تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834458938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در صورت امضاي توافق جامع، دلار به کمتر از 2700 تومان نخواهد رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۳ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۵۰ب.ظ)
سعيد ليلاز در گفتگو با موج؛ در صورت امضاي توافق جامع، دلار به کمتر از 2700 تومان نخواهد رسيد گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، آنچه اخيرا موجب بروز نگراني هايي در دولت شده به کاهش قيمت نفت باز مي گردد. طي چند هفته گذشته قيمت نفت روند نزولي را پيش گرفته است. دولت قيمت نفت را در بودجه سال جاري 100 دلار در نظر گرفته است درحالي که بهاي نفت ايران در بازارهاي جهاني به 75 دلار براي هر بشکه رسيده است.
اين مسئله موجب تشکيل جلسه اعضاي کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات با وزير نفت، معاونان وزير و معاون نظارت راهبردي رئيس‌ جمهور شد تا به بررسي اين موضوع و راهکارهاي آن بپردازند. بنابراين مقرر شد براي جلوگيري از کسري بودجه در سال 93، معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌ جمهور با هماهنگي وزارت نفت و با استفاده از ابزارهاي قانوني در اختيار، بر اساس تخصيص اعتبارات، کسري بودجه را به گونه‌اي مديريت کنند که نياز به اصلاح قانون بودجه نباشد.
از سويي ديگر با توجه به نزديک شدن به موعد پايان توافق موقت ژنو، برخي کارشناسان اقتصادي با نگراني از احتمال توافق هسته اي و تاثير آن بر روي نرخ ارز سخن مي گويند. در نظر اين افراد کاهش احتمالي قيمت ارز، دولت را دچار مشکلات اقتصادي زيادي مي کند و ضرورت مي يابد که در اين مورد تمهيداتي انديشيده باشد.
با نظر به مسائل فوق گفت وگويي را با سعيد ليلاز، کارشناس مسائل اقتصادي ترتيب داده ايم.

کاهش قيمت نفت چه تاثيراتي بر بودجه 93 و احيانا بودجه 94 خواهد گذاشت؟
در مورد بودجه سال 93 همانطور که وزير اقتصاد و دارايي توضيح داد؛ نفت تامين کننده بودجه 93 را فروخته ايم و با همان قيمت سابق يعني قبل از کاهش، پولش را خواهيم گرفت بنابراين تا پايان سال مشکلي از اين منظر وجود ندارد. اما؛ کاهش قيمت نفت براي سال آينده بايد مورد توجه قرار بگيرد.

نگاه بودجه 93 به نفت چگونه بود؟
ببينيد؛ بودجه سال 93 بسيار محافظه کارانه بسته شد. در اين بودجه 51 ميليارد دلار درآمد از نفت پيش بيني شده بود (روز ي يک ميليون بشکه). در حالي که در عمل اتفاق بزرگي افتاد و ما موفق شديم نفت بيشتري را صادر کنيم. 51 ميليارد دلار عددي محافظه کارانه است. اين درحالي است که ميزان کل صادرات نفتي کشور در سال 1392 به عنوان يک سال بحراني حدود 62 ميليارد دلار بوده است. در همين سال ميزان واردات ما جمعا به 60 ميليارد دلار هم نرسيد. پس بودجه 93 از ابتدا روي اقتصاد مقاومتي بوده است.
بنابراين بايد گفت سال 94 با نفت 75 دلار هم مشکلي بوجود نخواهد آمد و يقين دارم در سايه مديريت صحيح، روزي 500 هزار بشکه نفت هم بفروشيم مي توانيم تامين بودجه کنيم.

چه ميزان صادرات نفتي و غير نفتي مي تواند نياز ارزي کشور را تامين کند؟
قبل از اينکه پاسخ اين سوالتان را بدهم بايد بگويم اقتصاد ايران بعد از انقلاب اسلامي در سال 81 به رکورد تاريخي دست يافت. در اين سال 18 ميليارد دلار واردات داشتيم و 9 درصد رشد اقتصادي را تجربه کرديم. متاسفم که بگويم در 8 سال گذشته وابستگي کشور به درآمدهاي نفت بسيار زياد شد.
در مورد ميزان صادرات ما در سال 92 حدود 28 ميليارد دلار صادرات غير نفتي داشته ايم. اگر فرض کنيم کل صادرات غير نفتي 28 ميليارد دلار بوده تا آلان در 6 ماهه اول سال 25درصد رشد داشتيم. پس مي توان انتظار داشت در سال 94 حدود 40 ميليارد دلار صادرات غير نفتي داشته باشيم. اگر 40 ميليارد دلار صادرات غير نفتي و 40 ميليارد دلار صادرات نفتي داشته باشيم روي هم 80 ميليارد دلار را شامل مي شود که تمام نيازهاي ارز مصرفي کشور را برآورده مي کند.
ما حتي با 30 ميليارد دلار هم مي توانيم صادرات نفتي را تامين کنيم به شرط آنکه مديريت داخلي صحيحي در مصارف ارزي داشته باشيم.

به عوامل بيروني، يعني تاثيرات بين المللي توجهي نداريد؟!
بودجه داخلي اثر بين المللي ندارد و تنها نياز به انضباط مالي دارد که با توجه به تجربه سا ل 93 اين کار تحقق پذير است. براي سال 93 بودجه به طور کامل تحقق پيدا مي کند براي سال 94 نيز بايد مديريت داشته باشيم. ما در سال 89 حدود 19 ميليارد دلار واردات خدمات داشتيم و طي تا سالهاي 89 تا 92 حدود 70 ميليارد دلار بابت واردات خدمات ارز مصرف کرديم که متاسفانه بخش عمده واردات خدمات هم صرف مسافرت ها بود. بنابراين اگر دولت با کمک بانک مرکزي بتواند انضباط مالي برقرار کند مثلا در شرايط مناسبي اقدام به تک نرخي کردن ارز کند بسياري از مسائل حل مي شود.

منظورتان از شرايط مناسب، شرايط بعد از توافق جامع است؟ اگر توافق هسته اي امضا نشود بايد چه کار کرد؟
اتفاقا اگر توافق هسته اي نشود، يکسان سازي نرخ ارز بايد فوري تر انجام بگيرد و دولت حتما بايد در اين زمينه کاري بکند.

پيش بيني تان از تاثير توافق احتمالي بر نرخ ارز در ايران چيست؟
به نظر من در صورت انجام گرفتن توافق، دلار به کمتر از 2700 تومان نخواهد رسيد. به محض اينکه 500 تومان دلار کاهش پيدا کند ميل به واردات نيز افزايش مي يابد و دولت بايد مديريت کند. در کشوري مثل ايران دولت تعيين کننده است و مي تواند اين مسائل را کنترل کند.

يعني چه اقداماتي بايد انجام بگيرد؟
دولت بايد دروازه باني کند. در دوره قبل، رئيس دولت، ارز را به بانک مرکزي مي فروخت و بانک مرکزي هم با چاپ اسکناس به وي ريال ميداد. اينطور شد که با چاپ اسکناس و سوء مديريت پايه پولي بالا رفت. در دولت آقاي روحاني و در فاز دوم هدفمندي يارانه ها، دولت درآمدهاي خود را بالا برد اما هزينه هايش را بالا نبرد. عکس اين اتفاق در دولت قبل وجود داشت يعني افزايش هزينه ها و کاهش درآمدها که تاثيرات مخربي بر اقتصاد به جا گذاشت.

پس «مديريت اقتصادي» از نظر شما تعيين کننده تر از هر چيز ديگري است؟
همين طور است؛ در سايه مديريت همه اينها درست مي شود. متاسفانه در سالهاي گذشته چنين رويه اي وجود نداشت و برخي گروه ها، منافعشان در اختناق و تشنج بدست مي آمد. در حال حاضر اقتصاد در مسير صحيحي حرکت مي کند و مديريت خوبي اعمال مي شود؛ به همين خاطر است که من مي گويم از به نتيجه نرسيدن مذاکرات هسته اي هم هيچ نگراني ندارم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن