محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843118900
پشت پرده رانتهاي ارز ارزان |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده رانتهاي ارز ارزان
نحوه تخصيص ارز بانک مرکزي نشان ميدهد بخش خصوصي به دليل بروکراسي و بخشنامه هاي قطعي و آني نتوانسته عادلانه در اين بازار ورود پيدا کند چراکه در نحوه تخصيص ارز نيز اولويت تخصيص را به شرکت بازرگاني دولتي ايران و شرکت پشتيباني امور دام داده اند.
کد خبر: ۴۴۶۴۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۴ - 02 November 2014
تحقيق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره واردات کالاهاي استراتژيک و نحوه توزيع آنها در نشست علني روز دوشنبه مورخ 20 خردادماه 1392 مصوب شد. عمده اهداف اين تحقيق و تفحص شامل بررسي ارز اختصاص داده شده به کالاهاي اساسي، بررسي نحوه توزيع کالاهاي مذکور و اثرات آن در تنظيم بازار، بررسي واردات بي رويه محصولات فاقد استاندارد و بي کيفيت و واردات نهاده هاي کشاورزي و چگونگي توزيع آنها بود. بر اين اساس وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزي، بانک مرکزي و گمرک، از جمله دستگاههايي هستند که به طور مستقيم مورد تحقيق قرار گرفتند.
رئيس هيات تحقيق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت معدن و تجارت در واردات کالاهاي استراتژيک، تخلفات شرکتهاي دولتي در نوسانات بازار ارز، ماجراي افزايش 180 درصدي قيمت کالاهاي اساسي، سود واردات دامهاي مريض براي امير منصور آريا و.. را در گفتوگو با مهر تشريح کرد.
احمد امير آبادي، نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در اين گفتوگو درباره مشکلات موجود بر سر راه تحقيق و تفحص اظهار کرد: عدم همکاري جدي برخي دستگاهها از جمله بانک مرکزي، بانک هاي عامل، سازمان حمايت از مصرف کنندگان و توليد کنندگان، شرکت پشتيباني امور دام کشور، سازمان دامپزشکي کشور، شرکت بازرگاني دولتي ايران، معاونت بازرگاني داخلي از يک سو و نبود شفافيت لازم در خصوص اطلاعات و اسناد اخذ شده از سوي ديگر از جمله موانع فعاليت کارشناسان بوده است، چنين روندي موجب شد تا از طريق هيات با رئيس جمهور و وزير اقتصاد و دارايي به صورت مستقيم مکاتبه و لزوم همکاري دستگاهها تقاضا شود؛ اما متاسفانه عليرغم درخواست فوق همکاري لازم در خصوص ارائه اطلاعات مورد درخواست صورت نگرفت. لذا با اين اوصاف، اعمال ماده 217 آئين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي، مبني بر تعقيب قضائي مسئولان دستگاههاي ذيربط که مرتکب تخلف و جرم در عدم همکاري شدهاند را از هيات رئيسه مجلس تقاضا کرديم.
وي در تشريح تخلفات در واردات کالاهاي اساسي با ارز مرجع در مقطع نوسانات نرخ ارز که باعث افزايش قيمت کالاهاي اساسي نيز شد، افزود: عليرغم افزايش بي رويه واردات محصولات کشاورزي با استفاده از نرخ ارز مرجع در سال 1391 انتظار ميرفت که قدرت خريد مردم براي تهيه غذا و محصولات کشاورزي افزايش يابد اما آمار شاخص قيمت مواد خوراکي در سال 1391 از شاخص کل قيمت ها بالاتر بوده (44 درصد) افزايش در شاخص مواد خوراکي و آشاميدني نسبت به 30.5درصد شاخص کل اين بدان معني است که تورم در مواد غذايي از ديگر بخش هاي سبد خانوارها بالاتر بوده و با استناد به اين شاخص ميتوان اثبات کرد که قدرت خريد خانوارها براي خريد مواد غذايي کاهش يافته است.
وي اضافه کرد: به طور نمونه روند تغيير قيمت برنج در شهريور سال 92 نسبت به فروردين سال 91 به ميزان 201 درصد، روغن به ميزان 180.7 درصد، شکر 144.7 درصد، گوشت مرغ 135.19 درصد، گوشت قرمز 180.11 درصد، جو 128.5 درصد، ذرت 186.7 درصد، کنجاله سويا 119.9 درصد رشد داشته است.اميرآبادي افزود: وارد کنندگان در ازاي اعلام قيمت غير واقعي، ارز بيشتري با نرخ مرجع دريافت و به واردات کالاهاي ديگر و يا فروش ارز در بازارهاي آزاد اقدام کرده اند. وجود قيمت هاي متفاوت براي يک کالا در يک محدوده زماني خاص باعث تحميل ميلياردها تومان هزينه شده است.
نابساماني تخصيص ارز عامل تبعيض بين واردکنندهها
رئيس هيات تحقيق و تفحص از وزارت صمت همچنين گفت: مسائلي از جمله فضاي حاکم بر تامين نقدينگي و نابساماني هاي تخصيص يا عدم تخصيص ارز و زمان پرداخت و نوع ارز، باعث تبعيض بين وارد کننده ها، اعم از دولتي و غير دولتي شده که در قيمت تمام شده و هزينه دموراژ موثر بوده و بعضا در اين فضا سوءاستفاده هم شده است. (به عنوان مثال براي برخي از وارد کنندگان خاص ارز سهل الوصول از هالک بانک ترکيه و ارز سهل المعامله مثل يورو براي تعداد بيشتري از بانک هاي ديگر در کشورهايي نظير چين و ارزهايي همچون يوان چين و وون کره) تخصيص داده شده است.وي تصريح کرد: مصاحبه هاي غير کارشناسي برخي مسئولان از جمله معاون اول رئيس جمهور وقت و وزراي حوزه اقتصادي، گاها منجر به بروز اختلالاتي در تنظيم بازار و کالاهاي اساسي شده است. گرچه تامين کالاهاي اساسي با ارز مرجع (12260 ريال) توسط بخش خصوصي و دولتي به حد کفايت صورت گرفت، اما به دليل آن که سازمان حمايت از مصرف کنندگان و توليد کنندگان برخلاف اساسنامه آن سازمان مبني بر جلوگيري از افزايش بي رويه قيمت ها و فاقد اقتدار بوده و متاسفانه افزايش بهاي فروش اين کالاها براي مصرف کنندگان شکل گرفته است. اين بدان معناست که يارانه اختصاص يافته، به جاي آنکه نصيب مصرف کنندگان نهايي کالاهاي اساسي شود غالبا نصيب تجار و واسطه ها شده است.
رانت يا غيررانت، مساله اين است!
اميرآبادي درباره تاثير سياستهاي وزارت صمت اضافه کرد: معاونت توسعه بازرگاني داخلي طي روزهاي پايان سال 1391، جلسات متعددي را برگزار نمود که طي آن تصميماتي مبني بر عدم اختصاص ارز مرجع (12260 ريال) براي واردات کالاهايي نظير برنج، روغن، شکر، گوشت قرمز، کره و شير خشک و... اتخاذ شد و متعاقبا در ابتداي سال 1392 نيز بر اين تصميم تاکيد شد که ارز با نرخ مرجع (12260 ريال) از تاريخ 1392.2.1 صرفا براي واردات گندم و نهاده هاي دامي اختصاص خواهد يافت. اجراي اين سياست و انتظارات تورمي آن به همراه اعلام قيمت هاي جديد براي محصولات موضوعه و همچنين براي شرکت هاي روغن نباتي، باعث افزايش قيمت اين محصولات و تبعات بعدي آن از جمله ايجاد صف براي خريد روغن با قيمت قبلي شد.
وي افزود: واردات کالاهاي اساسي و نهاده هاي استراتژيک دامي نظير کنجاله سويا، ذرت و جو توسط چند شرکت محدود و خاص انجام شده و توجه ويژه مسئولين وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزي و گمرک ايران به اين شرکت ها باعث افزايش سهم آنها در واردات شده است به گونه اي که طبق آمار موجود در سالهاي مورد بررسي، حدود 50-65 درصد واردات، مربوط به اين گروه از شرکت ها بوده که هر گونه تصميم اين شرکت ها در زمينه توزيع و قيمت اين نوع کالاها و نهاده ها ميتواند جامعه را شديدا تحت تاثير قرار دهد و تبعات اقتصادي، اجتماعي، امنيتي و حتي سياسي در برداشته است.
بي عدالتي در مورد بخش خصوصي
نماينده مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: نحوه تخصيص ارز بانک مرکزي نشان ميدهد بخش خصوصي به دليل بروکراسي و بخشنامه هاي قطعي و آني نتوانسته عادلانه در اين بازار ورود پيدا کند چراکه در نحوه تخصيص ارز نيز اولويت تخصيص را به شرکت بازرگاني دولتي ايران و شرکت پشتيباني امور دام داده اند. اين در حالي است که در مورخ 1392.10.09 گمرک جمهوري اسلامي ايران عنوان شده «برابر بررسي هاي انجام شده، ارزش کالاهاي وارده (کالاهاي اساسي و نهاده هاي دامي) توسط شرکت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران (GTC) در مقايسه با قيمت هاي جهاني و يا در مقايسه با واردات بخش خصوصي گران تر خريداري ميشود» که داراي ابهام است.
عدم رعايت استاندارد در واردات مواد غذايي
وي همچنين اظهار کرد: براساس مستندات موجود، طي سالهاي 1390 و 1391 به دليل عدم توجه جدي به موضوع قرنطينه دامي و کنترل دقيق ورود دام به داخل کشور، و از سوي ديگر کنترل دقيق واکسن ها و داروهاي دامي و ورود واکسن هايي بدون طي مراحل قانوني، موجب شيوع و بروز بيماري هاي کشنده و سهمگين در جمعيت دام، طيور و آبزيان کشور شد. شيوع بيماري هاي مختلف در دام هاي سنگين کشور از جمله تب برفکي، بروسلوز و شاربن علامتي، موجب شد تا ميليون ها راس از دام هاي مولد و شيري در کشتارگاه هاي سراسر کشور قرباني شوند، اين وضعيت موجب کاهش توليد گوشت و شير و فرآورده هاي در کشور شد، کاهش شديد توليد مواد پروتئيني و جهش يکباره قيمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهي و فرآورده هاي لبني و تخم مرغ که طي سال هاي 1390 و 1391 اتفاق افتاد، نمونه اي از تاثيرات منفي شيوع بيماري بين دام و طيور بود.
اميرآبادي افزود: متعاقب آن دستگاههاي متولي، در ازاي تلفات دامي کشور و با وجود مباشرين تخصصي تامين کالاهاي اساسي، متاسفانه اقدام به اعطاي مجوز واردات به اشخاص غير و خاص مانند شرکت آريا گستر (امير منصور آريا) و شرکت هايي که ليست آنها به پيوست ارائه شده است مينمايند. اين اشخاص با واردات و توزيع دام از مرزهاي شرقي و شمالي کشور، بدون توجه به الزام در رعايت و ضرورت در اصول اوليه قرنطينه پس از وارد کردن دام، موجب شيوع بيماري هاي دامي در برخي از استان هاي کشور و تحميل خسارات فراواني شدند. چنين شرايطي، استمرار تلفات گسترده دام در سال هاي 1390 و 1391، کاهش توليد و نوسانات ناشي از افزايش قيمت هاي دام و فرآوردههاي دامي را رقم زد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
اینترنت موبایل ارزان میشود |اخبار ایران و جهان
اینترنت موبایل ارزان میشود معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات رادیویی گفت در حال حاضر سیاست این سازمان آن است که برای استفاده از اینترنت نسلهای دو و سه موبایل تعرفهای واحد در نظر بگیریم که براین اساس قطعا هزینههای استفاده از GPRS کمتر خواهد شد کد خبر ۴۴پشتپرده وحشیگری با طلای سیاه |اخبار ایران و جهان
پشتپرده وحشیگری با طلای سیاه بخش قابل توجهی از میادین نفتی سوریه در شرق این کشور و بهطور خاص استانهای حسکه و دیرالزور قرار دارد کنترل بسیاری از میادین نفتی در دست گروه تروریستی داعش قرار دارد اگرچه احرارالشام و جبهه النصره نیز به صورت پراکنده برخی مناطق را در دست دارند کد خآمریکا نفت ارزان را جایگزین تحریمها میکند |اخبار ایران و جهان
آمریکا نفت ارزان را جایگزین تحریمها میکند مشاور بانک جهانی با اشاره به اینکه ائتلاف نفتی عربستان و آمریکا با هدف زمین زدن اقتصاد ایران و روسیه است گفت اصلاحات اقتصادی و سیاستهای اقتصادی کارآمد در ایران که نیازمند نوعی شهامت است کارآمدتر و مؤثرتر از افزایش قیمت نفت و رفع تحرسکه 17 هزار تومان ارزان شد |اخبار ایران و جهان
سکه 17 هزار تومان ارزان شد کد خبر ۴۴۶۳۳۹ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۱ - 01 November 2014 امروز - شنبه - بازار طلا و سکه روند نزولی شدیدی را تجربه کرد و قیمت سکه تمام در مقایسه با اواخر هفته گذشته حدود 17 هزار تومان و اونس جهانی 56 دلار کاهش یافت به گزارش خبرنگار ایسنا درنفت ایران در بازار جهانی ارزانتر شد/ کسری ۱۸ دلاری قیمت نفت در بودجه ۹۳ -
در ادامه سقوط آزاد طلای سیاه نفت ایران در بازار جهانی ارزانتر شد کسری ۱۸ دلاری قیمت نفت در بودجه ۹۳ در ادامه سقوط آزاد طلای سیاه متوسط قیمت سبد نفت سبک و سنگین ایران در حالی به محدوده بشکهای ۸۲ دلار رسید که ۱۸ دلار با بهای نفت در قالب قانون بودجه سال جاری دولت تفاوت قیمت وجوبا ارزشترین برندهای خودروسازی جهان |اخبار ایران و جهان
با ارزشترین برندهای خودروسازی جهان در گزارش بهترین برندهای جهانی که از سوی بازوی تبلیغاتی گروه اومنیکام برای سال 2014 منتشر و غول ژاپنی تویوتا برای یازدهمین سال پیاپی ارزشمندترین برند در میان برندهای خودروسازی جهان شناخته شد کد خبر ۴۴۴۵۲۵ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۵ - 2نفت ایران در بازار جهانی ارزانتر شد
نفت ایران در بازار جهانی ارزانتر شد در ادامه سقوط آزاد طلای سیاه متوسط قیمت سبد نفت سبک و سنگین ایران در حالی به محدوده بشکهای 82 دلار رسید که 18 دلار با بهای نفت در قالب قانون بودجه سال جاری دولت تفاوت قیمت وجود دارد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز دیکسانسازی نرخ ارز به سال ۹۴ موکول شد |اخبار ایران و جهان
یکسانسازی نرخ ارز به سال ۹۴ موکول شد با شوک ارزی سال90 یکباره معادل ریالی پرداختهای ارزی سهبرابر شد و نیازهای مالی فعالان اقتصادی افزایش ناگهانی پیدا کرد در حالیکه تقاضای تولیدکننده برای ریال افزایش پیدا کرده بود بانکها به دلایل مختلف از جمله شرایط تحریمی و فشار شدید مطالبپرداخت یک سال یارانه نقدی با وصول معوقات ارزی |اخبار ایران و جهان
پرداخت یک سال یارانه نقدی با وصول معوقات ارزی دولت با وصول 13 میلیارد دلار معوقات ارزی میتواند برای مدت یکساله اعتبار یارانه نقدی 76 میلیون ایرانی را تامین کند کد خبر ۴۴۶۳۶۸ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۶ - 01 November 2014 دولت با وصول 13 میلیارد دلار معوقات ارزی میتواندپشت پرده رانتهای میلیاردی در پس معادن سنگ آهن! |اخبار ایران و جهان
پشت پرده رانتهای میلیاردی در پس معادن سنگ آهن آقایان به ظاهر هیچ تخطی از قانون نمیکنند ولی پشت پرده قطعا رانتهایی وجود دارد که این رانتها از چشم افراد غیر کارشناس ناپیداست فامیل وابستگان یا دوستان رؤسا و مدیران ارشد شرکتهایی ایجاد کردند و در حقیقت سود معدن را خودشان میارزش شاخص کل بورس نیویورک کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
ارزش شاخص کل بورس نیویورک کاهش یافت نگرانیها درباره سیاست پولی انقباضی که از این پس بانک مرکزی آمریکا در پیش گرفته است باعث شد ارزش شاخص کل بورس نیویورک درآغاز معاملات پنجشنبه هشتم ابان کاهش یابد کد خبر ۴۴۶۰۳۱ تاریخ انتشار ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ - 31 October 2014 نگرانیها درباسیاستدار صادق! بهشت خدا ارزانی ات باد |اخبار ایران و جهان
سیاستدار صادق بهشت خدا ارزانی ات باد محمد قادری کد خبر ۴۴۳۶۹۰ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۰ - 21 October 2014 حضرت آیت الله مهدوی کنی استاد مسلم و عامل فاضل اخلاق و سیاست دعوت حق را لبیک گفت و به مصداق آیه شریفه مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَهلاکت 35 داعشی بدست مبارزان کُرد |اخبار ایران و جهان
هلاکت 35 داعشی بدست مبارزان کُرد در ادامه نبردهای مبارزان کُرد سوری با تروریستهای تکفیری داعش در منطقه عینالعرب این نیروها شب گذشته موفق شدند در محور راس العین 35 تروریست داعشی را به هلاکت برساندند کد خبر ۴۴۲۵۱۰ تاریخ انتشار ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۹ - 17 October 2014 در اداپشت پرده فضای مجازی داعش کیست؟ |اخبار ایران و جهان
پشت پرده فضای مجازی داعش کیست احمد ابوسمره 32 ساله مسوول و مغز متفکر پایگاه های اجتماعی و تبلیغات گروه تروریستی - تکفیری داعش در فرانسه متولد شده و در آمریکا بزرگ شده است کد خبر ۴۴۲۷۸۶ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۵ - 18 October 2014 احمد ابوسمره 32 ساله مسوول و مامیدوارمبتوانمپشتپردهاستیضاحفرجیداناافشاکنم |اخبار ایران و جهان
امیدوارمبتوانمپشتپردهاستیضاحفرجیداناافشاکنم کد خبر ۴۴۵۱۰۶ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ - 27 October 2014 رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت امیدوارم روزی بتوانم درباره پشت پرده استیضاح فرجیدانا افشاگری کنم به گزارش ایسنا مهدی زاهدی در حاشیه مراسم بیستودومین ساپشتپرده انتخاب سرمربی پرسپولیس |اخبار ایران و جهان
پشتپرده انتخاب سرمربی پرسپولیس کد خبر ۴۴۴۴۵۳ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ - 25 October 2014 در شرایطی که بیش از یک ماه از برکناری علی دایی و انتخاب سرمربی جدید پرسپولیس گذشته است بازگویی بخشهای جامانده از تصمیماتی که منجر به تغییرات شد خالی از لطف نیست بخصوص اینکه گزینافزایش تولید نفت عربستان پشت پرده سیاسی دارد |اخبار ایران و جهان
افزایش تولید نفت عربستان پشت پرده سیاسی دارد کد خبر ۴۴۵۰۶۹ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ - 27 October 2014 عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت عربستان با دخالت آمریکا طی یک سناریو و هماهنگی از پیش تعیین شده اقدام به افزایش تولید نفت کرده و باعث تشنج شده است به گزارش مهر حسین نجابت-
اقتصادی
پربازدیدترینها