تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871129890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پژوهش باستان شناسان ایرانی و اسکاتلندی بر روی دیوارهای تاریخی گرگان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهش باستان شناسان ایرانی و اسکاتلندی بر روی دیوارهای تاریخی گرگان تهران - ایرنا - دور دوم پژوهش های مشترک بین المللی روی دیوارهای تاریخی منطقه گرگان با حضور باستان شناسان ایرانی و اسکاتلندی آغاز شد.


به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بر اساس تفاهم نامه بین پژوهشگاه میراث فرهنگی با دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و دانشگاه دورهام، دور دوم پژوهش های مشترک باستان شناسی به مدت سه سال از (93 تا 96) روی دیوارهای تاریخی جلگه گرگان و تأسیسات وابسته به آن از 17 آبان آغاز می شود.
در این پروژه مشترک که به مدت 45 روز ادامه می یابد، مطالعات علوم میان رشته ای برای شناسایی مسائل ناشناخته دیوارهای بزرگ و تأسیسات وابسته مانند زمین باستان شناسی، مطالعات گیاه باستان شناسی، مطالعات جانورشناسی، مطالعات منظر باستان شناسی، استفاده از روش های کاوش بدون خاک برداری مانند ژئوفیزیک و مطالعات باستان شناسی زیر آب در دستور کار قرار دارد.
هدف از اجرای توافقات این تفاهم نامه، کسب و افزایش اطلاعات از تمدن و تاریخ دوره ساسانی، آخرین دودمان پیش از دوره اسلامی در ایران است، امپراطوری که در مقایسه با دیگر امپراطوری های جهان مانند روم کمتر شناخته شده این در حالی است که پیشرفت های ایران در این دوره تاریخی چشمگیر و البته راه های دسترسی به آن نیز همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
تاریخ شناسان، در تحلیل کامیابی های ایران در آن دوره معتقدند که سرمایه گذاری هدفمند در بخش توانمندی های نظامی و دفاعی در آن دوره از دلایل پیشرفت های ایران دوره ساسانی به شمار می رود.
با تکیه بر این مهم، باید گفت که پژوهش های میدانی بر روی دیوارهای بزرگ ساسانی و تأسیسات وابسته به آن در منطقه گرگان که به نوعی خاستگاه ساسانیان باستان بوده است، می تواند در راستای شناخت هر چه بیشتر توانمندی های نظامی و دفاعی دوره ساسانی مثمر باشد.
سرپرست ایرانی پژوهش مشترک، جبرئیل نوکنده از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ابرهارد سوئر از دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند است.
در فرآیند این پروژه 20 پژوهشگر از کشورهای ایران، آلمان، ایتالیا و روسیه از پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، پایگاه میراث فرهنگی دیوار بزرگ گرگان، دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و دانشگاه وینچستر بریتانیا، مؤسسه باستان شناسی آلمان و دانشگاه آکس مارسی فرانسه حضور دارند.
دور اول پژوهش های مشترک در سال 84 تا سال 88 بین پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و دانشگاه دورهام بریتانیا صورت گرفت و حاصل آن چاپ مقالات در نشریات و ایراد سخنرانی در همایش های بین المللی در ایران و خارج ایران و در نهایت انتشار گزارش نهایی به صورت یک کتاب بیش از 700 صفحه ای در سال 90 شده است.
در منطقه فرهنگی گرگان دو دیوار بزرگ تاریخی به نام های دیوار بزرگ گرگان و دیوار تمیشه قرار دارد که این دیوارها نیز در امتداد خود دارای تأسیسات و قلعه های متصل و غیرمتصل بودند.
مصالح دیوارها نیز از جنس آجر بوده و طول دیوار بزرگ گرگان نزدیک به 200 کیلومتر است.
فراهنگ**9246**1601**


15/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن