واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهارمین همایش منطقه ای تعزیه و مرثیه خوانی در بیجار برگزار می شود بیجار - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بیجار گفت: چهارمین همایش منطقه ای تعزیه و مرثیه خوانی به منظور حفظ آیین های اصیل و مورد علاقه مردم، دهه سوم محرم در بیجار برگزار می شود.
مهدی سلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان بیجار در زمینه برگزاری آیین های مختلف عزاداری سید و سالار شهیدان از شهرهای شاخص کشور است و یکی از قدیمی ترین این آیین ها، تعزیه خوانی و مرثیه خوانی است.
وی گفت: این چهارمین همایش منطقه ای است که در بیجار برگزار می گردد و توانسته است جایگاه خود را در میان علاقه مندان باز کند و مورد استقبال عموم مردم نیز قرار گیرد.
به گفته وی آیین های عزاداری و سوگواری زیادی در منطقه گروس با قرن ها قدمت نقل شده است که نیاز به تحقیق و تاریخ نگاری بیشتری دارد.
به نظر سلطانی هنر تعزیه و مرثیه خوانی در گذشته با توجه به عدم دسترسی همه مردم به منابع دینی، مجالس عزاداری و کمبود مبلغ و واعظ در سطح روستاها و مناطق دور افتاده، توانسته است در راستای زنده نگه داشتن قیام عاشورا و مظلومیت حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش نقش مهمی ایفا نماید.
وی به لزوم حفظ آیین های کهن و اصیل مورد علاقه مردم اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف و برنامه های برگزاری این همایش زنده نگهداشتن، ترویج و ارتقا این آیین ها است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بیجار به وجود هنرمندان موفق شهرستان بیجار در زمینه برگزاری و اجرای موفق تعزیه و مرثیه خوانی اشاره کرد و گفت: از خیلی از پیشکسوتان این آیین ها با وجود گذشت سال ها از عدم فعالیت و مسن بودن آنان، در میان مردم به نیکی و نیک نامی یاد می شود و آنان نیز به این کار خود به عنوان خادم امام حسین(ع) افتخار می کنند.
سلطانی در پایان به همه جوانان هنرمند و عاشق امام حسین (ع) توصیه کرد: کار برای کسب رضای خدا و در راه امام حسین(ع) ماندگار است و خیر دنیوی و اجر اخروی دارد، باید از این توان و استعداد که یک لطف خداوندی است نهایت استفاده را برای ترویج و حفظ اسلام ناب مورد نظر همه پیامبران الهی ببریم.
شهرستان بیجار از قدیم در زمینه برگزاری آیین های مرثیه خوانی، تعزیه و شبیه خوانی دارای دسته های مختلف و زیادی بود که در اغلب روستاها و حواشی شهر به اجرای برنامه می پرداختند و با بازسازی واقعه کربلا در بخش های مختلف آن، مردم زیادی را جذب اجرای برنامه های خود می کردند و نقش زیادی در بیان، نشر و ثبت وقایع دلخراش و مصیبت بار کربلا ایفا می کردند.
روستاهای آل کبود، حسن تیمور، پیرتاج، توپ آغاج، منطقه جعفرآباد، منطقه خسروآباد و حسن آباد یاسوکند از روستاها و شهرهای فعال در این زمینه بودند.
هنگام اجرای برنامه بیش از یک هزار نفر در این روستاها و شهرها اجتماع می کردند و خیلی از مردم برای حضور در این آیین ها مسافت های 100 کیلومتری را طی می کردند.ک/3
7350/533
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]