واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک پژوهشگر تاریخ اسلام: زینب(س) بزرگترین جهادگر عاشوراست مشهد – ایرنا – یک پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: حضرت زینب (س) بزرگترین جهادگر رسوا کردن حاکمان ظالم و مسببان واقعه عاشوراست.
به گزارش ایرنا، "مرضیه محمدزاده" چهارشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی که با موضوع "رفتارشناسی زینب در نهضت عاشورا" برگزار شد، به تبیین نقش حضرت زینب (س) در زنده نگهداشتن عاشورا پرداخت.
وی گفت: حضرت زینب (س) افزون بر اینکه در تمامی لحظات رزم امام حسین (ع) و دیگر اصحابشان در کنارشان بود بعد از شهادت ایشان نیز مسوولیت فرزندان برادرش و بازماندگان عاشورا برعهده گرفت.
محمدزاده اظهار کرد: پس از شهادت همه مردان لشکر امام حسین (ع) دشمنان به خیمه ها حمله کردند اما با تدبیر حضرت زینب (س) و سخنان تندی که ایشان خطاب به لشکریان گفتند، هیچ یک از فرزندان و زنان بازمانده این واقعه آسیبی از سوی لشکریان عمر سعد ندیدند و زیر سم ستوران جان ندادند.
این مولف و نویسنده گفت: حضرت زینب (ع) عابد و زاهدی تمام عیار و مطیع محض امام حسین (ع) بود به نحوی که حتی در سخت ترین شرایط واقعه کربلا لحظه ای دست از عبادت نکشید و حرکتی بدون اذن برادرش انجام نداد.
وی بیان کرد: بعد از اینکه حضرت زینب (س) به اسارت گرفته شد در درگاه عبیدالله بن زیاد در مقابل حاکم ظالم قرار گرفت و با گفتن "کلمه یا ابن مرجانه" و نشان دادن نسب عبیدالله، عزت خود و خاندانش را به رخ وی کشید.
این پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: حضرت زینب (س) در "شام" با کلام خود یزید را به مقابله دعوت کرد و فرمود "هر کاری می توانی بکن، اما تو نمی توانی نام ما و نهضت برادرم را از صحنه روزگار پاک کنی، این نهضت تا ابد باقی خواهد ماند.
وی بیان کرد: حضرت زینب (س) بزرگترین جهادگر اسلام است، فردی که با کلام فصیح و بلیغ و تاثیرگذار خود در برابر یزید وی را به عجز و ناتوانی انداخت به طوری که پس از رسوا کردن وی، این حاکم ظالم با پذیرایی از آن حضرت به دنبال پوشاندن جنایات خود و وجهه از دست رفته اش در بین مسلمانان بود.
وی اظهار کرد: حضرت زینب (س) با لباس اسارت وارد شام می شود و با لباس پیروزی از شام بیرون می رود زیرا یزید بهترین لباس و خوارکی ها و غلامان را برای ایشان و بازماندگان آن حضرت می فرستد که این نشانه پیروزی آن حضرت است.
محمدزاده گفت: زینب (س) پس از واقعه عاشورا در کوفه، شام و مدینه یزیدیان را رسوا کرد و علم مظلومیت و حقانیت امام حسین (ع) را در آن شهرها برافراشته نمود.
وی اظهار کرد: حضرت زینب (س) بعد از امام حسین (س) عمری نکرد و یک سال و نیم بعد فوت کرد، اما در این مدت در کوفه، مدینه و شام شورش بپا شد و یزید تاوان گناهانش را پس داد.
7489/522
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]