تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827448377




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یارانه هایی که به حساب آخرت واریز می شود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یارانه هایی که به حساب آخرت واریز می شود
کد خبر: ۴۴۵۸۵۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵ - 30 October 2014


خبرگزاری مهر استان همدان روز پنجشنبه هشتم آبان ماه در گزارشی با عنوان "یارانه هایی که به حساب آخرت واریز می شود" آورده است: "تُکه" روستایی از توابع بخش مرکزی نهاوند است که این روزها مردم سخاوتمند آن با اهدا یارانه های نقدی خود ساخت مسجدی را کلید زده اند تا شاید پس از سال ها روستای "تکه" به مسجدی که آرزوی مردم آن است دست یابد.

در روزگاری که از هر تربیونی خطر تهاجم فرهنگی را تذکر می دهند و در دنیایی که برای تباهی و نابودی جوانان مسلمان و متعهد و مخلص هزاران هزار دام و توطئه و نقشه ترسیم و عملی می شود بی شک مساجد بعنوان یکی از مهمترین ارکان فرهنگی، عبادی می تواند در جذب جوانان و مصون نگه داشتن آنها از تهاجم و شبیخون فرهنگی نقشی بی بدیل داشته است.

در نهاوند به عنوان باسابقه ترین و کهن ترین مهد تاریخ و تمدن غرب کشور و استان همدان و در شهری که به دروازه ورود اسلام به ایران معروف شده است اگر چه مساجد تاریخی و بزرگی هستند که سال های سال قدمت و ارزش دارند اما در حال حاضر مسجدی در روستای "تُکه" در حال ساخت است که برای همیشه به یک نماد و الگوی تعاون و همکاری و برادری مردم تبدیل خواهد شد.

"تُکه" روستایی از توابع بخش مرکزی نهاوند و در هشت کیلومتری جنوب غربی نهاوند است که 800 نفر جمعیت دارد و باغداری و کشاورزی شغل اصلی مردم آن است.

این روستا بیش از این دارای یک مسجد کوچک و قدیمی بود که اگرچه مناره نداشت اما صدای گرم اذانش در غروب های سرد وبارانی زمستان گرمای خاصی به دل ها می داد، مسجدی که به کانون اقشار مختلف مردم این روستای تبدیل شده ومحلی برای برگزاری مناسبت های دینی تا سخنرانی وهمایش های سیاسی. اجتماعی و کارهای خیر و عام المنفعه بود.

گرچه این روستا با گذشت سی و اندی سال از پیروزی انقلاب همچنان با محرومیت و کمبودهای روبرو است که اصلی ترین آن عدم وجود کانال آب کشاورزی و طرح هادی است اما باز همین مسجد نقش مهمی در گردآوری مردم و جوانان داشته است.

اقدامی که با مشارکت و وحدت و همدلی مردم روستا آغاز شد و در اولین قدم چند نفر از خیران روستا زمینی را به مساحت 380 مترمربع در کنار مسجد قدیمی برای توسعه آن اهدا کردند و در گام دوم افراد خیر روستا نزدیک به 30 میلیون تومان کمک نقدی به این پروژه داشتند ولی این مبلغ کفاف ساخت مسجد را نمی دهد چون برابر اظهار نظر مهندسان فنی برای ساخت مسجد جدید روستای"تُکه" بین 150 تا 200 میلیون تومان اعتبار نیازاست.

کار آغاز شده است و باید تمام شود، تمام راه های کمک به ساخت مسجد بی نتیجه مانده است به نگاه یک فکر، ایده و پیشنهادی انقلابی به پا می کند که بیش از 80 درصد مردم این روستا با آن همراه می شوند و آن وقتی است که بهترین راه ادامه ساخت مسجد جدید اختصاص یارانه های مردم به این امر مقدس عنوان می شود.

معطل ماندن پروژه ساخت مسجد جدید روستای "تُکه" بعنوان یک مکان مهم عبادی با بهانه هایی مانند کمبود اعتبار نمیتواند توجیهی منطقی برای مردم فهیم این روستا باشد، مردمی که بی مسجدی را بر نمی تابند و نشنیدن صدای اذان از مسجد برای انها سخت است.

همین شد تا اهالی روستای مذهبی و ولایت مدار "تُکه" که بیشتر آنها کشاورز و از قشر زحمتکش و کم در آمد جامعه هستند تصمیم گرفتند با پول یارانه خود مسجد روستا را بسازند.

زیبایی و ارزشمداری این حرکت که نماد شاخص تعاون و همکاری و مشارکت مردم است ما را برای تهیه گزارش به این روستا کشاند و در طول مسیر با سرپرست سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان نهاوند همراه شدیم.

حجت الاسلام حسین گروسی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: مردم روستای تکه قبل و بعد از انقلاب در تمامی عرصه ها بخصوص مذهبی، فرهنگی و ورزشی در بین روستاهای نهاوند پیشتاز بوده اند به طوری که طراحی نمایشگاه نمونک گلی ویژه ماه محرم و صفر این روستا در کشور بی نظیر است که بیش از 25 هزار نفر از آن بازدید می کنند.

حجت الاسلام گروسی ادامه داد: با توجه به اینکه شغل بیشتر افراد این روستا کشاورزی است اما با این حال هر سال زکات خود را پرداخت می کنند که مقدار آن به میزان برداشت محصول بستگی دارد اما به طور میانگین هرسال بین دو تا چهار میلیون تومان زکات پرداخت می کنند که از همین محل پرداخت زکات در چند سال قبل سالن ویژه ای در محل گلزار شهدای روستا برای اجرای برنامه های مذهبی با اعتبار 9 میلیون تومان احداث کردند.

وی گفت: مسجد قدیمی و کوچک روستا دیگر جوابگوی حضور مردم در مراسم مختلف مذهبی نبود بنابراین تصمیم جمعی مردم بر گسترش و احداث مسجدی بزرگتر بود که خیران روستا زمینی به مساحت 380 مترمربع در کنار مسجد را برای توسعه آن اهدا کردند و 30 میلیون تومان هم از محل کمک های مردمی جمع آوری شد اما این مقدار جوابگو نبود.

وی گفت: بنابراین بیشتر مردم روستا که از قشر زحمتکش و کم در آمد جامعه هستند تصمیم گرفتند یارانه خود را تقدیم مسجد کنند که تا کنون نزدیک به 80 درصد روستا یارانه دو تا پنج ماه خود را برای ساخت مسجد تحویل هیئت امنا و بزرگان روستا داده اند اما متاسفانه با این پول ها هم همچنان کار نیمه کاره می ماند و برای ادامه عملیات احداث مسجد کمک خیرن و مسئولان را طلب می کند.

نمای روستا را می بینیم و به ورودی آن می رسیم و مستقیم به محل ساخت مسجد می رویم، تعداد زیادی جوان و پیر را می بینیم که پرتلاش در حال فعالیت و کار هستند تا شاید قسمتی از مسجد را برای عزاداری شبها و روزهای تاسوعا و عاشورا حسینی آماده کنند و زیبایی و معنویت هنگامی به اوج می رسد که هر چند لحظه یکبار صدای "یا حسین(ع)" مردم گوش و دل را عرفانی می کند.

اولین سوال در مورد دستمزد و اجرت جمعیت زیادی است که در حال کار و فعالیت هستند، به سمت یکی از آنها می روم و می پرسم «خدا قوت خسته نباشی روزی چقدر اجرت میگیری؟» لبخندی زد و گفت: ساخت مسجد و پول!، خدا خیرت دهد، ما به عشق راز و نیاز با خدا و عزاداری اباعبدالله مسجد می سازیم و اجرت ما شفاعت حسین و محبت اهل بیت(ع) است، اینجا قرار است خیمه گاه عزای حسین باشد و العفو العفو گفتن بندگان خدا در شبهای قدر رمضان و ما برای ساخت این مسجد از یارانه خود هم گذشتیم.

پیرمرد مسن و سال خورده ای که توان کار کردن ندارد و روی صندلی نشسته و بر کار مردمی که در حال فعالیت هستند، نظارت می کند مرا به سمت خودش کشاند.

وقتی نام او را پرسیدم و از مشارکت او در ساخت مسجد سئوال پرسیدم گفت: حاج نورمراد پیرزادی هستم و 85 سال از عمرم می گذرد یارانه پنج ماه خانواده خود را به ساخت مسجد امام حسین(ع) روستا اهدا کرده ام و ای کاش در توانم بود بیشتر کمک میکردم.

پیرمرد خوش سیما ادامه داد: اگر شیعه علی و پیرو مکتب امام حسین (ع) هستیم امروز روز امتحان همه ماست تا در ساخت خانه خدا در روستای "تُکه" مشارکت کنیم، در راه آباد کردن خانه خدا و امام حسین(ع) یارانه که بسیار ناچیز است اگر جان هم بخواهند دریغ نخواهیم کرد درست است که امسال کشاورزی و باغات ما دچار مشکل سرمازدگی و خشکسالی شدند ولی شاید این هم امتحان الهی باشد تا بداند ما که از خدا و ائمه صحبت می کنیم آیا در این موقع حساس نیز کمک می کنیم.

جواب دلنشین و با احساس این پیرمرد مرا وادار به گفتگوی بیشتر با این مردمی کرد که دل در بندگی خداوند و عشق به محبت حسین دارند، جلوه هایی از گذشت و ایثار و تعاون را می بینی که می توان ساعتها و ورق ها در مورد آن سخن گفت و مطلب نوشت.

امام جمعه نهاوند هم ضمن اشاره به اینکه مسجد کانون ارشاد و تبلیغ و هدایت مردم از صدر اسلام تا به حال بوده است و همواره تعمیر و ساخت مسجد مورد تأکید اولیا قرار گرفته است، گفت: مردمی که حاضر می شوند برای ساخت مسجد از یارانه خود بگذرند نشان از عمق اعتقاد و ایمان آنها به خداوند و اسلام و قرآن دارد.

حجت الاسلام عباسعلی مغیثی ادامه داد: وقتی عده ای حاضر می شوند برای ساخت مسجد یک روستا از یکی از مهمترین ضروریات زندگی خود مانند یارانه عبور کنند مصداق کامل ایثار و از خود گذشتگی است و این مردم قابل تشویق و تکریم هستند.

حجت الاسلام مغیثی افزود: در شرایط سخت اقتصادی فعلی که یارانه تأثیر مستقیمی بر امرار ومعاش خیلی از خانواده ها خصوصا خانواده های روستایی دارد مردمی که برای احیا اسلام و تبلیغ شعائر دینی حاضرند از یارانه خود گذشت و سختی و مشکلات را تحمل کنند تا مسجد روستا را آباد و احداث کنند نشان از اراده و همت والای مردم این روستا دارد.

وی بیان داشت: از همین جا از افرادی که وضع مالی خوبی دارند دعوت می کنم تا برای رضا و خشنودی خداوند هزینه ساخت این مسجد را تقبل کنند تا جلوی سختی و تنگنای اقتصادی مردم این روستا را که یارانه خود را صرف ساخت مسجد روستا می کنند گرفته شود.

امام جمعه نهاوند در پایان گفت: قطعا این حرکت ارزشی و معنوی مردم روستای"تُکه" می تواند برای خیلی ازافرادی که از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار هستند الگو شود تا از مال و دارایی خود بیشتر در راه خداوند استفاده کنند و نکته مهمی که باید یادآوری شود این است که تعمیر مسجد فقط به ساخت مسجد نیست و مهمتر از ساخت مسجد اقامه نماز و اداره مسجد و تبلیغ دین خدا است که متولیان مسجد باید به آن اهمیت بدهند.

عضو هیات امنای مسجد "تُکه" نیز گفت: 40 سال است به عشق امام حسین(ع) در روستا مداحی و مولودی می خوانم و از خدا و امام شهیدم می خواهم بزرگی و زیبایی مسجدش را ببینم زیرا با همتی که از مردم سخاوتمند و عاشق اهل بیت و با ایمان این روستا سراغ دارم می دانم به زودی این مسجد را با پول یارانه و کارگری خود می سازند.

احمد علی پیرزادی که برادر شهید هم هست ادامه داد: مردم ولایت مدار "تُکه" با جمع آوری کمک های نقدی و اهدا یارانه خود نمی گذارند کار ساخت خانه خدا معطل بماند و شاید در این مقطع خشکسالی و بی پولی احداث این مسجد برای اهالی روستای تکه امتحان الهی باشد.

پیرزادی گفت: شغلم کشاورزی و کار کردن روی ماشین نیسان وانت است و سه ماه یارانه را برای رضای خدا کمک کردم و قسمتی از در آمدم را هم اختصاص دادم و اگر خدا قبول کند چند روزی است که در اینجا با کمک سایر اهالی به صورت رایگان و صلواتی برای شادی روح برادر شهیدم کارگری می کنم.

صحبت های بخشدار مرکزی نیز در این مورد بر اهمیت و بزرگی این کار ارزشی و خدا پسندانه تأکید دارد.

سیدرضا سلامتی گفت: در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال اقتصاد و فرهنگ و با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کرده اند اقدام کم نظیر و ارزشمند روستای "تُکه" در اختصاص یارانه خود برای ساخت مسجد روستا مصداق و تفسیر کامی بر عزم ملی با مدیریت جهادی است.

سلامتی گفت: ایمان به خدا و اخلاص، اعتقاد به قیامت، اقامه نماز، لزوم ادای زکات و شجاعت از شرایط لازم در بانیان مسجد است که مردم این روستا با داشتن چنین صفاتی با جهاد و همکاری و وحدت در چند جبهه در حال ساخت مسجد روستا هستند عده ای زمین اهدا کرده اند، بیش از 80 درصد روستا یارانه خود را به ساخت مسجد اختصاص داده اند و بعضی هم در کار اجرایی ساخت مسجد مشارکت دارند.

وی افزود: مردم روستای "تُکه" دست و آستین بالا زده و کمر همت بسته اند و بر خدای بزرگ توکل کرده اند تا به هر نحو حتی با گذشت از یارانه خود مسجد روستا را که آبروی دنیا و آخرتشان است را هر چه زودتر بسازند.

بخشدار مرکزی نهاوند با اعلام این مطلب که هر کاری و اقدامی که در توان و عهده بخشداری مرکزی باشد برای ساخت این مسجد انجام می شود گفت: مردم نهاوند در تعاون و همکاری انجام کارهای معنوی و ارزشی سابقه طولانی دارند و هرگاه صحبت از انجام کارهای معنوی و خداپسندانه باشد از مهمترین ضروریات زندگی خود هم گذشت می کنند تا رضایت خداوند را به دست بیاورند که ساخت مسجد از محل اعتبار یارانه های مردم نیز در همین راستا است.

بخشدار مرکزی نهاوند در ادامه گفت: مساجد پایگاه های فرهنگی هستند و باید با ترویج این امر در بین نسل های جوان بستر حضور آنها و پر رنگ کردن مباحث فرهنگی را در مساجد فراهم کنیم به همین علت مساجد باید به دست مردم ساخته شود و تولیت آن نیز بر عهده مردم باشد چرا که مساجد سنگر اصلی مبارزه با استکبار و دشمنان اسلام است

هاشم سهرابی یکی دیگر از اهالی روستا که همسایه مسجد است می گوید: چند ماه پول یارانه خود را کمک کردم و به خاطر ناقص نشدن دیوار مسجد 3متر عقب نشینی کردم و حیاط خانه خودم را کوچک کردم تا حیاط مسجد بزرگتر شود.

سهرابی افزود: تمامی اهالی روستا همت و کمک کرده اند حتی بعضی از افراد با توجه به فقر مالی و کم درآمدی، کارگری می کنند و یارانه یک ماه خود را اختصاص داده اند به طوری که هر روز جوانان و بزرگسالان برای پرداخت یارانه و ثبت نام برای کارگری و کار ساختمانی مراجعه می کنند.

هادی سهرابی دیگر خیر روستا می گوید: به همراه چند نفراز اهالی، مغازه و زمین خود را که در بهترین نقطه روستا و در مسیر تردد چند روستای دیگر از جمله امام زاده ابراهیم(ع) قرار داشت برای توسعه و ساخت مسجد اهدا کردیم و می دانیم خداوند عوض آن را چند برابر به ما می دهد.

سهرابی ادامه داد: تمامی اهالی روستای مورد امتحان الهی قرار گرفتند که خوشبختانه از پیر تا جوان زن و مرد همه با کمک های مختلف و اهدا یارانه نقدی از یک تا پنج ماه برای کمک به مسجد اقدام مشارکت کرده اند و افرادی هم که کم در آمد هستند در قسمت های مختلف از جمله ساخت و ساز کمک می کنند.

وی بیان کرد: از نکات جالب و مهم در کار احداث این مسجد کمک دانش آموزان بعد از تعطیلی مدرسه است و بعضی از آنها پول تو جیبی خود را به امر مقدس ساخت مسجد اهدا می کنند و تعدادی از زنان روستا نیز طلا و زیور آلات خود را برای مسجد بخشیده اند.

آنچه در بین این مردم با صفا و مومن مشاهده شد فقط در معنی این جمله نهان است "واقعا چه زیباست کار برای خدا و چه پاداش نیکی می برند کسانی که در راه خدا و برای رضای او کار می کنند"

جز این نیست که مساجد خدا را آن فرد آباد می‏کند که به خدا و روز واپسین ایمان داشته باشد و نماز بگزارد و زکات بپردازد و جز از خدا نترسد. امید است که اینان از رهیافتگان باشند.

و اما تنها خواسته و مطالبه مردم مومن و ارزشمدار این روستا اعلام شماره حساب 2274972 بانک سپه شعبه میدان امام نهاوند در برای مشارکت مردم خیر ایران اسلامی به ساخت این مسجد بود که در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفت تا با مشارکت و مساعدت خیرین نیکو کار کار ساخت این مسجد قبل از فصل سرما به پایان برسد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن