واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۲۲ب.ظ)
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت: توليد علم، بايد با تبديل به فناوري، موجب ارتقاء سلامت شود دکتر ملک زاده گفت: افزايش ارتقا سطح علم و فناوري در کشور از طريق وجود و تلاش دانشمندان برتر صورت مي گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رضا ملک زاده در همايش معاونين تحقيقات و فناوري دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور، بر ضروررت تقويت توسعه علمي و فناوري کشور تاکيد کرد و گفت: استفاده از نيروي انساني متخصص و کارآمد، دارا بودن محيط امن و با ثبات اقتصادي و سياسي و سپردن امور سرپرستي و اجرايي به دانشمندان و محققين برتر کشور باعث افزايش توسعه علمي و فناوري مي شود.
معاون تحقيقات و فناوري در ادامه با اشاره به اين که در طي 40 سال گذشته 195 هزار سند علمي در کشور توليد شده است، افزود: رتبه توليد علم ايران در جهان در نمايه ISIطي سال هاي 1996 تاکنون 36 و در نمايه SCOPUS برابر با 23 است.
وي ادامه داد: در سال 2012 بر اساس تعداد مقالات، ايران رتبه 17 و در سال 2013 رتبه 24 را در جهان از آن خود کرد.
به گفته دکتر ملک زاده، بايد علمي را که نافع و تبديل به فناوري شود و موجب ارتقاء سلامت شود، ايجاد کرد.
معاون تحقيقات و فناوري همچنين، توليد علم در ايران را در سال 1996، 0.07 درصد بيان کرد و گفت: در سال 2012 اين عدد به 1.56 رسيد و در سال 2013 با رسيدن به عدد 1.53، کاهش داشته است.
دکتر ملک زاده در ادامه افزود: در منطقه خاور ميانه سطح توليد علم ايران از سال 1996 تا سال 2013 از 3.5 درصد به 30 درصد رسيده است.
به گفته دکتر ملک زاده، 32 درصد از کل توليدات علمي کشور، مربوط به حوزه پزشکي است.
وي همچنين با اشاره به اعلام مجمع جهاني اقتصاد مبني بر اين که اقتصاد ايران توانسته بالاترين امتياز را در زمينه بهداشت و آموزش پايه و حجم بازار کسب کند.
معاون تحقيقات در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين که بر اساس استاندارد هاي جهاني در کشور هاي صنعتي از هر 10 هزار ايده، هزار ايده نوشته و تبديل به مقاله و جزوه شود، گفت: از اين 1000 ايده، 100 ايده تبديل به اختراع و 10 ايده تبديل به محصول مي شوند و تنها يک مورد تبديل به صنعت جديد مي شود.
وي در ادامه گفت: طي چهل سال، 61 هزار و 641 مستند پزشکي در حوزه علوم سلامت و زيست پزشکي در ISI Web Of Science نمايه شده است.
معاون تحقيقات همچنين، تعداد دانشمندان برتر ايران در کل رشته ها را 87 بيان کرد و گفت: تعداد دانشمندان برتر ايران در علوم پزشکي 17 نفر و در داروسازي 8 نفر است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، بر ضرورت تامين بودجه و حمايت مالي از پژوهش و توسعه علمي تاکيد کرد و گفت: مشکل بزرگ در بخش پژوهش، تامين منابع مالي است.
معاون تحقيقات و فناوري در پايان، راه اندازي و احياي مرکز ملي تحقيقات علوم پزشکي با عنوان موسسه ملي تحقيقات علوم پزشکي ايران را يکي از اهداف و راهبرد ها و پروژه هاي اين معاونت بيان کرد: برنامه ثبت ملي بيماري ها، انجام مطالعات هم گروهي کشوري در 10 دانشگاه علوم پزشکي کشور تحت عنوان کوهورت فارس، راه اندازي 10 آزمايشگاه تحقيقاتي جامع، حمايت و توسعه پيشرفت هاي علمي در سطح علوم نوآورد و بسترسازي براي بکارگيري پرونده الکترونيک سلامت در تحقيقات باليني، اپيدميولوژيک و مديريت خدمات بهداشتي و درماني را از ديگر پروژه هاي معاونت تحقيقات و فناوري عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]