واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۳۸ق.ظ)
گزارش موج از سفر اشرف غني احمدزي به چين رئيس جمهور افغانستان به همراه هيأتي از مقامهاي ارشد اين کشور، براي يک سفر 4 روزه به بيجينگ چين سفر کرده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اشرف غني احمدزي به دعوت رسمي شي جينگ پينگ، رئيس جمهور چين، به اين کشور سفر کرده است.
منابع خبري اعلام کرده اند که در اين سفر توافقنامه دوجانبه ميان چين و افغانستان امضا مي شود.
رئيس جمهوري افغانستان قرار است در اين سفر با مقامهاي ارشد چين، از جمله رئيس جمهوري، نخست وزير و رئيس پارلمان آن کشور، ديدار کند.
سخنراني در دانشگاه شينهوا در شهر بيجينگ و حضور در ميز گردي در مورد روابط چين و افغانستان و مسائل منطقه اي و بين المللي نيز از ديگر برنامه هاي کاري احمدزي در اين سفر 4 روزه است.
اخبارها حاکي از آن است که حنيف اتمر، مشاور امنيت ملي، محمد محقق، معاون دوم رئيس اجرايي دولت وحدت ملي، ضرار احمد عثماني، سرپرست وزارت امور خارجه، عمر زاخيلوال، مشاور اقتصادي و بسم الله محمدي، سرپرست وزارت دفاع افغانستان و همچنين تعدادي از نمايندگان مجلس اين کشور اشرف غني احمد زي را در اين سفر همراهي مي کنند.
گفته مي شود، بيش از 20 تن از تجار و بازرگانان افغانستان نيز در اين هيات حضور دارند.
گفتني است؛ رئيس جمهور افغانستان روز جمعه در نشست «پروسه استانبول با محوريت افغانستان» شرکت مي کند.
دستور کار اين نشست، کمک به بازسازي افغانستان با تأکيد بر نظرات کارشناسان اقتصادي است.
توافق موسوم به "پروسه استانبول" در سال 2011 با حضور 14 کشور عضو منطقه، 16 کشور عضو خارج از منطقه و 12 سازمان بين المللي تشکيل شد.
بر اساس اين توافق تمام کشورهاي عضو بايد، تلاش خود را در راستاي امنيت و ثبات بيشتر براي افغانستان بکار بگيرند.
تاکنون سه نشست در اين ارتباط برگزار شده که دو نشست به ميزباني ترکيه (استانبول و آنکارا) و يک نشست به ميزباني تاجيکستان بوده است.
بر اساس اخبار منتشره، محور نشست روز جمعه در پکن نيز در راستاي همان اهداف ياد شده است، اما؛ در اين نشست اظهار نظرهاي کارشناسان اقتصادي از اهميت بيشتري برخوردار است.
به گفته مقامات افغان، وزراي امور خارجه ايران و پاکستان نيز در اين نشست حضور خواهند داشت. اجلاس فرايند استانبول درباره افغانستان قرار است در طول سفر اشرف غني احمدزي، رئيس جمهور جديد افغانستان، به چين که از 28 تا 31 اکتبر انجام مي شود، برگزار شود.
به عقيده کارشناسان اقتصادي چين از برگزاري اين نشست در کشورش علاوه بر تلاش براي ايجاد امنيت در افغانستان به دنبال اهداف ديگري است.
گويا؛ استراتژي چين در افغانستان، بيشتر بر پايه نفوذ اقتصادي و بازرگاني استوار است و چين درصدد آن است تا روابط اقتصادي و تجاري خود را با افغانستان گسترش دهد.
توسعه همکاري در زمينه هاي تجاري، صنعتي، انرژي، بهره برداري از منابع نفت و گاز، احداث خطوط آهن، راهسازي و... از مواردي است که چين همواره به آن توجه داشته است.
دو کشور افغانستان و چين هر دو به يکديگر نياز دارند، از يک سو افغانستان مي تواند بازار مصرف خوبي براي کالاهاي چيني باشد و از سوي ديگر افغانستان نيز مي تواند در محيط بين الملل از قدرت چين بهره برداري کند.
به اين ترتيب ده برابر شدن همکاري هاي تجاري دو کشور طي 10 سال گذشته قابل درک است.
از سويي ديگر، فرصت ترانزيتي افغانستان براي چين نيز اهميت دارد و اين کشور تلاش مي کند از راه افغانستان و پاکستان به ايران متصل شود.
گفتني است؛ افغانستان 76 کيلومتر مرز مشترک با چين دارد و در همسايگي مسلمانان اويغور آن کشور واقع شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]