شده واقعا جالب توجه است، زیرا این موضوع تاکنون در هیچ پژوهشی نشان داده نشده بود و این نشان می دهد که فارغ از اینکه مغز یک فرد تا چه حد دچار کهولت شده باشد هنوز می توان به احیا و بازپروری آن امیدوار بود.
به گفته وی، یافته های این پژوهش برای شناخت و درمان اختلال های مغزی می تواند بسیار موثر باشد چون این نوع بیماری ها نیز درست مثل شب کاری به الگوی خواب افراد لطمه می زند.
هیستینگ می افزاید: اگر بتوان الگوی ساعات خواب و بیداری را در حد ممکن منظم و دائمی حفظ کرد ممکن است نتوان آسیب های ناشی از کهولت سلول های مغزی و عصبی را جبران کرد اما می توان عوارض آن را بهبود بخشید.
به عنوان مثال در خانه های سالمندان می توان یک الگوی مشخص برای 24 ساعت روز و کنترل فعالیت افراد در طول روز و شب را به اجرا گذاشت و این مستلزم نور زیاد در طول روز، خوابیدن در طول شب و استفاده از داروهای مناسب مثل ملاتونین قبل از خواب است.
پروفسور «درک - ژان دیژک» کارشناس یک مرکز پژوهشی خواب، تاکید می کند افرادی که سال ها مشغول شب کاری بوده اند حتی در سنین بازنشستگی نیز به نسبت سایرین وضعیت خواب بدتری دارند و بنابراین برخی از این تاثیرات ممکن است به این سادگی برطرف نشوند.
او می افزاید: پذیرفته ایم که کار در ساعات نامتعارف و به خصوص شب کاری برای سلامت جسمی افراد مضر است اما این پژوهش جدید نشان می دهد که حتی روی کارکرد مغز نیز تاثیر منفی دارد و به اعتقاد من نتایج این پژوهش بسیاری را متعجب خواهد کرد.
علمی(1) ** 1055 ** 1071


16/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن