محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831429952
افغانستان، خروج ناتو و ورود چین
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
افغانستان، خروج ناتو و ورود چین
آخرین سرباز انگلیسی اوایل این هفته خاک افغانستان را ترک کرد و آخرین نیروی جنگی آمریکایی هم تا کریسمس از افغانستان خواهد رفت. دولت محصور افغانستان برای جلب حمایت در مسیر جدیدی قرار دارد و در همین اثنا اشرف غنی، رییسجمهور جدید روز گذشته وارد پکن شد.
ایسنا: سایت کریستین ساینس مانیتور در گزارشی درباره حامیان جدید افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور نوشته است: سال 2014 بیشتر از آنکه نقطه پایانی برای سیاست غرب در افغانستان باشد، نقطه آغازی برای چین است. چین البته برای جایگزینی نیروهای ناتو، نیروهای زمینی خود را وارد افغانستان نخواهد کرد. این مسالهای است که تحلیلگران خارجی و محلی بر آن توافق دارند. اما پکن که دیروز (سهشنبه) به احمد زی پیشنهاد کمکی چند صدمیلیونی را مطرح کرد، در تلاش است تا نقش مهمی در آینده افغانستان ایفا کند اما از این مساله هراس دارد که اگر تنشها در افغانستان کاهش یابند، مشکلات بیشتری در استان مسلماننشین سینکیانگ در غرب چین گسترش مییابد.
در حالی که حملات تروریستی به یک مساله عادی در این منطقه تبدیل شده است به گفته ژانگ لی، یکی از تحلیلگران مسائل جنوب آسیا، دولت چین نمیتواند از افزایش تنشها در این استان غربی خود چشمپوشی کند. با توجه به این مساله ثبات در افغانستان و پاکستان بسیار اهمیت دارد.
غنی که اولین سفر رسمی خارجی خود را به مقصد چین انتخاب کرده است دلیل خوبی برای امیدوار بودن به این کشور دارد. چین یکی از بزرگترین سرمایهگذاران خارجی در افغانستان است؛ این کشور همچنین به بیطرفی و داشتن روابط خوب با کشورهای منطقه شهرت دارد. پکن همچنین تاثیر زیادی بر پاکستان، یکی از حامیان "گروههای تروریست" در مرز با افغانستان دارد.
قطعا رییسجمهور افغانستان میتواند با نتایج مفید و قابل توجهای به کشورش بازگردد. او در سفرش به پکن با شی جینپینگ، رییسجمهور چین دیدار کرد؛ کسی که متعهد کمک به افغانستان شد و به غنی گفت، از سرمایهگذاران خواهد خواست تا به منابع طبیعی مورد استفاده در صنعت مانند سنگهای معدنی و استخراج معدن در این کشور توجه کنند.
سال گذشته یک شرکت دولتی چینی با افغانستان قراردادی به ارزش سه میلیارد دلار به امضا رساند. این قرارداد به منظور توسعه و استخراج پنج میلیون تنی از معادن مس از معادن نزدیکی کابل به امضا رسید اما این شرکت دولتی پس از اینکه مورد حمله نیروهای طالبان قرار گرفت، فعالیتهای خود را در افغانستان متوقف کرد.
طبق گزارشهای مختلف، چین متعهد شده تا سال 2017، 330 میلیون دلار به عنوان کمک به افغانستان بپردازد و براساس آن برای 3000 افغان طی پنج سال آتی آموزشهای حرفهای فراهم کند. همچنین چین متعهد شده حدود پنج میلیون دلار به عنوان کمکهای بشردوستانه به افغانستان بپردازد و به ارائه بورسیه تحصیلی برای 500 افغان ادامه دهد.
اکثر تحلیلگران میگویند، غرب هیچ دلیل مشخصی برای بدگمانی نسبت به تلاشهای پکن برای افزایش نقشاش در افغانستان ندارد. در واقع تمایل چین به امنیت در افغانستان و ثبات منطقه با اهداف آمریکا و اروپا همخوانی دارد.
در ماه ژوئیه، چین نماینده ویژهای را در افغانستان مشخص کرد و سون یوشی، سفیر سابق این کشور در دهلی و کابل سمت نمایندگی ویژه در افغانستان را عهدهدار شد.
مهمتر اینکه اشرف غنی احمد زی طی سفر سه روزه خود به پکن در نشستی تحت عنوان «روند استانبول» شرکت خواهد کرد. کنفرانسی که پکن برای اولین بار میزبانی آن را بر عهده دارد. در این کنفرانس درباره مهمترین مسائل منطقه گفتوگو میشود و نمایندگان آمریکا و اروپا برای طرحریزی نقشه راه افغانستان و همسایگانش در آن شرکت میکنند.
اندرو اسمال، تحلیلگر مسائل مربوط به روابط چین و کشورهای آسیای مرکزی درباره میزبانی چین گفت: نقش میزبانی چین در این کنفرانس نمادی از آمادگی آنها برای برعهده گرفتن مسوولیتهای بیشتر در آینده افغانستان در مقایسه با 15 سال گذشته است.
پروفسور ژانگ با تایید اظهارات اسمال در این باره متذکر شد: چین تاثیر خود را در این منطقه به عنوان یک هماهنگکننده افزایش خواهد داد. مهمترین چیز برای ما در حال حاضر نظارت بر شرایط برای اتخاذ بهترین سیاست است.
غنی همچنین سعی میکند تا توجه سرمایهگذاران بالقوه چینی را به سرمایه عظیم معدنی افغانستان جلب کند. سرمایهگذارانی که اشرف امیدوار است موفقیت و خوشبختی را به کشور برگردانند. اما او میداند که برای وسوسه کردن سرمایهگذاران باید امنیتی بیشتر ارائه دهد، چراکه همانطور که گفته شد پیشتر شرکتهای چینی به علت ناامنی مجبور به ترک افغانستان شدند.
ژانگ در این باره افزود: چین قصد دارد که همکاریهای اقتصادی خود را با این کشور افزایش دهد اما ما باید برخی چیزها را یاد بگیریم. امضا کردن توافق و قرارداد قسمت ساده ماجراست.
غنی هم چنین بر کمک چین در بازیابی امنیت لازم برای سرمایهگذاران، حساب کرده است که شاید اگر با اقدامات نظامی امنیت در کشور ایجاد نشد اکنون با دیپلماسی محقق شود.
چین هیچ تمایلی به جنگیدن در افغانستان ندارد؛ پکن علاقه ندارد تا روابطش را با همه به خاطر درگیری در افغانستان به خطر بیاندازد.
اما پکن نسبت به پاکستان، متحد قدیمی و وفادارش نیز تمایلاتی دارد و البته پاکستان هم به طالبان متمایل است. کابل امیدوار است که پکن با فشار وارد کردن بر اسلامآباد جهت مصالحه با افغانستان بتواند طالبان را مجاب به گفتوگو با دولت افغانستان کند.
ژانگ درباره رویکرد چین به وضعیت طالبان و افغانستان مدعی شد: رویکرد چین به این مسئله همیشه یکسان است. دولت این کشور دوست دارد افغانستان و طالبان به مصالحه دست یابند و هرگونه تلاش برای ایجاد امنیت در افغانستان موجب افزایش حمایت چین خواهد شد.
زمانی سیاستگزاران چینی، افغانستان را از دریچه ژئوپولتیکی نظاره میکردند و نگران درگیری در کشوری بودند که پکن آن را مورد حمایت غرب میدانست اما امروز و در حالی که سربازان ناتو از افغانستان خارج شدهاند آن نظریه اعتبار خود را از دست داده و به جای آن نگرانیهای بیشتری رخ نمایانده است.
حملات جداییطلبان سین کیانگ در این استان غربی، که دولت چین معتقد است روابطی با گروههای افراطی خارجی دارند، طی سال جاری میلادی در سینکیانگ و سایر شهرهای چین 300 کشته بر جای گذاشته است. افزایش همکاری با افغانستانی که طالبان درصدد تسلط مجدد بر آن است و تاثیراتش را تا مرزهای پاکستان گسترش داده، مقامات چینی را نگران افزایش خشونتها در چین میکند.
اندرو اسمال در این باره متذکر شد: هیچکس در پکن دیگر نگران حضور آمریکا در افغانستان نیست. اکنون امنیت داخلی و مسائل منطقهای است که در معرض خطر است.
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
افغانستان؛ خروج ناتو، ورود چین
افغانستان خروج ناتو ورود چین آخرین سرباز انگلیسی اوایل این هفته خاک افغانستان را ترک کرد و آخرین نیروی جنگی آمریکایی هم تا کریسمس از افغانستان خواهد رفت دولت محصور افغانستان برای جلب حمایت در مسیر جدیدی قرار دارد و در همین اثنا اشرف غنی رییسجمهور جدید روز گذشته وارد پکن شدگزارش نشست نقد و بررسی فیلم «بلوک 9 خروجی 2» امینی: میخواهم فیلمهای بیدردسری بسازم/ مشکل مالی دلی
گزارش نشست نقد و بررسی فیلم بلوک 9 خروجی 2امینی میخواهم فیلمهای بیدردسری بسازم مشکل مالی دلیل ورود شریفینیا به فیلمکارگردان فیلم بلوک 9 خروجی 2 با انتقاد از برخی تنگنظریها درباره این فیلم گفت این فضا برای من به شدت خستهکننده شده است و الان به این فکر میکنم به جای پرداختدوین طرح کنترلی برای نظارت بهینه بر ورود و خروج اتباع و کالاهای خارجی در بندر شهید رجایی -
با هدف جلوگیری از ورود بیماری ابولا تدوین طرح کنترلی برای نظارت بهینه بر ورود و خروج اتباع و کالاهای خارجی در بندر شهید رجایی بندرعباس - خبرگزاری مهر مدیر مرکز HSE و آتش نشانی بندر شهید رجایی از تدوین طرح کنترلی برای نظارت بهینه بر ورود و خروج اتباع و کالاهایی خبر داد که از کشوپایانه بین المللی مهران دارای 18 گیت ورودی و خروجی است
استانها غرب ایلام ناصری پایانه بین المللی مهران دارای 18 گیت ورودی و خروجی است ایلام - خبرگزاری مهر فرماندار شهرستان مهران گفت پایانه بین المللی مهران دارای 18 گیت ورودی و خروجی است مراد ناصری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت پایانه مرزی مهران مهمترین مرز زمینی کشور سانشست ناتو، آمریکا، روسیه و چین با موضوع داعش
نشست ناتو آمریکا روسیه و چین با موضوع داعش نشست استراتژیک ابوظبی با حضور نمایندگانی از ناتو اتحادیه اروپا آمریکا چین روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای بررسی موضوع داعش و تهدیدات منطقه برگزار شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس نشستی در ابوظبی پایتخت اماراتتجهیز تمامی معابر ورودی و خروجی پایتخت به سیستم تردد شمار
اجتماعی شهری تجهیز تمامی معابر ورودی و خروجی پایتخت به سیستم تردد شمار مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهر تهران با بیان اینکه تمام مبادی ورودی و خروجی پایتخت به سیستم تردد شمار مجهز شده اند گفت نصب سیستم و دوربین های پلاک خوان در مبادی ورودی و خروجی شهر نیز در دستور کار است تا نظاورود غیر قانونی محصولات چینی
یواشکی روزنامهها ورود غیر قانونی محصولات چینی شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید چند تا روزنامه را می توانید بخرید چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید بخوانید بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نووالاستریتژورنال گزارش داد: رقابت شدید ارتش چین و آمریکا در زیر آبهای اقیانوس آرام/ورود بمبهای اتمی به رقاب
والاستریتژورنال گزارش داد رقابت شدید ارتش چین و آمریکا در زیر آبهای اقیانوس آرام ورود بمبهای اتمی به رقابت زیرسطحیارتش آمریکا که همراه با متحدان منطقهای خود در شرق آسیا رویارویی شدید را با زیردریاییهای چینی کلید زده میگوید که زیردریاییهای اتمی پکن به زودی به موشک هستهایامیر سیاری از سفر به چین چه اهدافی را دنبال میکند؟/ خروج دیپلماسی دفاعی ایران از سیاستهای تحریمی غرب
حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش در چین امیر سیاری از سفر به چین چه اهدافی را دنبال میکند خروج دیپلماسی دفاعی ایران از سیاستهای تحریمی غرب فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیأت عالیرتبه نظامی وارد کشور چین شد به گزارش حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگارانسناتور افغان: هدف آمریکا از حضور در افغانستان، کنترل نفوذ ایران است
سناتور افغان هدف آمریکا از حضور در افغانستان کنترل نفوذ ایران است اسلام آباد - ایرنا - رییس کمیسیون روابط خارجی و بین المللی مجلس سنای افغانستان گفت هدف از تداوم حضور نظامی آمریکا در افغانستان کنترل نفوذ ایران چین و روسیه در افغانستان است به گزارش روز چهارشنبه روزنامه اردوادامه ورود تایرهای چینی و هندی با دامپینگ
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی ادامه ورود تایرهای چینی و هندی با دامپینگ عضو انجمن صنعت تایر ایران از ادامه ورود تایرهای بایاس چینی و هندی با دامپینگ انتقاد کرد به گزارش خبرگزاری مهر حسن خیر با اعلام این خبر گفت هم اکنون بیش از 35 درصد تایرهای باری بایاس در لاستیک پارس تولیدنشست نمایندگان ناتو، آمریکا، روسیه و چین در ابوظبی با موضوع داعش
نشست نمایندگان ناتو آمریکا روسیه و چین در ابوظبی با موضوع داعشنشست استراتژیک ابوظبی با حضور نمایندگانی از ناتو اتحادیه اروپا آمریکا چین روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای بررسی موضوع داعش و تهدیدات منطقه برگزار شد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس نشستی در ابوظبی پاآمریکا و ناتو جرأت جنگیدن ندارند/ ترکیه توان اعزام نیروی زمینی ندارد
سردار کوثری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران آمریکا و ناتو جرأت جنگیدن ندارند ترکیه توان اعزام نیروی زمینی ندارد رئیس کمیته دفاعی- امنیتی مجلس گفت با توجه به تلفاتی که آمریکا و ناتو در منطقه داشتهاند به هیچ عنوان جرأت جنگیدن ندارند سردار محمد اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی- اممرکز آموزش ناتو در گرجستان دایر می شود
بین الملل آمریکا اروپا تداوم سیاست گسترش به شرق مرکز آموزش ناتو در گرجستان دایر می شود وزیر دفاع گرجستان با اعلام خبر دایر شدن مرکز آموزش ناتو در این کشور اعلام کرد تفلیس تسلیم فشارهای مسکو نشده و از سیاست خود برای گسترش روابط با غرب چشم پوشی نمی کند به گزارش خبرگزاری مهر دردرهای پتروشیمی بر روی چینیها باز شد
درهای پتروشیمی بر روی چینیها باز شد معاون وزیر نفت با تشریح ابعاد جدید توافق ایران و چین بر سر فاینانس پتروشیمیها اعلام کرد در طرحهای پتروشیمی که با فاینانس چینی ساخته خواهد شد حدود 50 درصد کالا و تجهیزات این پروژهها توسط سازندگان چینی تامین میشود ایران و چین پس از ماههانیاز به تدابیر فرامهندسی برای خروج از رکود/ برتری تاسیسات زیربنایی نسبت به کشورهای همسایه
اقتصادی راه و مسکن آخوندی مطرح کرد نیاز به تدابیر فرامهندسی برای خروج از رکود برتری تاسیسات زیربنایی نسبت به کشورهای همسایه وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در شرایط سخت کشور نیاز به تدابیر و ابتکارات فرامهندسی داریم گفت وضعیت امکانات و تاسیسات زیربنایی کشور ما نسبت بهوضعیت نابسامان ورودی های شهری در قزوین باید اصلاح شود
استانها مرکز قزوین روزبه وضعیت نابسامان ورودی های شهری در قزوین باید اصلاح شود قزوین- خبرگزاری مهر استاندار قزوین گفت وضعیت ورودی های شهر و بسیاری از مناطق شهری اسفبار و نگران کننده است و مدیریان شهری وظیفه دارند با توجه به هویت فرهنگی شهرسازی مدرن برای تامین رفاه مردم به-
سیاسی
پربازدیدترینها