واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چند خبر از ترکیه آنکارا- ایرنا- وزارت امور خارجه ترکیه در اطلاعیه ای تاکید کرد که دولت آنکارا انتخابات "دونتسک" و "لوهانسک" در اوکراین را به رسمیت نمی شناسد.
به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه با اشاره به برگزاری انتخابات در دوم ماه جاری میلادی در دونتسک و لوهانسک، این رویداد را منافی پروتکل مینسک برشمرد.
پروتکل مینسک در پنجم سپتامبر سال جاری میلادی بین روسیه و سازمان همکاری و امنیت اروپا امضاء شد.
بر اساس این اطلاعیه، پروتکل میسنک گامی مهم برای حل بحران جاری در منطقه بوده و طرفین می باید به مفاد آن پایبند باشند.
دراین اطلاعیه آمده است: از دید ترکیه انتخابات دونتسک و لوهانسک و نتایج حاصل از آن از اعتباری ندارد و دولت آنکارا این انتخابات و نتایج آن را به رسمیت نمی شناسد.
انتخابات سران مناطق لوهانسک و دونتسک یکشنبه (11آبان/دوم نوامبر) برگزار و
"پلوتنیتسکی" با کسب 63 درصد آرا پیروز و به مقام رییس جمهوری خودخوانده لوهانسک انتخاب شد.
***تجدید نظر دولت ترکیه در قرارداد 20 ساله الحاق گمرکی با اتحادیه اروپا
ترکیه برای حفظ منافع اقتصادی خود در پیمان تجاری آمریکا – اتحادیه اروپا خواهان لحاظ خواسته هایش در این پیمان شد و تهدید کرد که در غیر این صورت در قرارداد 20 ساله الحاق گمرکی با اتحادیه اروپا تجدید نظر می کند.
"ولکان بوزکر" وزیر اتحادیه اروپای دولت آنکارا با بیان اینکه ترکیه خواهان افزودن فقط یک ماده به این پیمان است که پیمان تجاری در مورد کشورهای ملحق شده به اتحادیه گمرکی اروپا نیز اجرا می شود.
وی گفت که در غیر این صورت ترکیه قرارداد الحاق گمرکی با اتحادیه اروپا را به حالت تعلیق در خواهد آورد.
ترکیه در سال 1995 میلادی به اتحادیه گمرکی اروپا پیوسته است و این قرارداد نزدیک به 20 سال است که اجرا می شود و بین ترکیه و اتحادیه اروپا تقریبا دیوارهای گمرکی به کلی برداشته شده است.
ولکان بوزکر که رییس مذاکره کننده عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا است، گفت: ضرر سالانه ترکیه از پیمان تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا به 3 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی تصریح کرد: حتی اگر پشتوانه حقوقی هم نداشته باشد، ترکیه نمی تواند این نوع پیمان های اتحادیه اروپا را با کشورهای ثالث اجرا کند. به عبارت دیگر ترکیه اجازه نخواهد داد کالاهای آمریکایی با استفاده از قرارداد الحاق گمرکی با ترکیه، بدون مالیات گمرکی وارد بازار این کشور شود.
ترکیه معتقد است کشورهای مکزیک، آفریقای جنوبی و الجزایر که قرارداد تجارت آزاد با اتحادیه اروپا دارند، در صادرات به ترکیه از مالیات معاف هستند ولی ترکیه به خاطر الحاق گمرکی با اروپا، با مالیات های سنگینی روبروست. این، توازن بازرگانی خارجی ترکیه را به هم می ریزد و در صورت پیوستن غول اقتصادی چون آمریکا به قرارداد تجارت آزاد با اروپا، این کشور به شدت متضرر خواهد شد.
درحالیکه کشورهای یادشده با استفاده از الحاق گمرکی ترکیه با اتحادیه، کالاهای خودرا با مالیات گمرکی بسیار پایینی به ترکیه صادر می کنند، ترکیه در صادرات به این کشورها با مالیاتهای سنگین گمرکی روبروست. مالیات گمرکی که ترکیه در واردات کالای صنعتی از کشورهای طرف قرارداد تجارت آزاد با اتحادیه اروپا اعمال می کند، چهار درصد است و حال اینکه کشورهای یادشده برای کالاهای صنعتی ترکیه بین 40 تا 50 درصد مالیات گمرکی اعمال می کنند.
آنکارا معترض است که اتحادیه اروپا در انعقاد قرارداد تجارت آزاد با مخاطبین خود، ترکیه را به عنوان عضوی از اتحادیه گمرکی معرفی نمی کند که این مغایر با اخلاق تجاری و قرارداد موجود با ترکیه است.
مهمترین نگرانی این کشور مذاکرات انعقاد قرارداد تجارت آزاد بین اتحادیه اروپا با آمریکا و ژاپن است. صادرات ترکیه به آمریکا در سال گذشته 9/5 میلیارد دلار و وارداتش 1/14 میلیارد دلار بود.اگر قرارداد تجارت آزاد بین آمریکا و اتحادیه اروپا امضا شود، کسری در تراز بازرگانی خارجی ترکیه با آمریکا به مراتب بیشتر خواهد شد.
**گفت وگوی وزیران خارجه آمریکا و ترکیه
وزیران خارجه آمریکا و ترکیه درباره موضوع های مهم منطقه ای و تحولات سوریه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
تلویزیون دولتی ترکیه گزارش داد که "مولود چاووش اوغلو" وزیر امورخارجه ترکیه در تماس تلفنی "جان کری" همتای آمریکایی خود، علاوه بر مناسبات دوجانبه، درباره مسایل مهم بین المللی بحث و گفت وگو کردند.
بر این اساس، در گفت وگوی تلفنی میان دو همتای سیاسی، در زمینه مبارزه با تهدیدات مشترک منطقه ای تبادل نظر شد.
مساله از سرگیری مذاکرات وحدت قبرس یکی از موضوع های مورد بحث وزیران خارجه دو کشور بود.
مولود چاووش اوغلو با اشاره به حمایت ترکیه از آغاز مذاکرات سازنده، به لزوم پیدایش راه حلی عادلانه و پایدار بر اساس برابری سیاسی طرفین تاکید کرد.
وی گفت: مذاکرات باید در چارچوب بیانیه مشترک 11 فوریه سال 2014میلادی رهبران دو بخش ترک نشین و یونانی نشین جزیره قبرس صورت گیرد.
جزیره قبرس در سال 1974 میلادی با مداخله نظامی ترکیه به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شد که تاکنون به رغم برگزاری بیش از یک صد نشست میان رهبران دو بخش هنوز دستیابی به وحدت دوباره میسر نشده است.
بخش یونانی نشین عضو سازمان ملل است، ولی بخش ترک نشین به غیر از ترکیه از سوی دیگر کشورهای جهان شناخته شده نیست.
خاورم/2011**1010 **2012**7074 **2010
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]