واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
استقبال آلمان از روابط با ایران/ تحریم ها افزایش می یابد!
حجم صادرات آلمان به ایران جهشی چشمگیر داشته و در طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی حدود ۳۳ درصد افزایش یافته است. کارشناسان اقتصادی کاهش تحریمها علیه جمهوری اسلامی را از دلایل اصلی این روند ارزیابی کردهاند.
به این مطلب امتیاز دهید
فرانکوالتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان و حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، خبرگزاری رویترز (reuters) روز سهشنبه (۴ نوامبر/ ۱۳ آبان) گزارش داد که میزان صادارت آلمان به ایران از ماه ژانویه تا اوت سال جاری میلادی ۷ /۳۲ درصد در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۳ افزایش یافته است. طبق اعلام اداره کل آمار آلمان حجم صادرات آلمان به ایران در طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو است.
طبق گزارش دویچه وله، رئیس اتاق بازرگانی ایران از روزنههای جدید در احیای مناسبات تجاری با آلمان خبر داده است. غلامحسین شافعی در دیدار با هیئت تجاری صنعتی آلمان گفت، بازرگانان دو کشور باید از فضای توافق ژنو استقبال کرده و گذشته را جبران کنند.
ینس ناگل، کارشناس اقتصادی در "اتحادیه سراسری عمدهفروشی، تجارت خارجی و سرویسهای خدماتی آلمان" کاهش ابعاد تحریمها علیه جمهوری اسلامی از آغاز سال جاری را از جمله دلایل این روند میداند. تشدید پیگیر تحریمها علیه جمهوری اسلامی سبب شده بود که حجم صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۸ درصد و در سال ۲۰۱۳ حتی ۲۶ درصد کاهش یابد. به گفتهی این کارشناس اقتصادی "گامهای کوچکی که در راستای کاهش تحریمها علیه جمهوری اسلامی برداشته شده، اهرمی بزرگ را به حرکت درآوردهاند". ینس ناگل همچنین تصریح کرد که برخی کشتیهای اروپایی بار دیگر دست به حمل نفت ایران زده و افزون بر این تراکنشهای بانکی نیز کمی آسانتر شده است. وی افزود: آلمان از دیر باز مهمترین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و اقتصاد آلمان نیز میتواند از تنشزدایی در بحث تحریمها سود ویژهای ببرد". طبق اظهارات این کارشناس اقتصادی بخش اعظم صادارت آلمان به ایران ماشینآلات، خودرو و مواد شیمیایی "ساخت آلمان" را در برمیگرفت و آلمان نیز از ایران بیش از همه مواد خام، محصولات کشاورزی و سوخت وارد کرده است. به اعتقاد ناگل ایران "در طی دهههای گذشته در عرصه تجارت جهانی منزوی بود و از این رو نیاز شدیدی به سرمایهگذاری در ایجاد زیرساختار، تأسیسات صنعتی و صنعت نفت دارد." این کارشناس آلمانی در عین حال خاطرنشان ساخت که روند آتی مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی بستگی به تحولات سیاسی دارد. وی در این راستا از دشواری انجام پرداختها سخن گفت و متذکر شد که بانکها در صورت نقض تحریمها علیه جمهوری اسلامی همچنان از سوی آمریکا مورد مجازات قرار میگیرند. «تشدید تحریم در صورت عدم توافق» با نزدیک شدن به ضربالاجل ۲۴ نوامبر (۳ آذر) برای دستیابی به توافق نهایی شش قدرت جهانی با جمهوری اسلامی، اظهارنظرها و تلاشهای دیپلماتیک نیز افزایش یافته است. فرانکوالتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه (۳ سپتامبر) در پایان سفرش به اندونزی به مسئله گفتوگوهای اتمی با مقامهای ایران پرداخت. وی هشدار داد که اگر تا پایان ضربالاجل توافقی حاصل نشود، امکان وضع تحریمهایی تازه علیه جمهوری اسلامی وجود دارد. وزیرخارجه آلمان در این ارتباط تصریح کرد که اگر جمهوری اسلامی واقعا در پی حل مناقشه هستهای است، بهدشواری خواهد توانست، پیشنهادهای غرب را رد کند. حسن روحانی، رئیسجمهور ایران روز یکشنبه (۲ نوامبر / ۱۱ آبان) در آستانه نهمین دور از مذاکرات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ بر لزوم همکاری و اراده جدی دو طرف برای رسیدن به توافق کلی در همه زمینهها تاکید کرده بود. وی در حین دیدارش با وزیر خارجه نروژ در تهران ضمن ابراز خوشبینی به دستیابی به توافق تا ۲۴ نوامبر، "تحریمهای اعمال شده علیه ایران را غیرقابل قبول خواند و گفت که این تحریمها به نفع هیچ کس نیست". عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران گفته است که مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ به سرپرستی محمد جواد ظریف و کاترین اشتون در روز ۲۰ آبان (۱۷ نوامبر) در مسقط پایتخت عمان و پس از مذاکرات سهجانبه میان وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون برگزار میشود. 101
۱۳/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]