واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 900 پرونده درمرکز تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی اراک تشکیل شد اراک - ایرنا - سرپرست مرکز فوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت : در دو ماه تشکیل این مرکز دو هزار زوج نابارور مراجعه داشته اند که از این تعداد 900 پرونده تشکیل و در مراحل درمانی قرار گرفته اند.
‹علی اصغرغفارزاده› روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: درمجموع 40 درصد دلایل ناباروری مراجعان به این مرکز نارسایی جنسی مردانه، 40 درصد عوامل زنانه و 10 درصد مشکل مشترک هر دو زوج و 10 درصد علت های دیگری از قبیل مشکلات ژنتیکی است.
وی بیان کرد: عوامل مختلفی دربروز ناباروری دخالت دارند و برای شناسایی و بیان دلایل اصلی بایستی تحقیقات جامع میدانی و علمی انجام شود.
غفارزاده با بیان اینکه تاکنون تحقیق علمی از زوج های نابارور استان مرکزی انجام نشده است گفت: میانگین ناباروری در کشورمان بیشتر از جهان است و این موضوع در خصوص استان مرکزی نیز صدق می کند.
وی درباره بانک خون بندناف استان مرکزی نیز گفت: این بانک از سال 89 آغاز به کار کرده و تاکنون بیش از 540 نفر در آن ثبت نام کرده اند که سلول های بنیادی خون بندناف نوزادان آنان در بانک مربوط در پژوهشگاه رویان نگهداری می شود.
سرپرست مرکز فوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی در ادامه گفت: پس ازخونگیری از بندناف بلافاصله پس از زایمان، نمونه خون به آزمایشگاه های فوق تخصصی انتقال داده و سلول های بنیادی استخراج شده و در شرایط عادی در ازت مایع در دمای منفی 194 درجه سانتیگراد نگهداری می شود.
غفارزاده افزود: کسانی که بخواهند در بانک بندناف ثبت نام کنند می بایست در هفته 36 یا 37 بارداری به منظور مشاوره به دفتر نمایندگی مراجعه کنند و پس از انجام مشاوره در صورت نداشتن هرگونه منعی، به آزمایشگاه ارجاع می شوند.
وی توضیح داد: پس از انجام 9 آزمایش از مادر و رویت و تایید نتیجه آزمایش توسط دفتر بانک خون، با پدر نوزاد قرارداد بسته می شود و هزینه آن 14 میلیون و 700 هزار ریال و یک میلیون و 800 هزار ریال بابت نمایندگی است.
غفازراده ادامه داد: در صورت استاندارد بودن تعداد سلول های بنیادی و عدم وجود آلودگی میکروبی و دیگر شرایط لازم ، نمونه وارد مرحله فریز و انجماد می شود.
سرپرست مرکز فوق تخصصی درمانی وتحقیقاتی ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت : در صورت انجماد موفق نمونه، مجددا شش ماه بعد از زایمان زوجین به منظور تکمیل مدارک کودک و صادر شدن کارت اشتراک به دفتر مراجعه می کنند و نیز هرسال زوجین باید مبلغ یک میلیون و 150 هزار ریال را به عنوان شارژ سالیانه پرداخت کنند.
غفارزاده بیان کرد: سلول های بنیادی خون بندناف برای درمان بیماری های خاص نظیر دیابت، ضایعات نخاعی، ضایعات قلبی و سرطان های خون استفاده می شود.
وی افزود: در کشور ما بیشترین کاربرد سلول های بنیادی، در درمان سرطان های خون است و در مواردی که نیاز به پیوند مغز استخوان باشد می توان از این سلول ها استفاده کرد که در دسترس بوده و انجام پیوند نیز آسان تر است.ک/3
2482/559
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]