واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وحدت مسلمانان؛ ضرورت استکبار ستیزی - محمد حسن آصفری* عاشورای حسینی و روز مبارزه با استکبار جهانی اگر چه دو اتفاق جدا با فاصله تاریخی 1400 ساله در تقویم رسمی و دینی ایران و مسلمانان آزاده جهان ثبت شده است.
اما این دو در واقع جدا از هم نیستند. همزمان شدن دو واقعه تاریخی یاد شده باعث شد تا جنبه های مشترک آن بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گیرد.
این دو جوهره ای مشترک و ماهیتی یکسان دارند؛ جوهره و ماهیتی که مبارزه با ظلم و نفی خشونت از ناحیه هر کس را نشان می دهد. اگر امام حسین(ع) و یاران با وفایش در سال 61 هجری قمری علیه ظلم و ستم به پا خاستند و برای برپایی امر به معروف و نهی از منکر از خون خود گذشتند، 1400 سال بعد هم ملت ایران به تأسی از امام همام و آزاده شان همان راه را برای نفی ظلم پذیری و مقابله با ظالم روز یعنی امریکا دنبال کردند. چرا که انقلاب اسلامی ایران در پیوند درونی خود با قیام عاشورا بر قاعده نفی هر گونه ظلم به دیگران و نفی ظلم پذیری از ناحیه دیگران شکل گرفته و تاکنون هم به همین قاعده ادامه مسیر داده است. بر همین اساس مبارزه با ستم، نرفتن زیر بار زور مستکبران، تزویر و دنیا پرستی و آزاد مردی اصولی هستند که در مسیر حرکت ایران اسلامی همواره مورد توجه قرار گرفته است. هر جا که ملت ایران با مصداق یا مصادیقی از مواردی که شرح داده شد، روبه رو شده است، به تکلیف انقلابی و دینی خود عمل کرده و این تکلیف تا رفع ظلم و استکبار ادامه داشته و خواهد داشت.
امروز اگرچه از شمر و یزید سال 61 هجری اثری نیست اما آنچه رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین انجام می دهد کمتر از جنایات شمر و یزید نیست. همچنان که این روزها گروهک های تروریستی و تکفیری همان جنایتی را مرتکب می شوند که یزید در کربلا مرتکب شد. شاید از جهاتی توجه به جنایاتی که به نام اسلام از سوی گروهک های تکفیری انجام می شود و چهره ای نازیبا از اسلام به نمایش گذاشته است، می طلبد که حسین وار برای زدودن این اقدامات که نسبتی نه تنها با اسلام بلکه با انسانیت هم ندارد، آغاز کنیم. چه اینکه امام حسین(ع) در کربلا یکی از اهداف قیام خود را زدودن آثار جهل و انحراف از چهره رحمانی دین اسلام ترسیم کرد. استکبار فقط این نیست که یک شخص، گروه یا کشور به شخص، گروه یا کشور و کشورهای دیگر ظلم کرده و آنها را مورد استعمار قرار دهد. نازیبا جلوه دادن دین و انسانیت و در همان حال هم ادعای دین داشتن اگر پیامدهایی بیشتر و بدتر از استکبار و استعمار نداشته باشد، قطعاً کمتر هم نخواهد بود. برای همین است که محرم امسال در روز عاشورا و تاسوعا علاوه بر جلوه هایی از نفی هر گونه استکبار و استعمار و ظلم به دیگران، رنگ و بوی دیگر هم به خود گرفت؛ نفی تفسیر خشن از دین و ارتکاب جنایت به نام اسلام وجهی بود که محرم امسال و روز مبارزه با استکبار جهانی را متمایز از سال های قبل کرد. در محرم امسال مسلمانان آزاده از هر مذهبی در کنار شیعیان یکصدا علیه تحجر، خشونت و ارتکاب اعمال وحشیانه گروهی تکفیری به پا خاستند و ضمن برائت از هر گونه خشونتی علیه انسان های بیگناه، دامن دین رحمانی اسلام را هم از این گونه شبهات پاک کردند.
به همین دلیل آنچه این روزها بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است، وحدت و انسجام میان ملت ها و دولت های مسلمان است تا دربرابر این مستکبران ایستادگی کنند. درست است که برگزاری مراسم سینه زنی و نوحه خوانی در سوگ شهدای کربلا ضروری است اما بیش از آن باید در تکیه ها و حسینیه ها هدف و راه امام حسین بازگویی شود. زیرا دشمن امروز در پی آن است که با اختلاف افکنی میان ملت های مسلمان، عرصه را بر آنها تنگ کند. این همان سیاستی است که استکبار در بحرین، سوریه، عراق و دیگر کشورهای مسلمان پیگیری می کند و برای مقابله با آن باید راه وحدت و انسجام بیشتر میان ملت های مسلمان را طی کرد.
*نماینده مجلس
*روزنامه ایران
اول**
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]