واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۱۰ق.ظ)
رئيس اداره آموزش اورژانس کشور تأکيد کرد: ضرورت استفاده صحيح از وسايل گرمايشي استاندارد در فصول سرد سال رئيس اداره آموزش اورژانس کشور بر ضرورت استفاده صحيح از وسايل گرمايشي استاندارد در فصول سرد سال تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر فرهاد رضواني با اشاره به اين که سال گذشته 1790 مورد درمان سرپايي و 201 مورد مرگ در اثر مسموميت با گاز منوکسيد کربن در کشور داشتيم، گفت: استفاده ناصحيح از وسايل گرمازا و همچنين استفاده از وسايل غير استاندارد گرمازا، باعث بروز مسموميت با گاز منو کسيد کربن مي شود.
رئيس اداره آموزش اورژانس کشور علايمي شبيه به آنفولانزا و سرما خوردگي، آبريزش بيني و چشم، خشکي تنفس و سرفه، تنگي نفس و خشونت صدا را از علايم مسموميت با گاز منوکسيد کربن بيان کرد و گفت: چنانچه فردي به مدت طولاني گاز منوکسيد کربن استنشاق کند، دچار کاهش سطح هوشياري، اغماء و مرگ خواهد شد.
وي بر لزوم استفاده صحيح از وسايل گرمايشي استاندارد در فصول سرد سال تأکيد کرد و افزود: زماني که بخاري روشن است بايد شعله آن آبي بسوزد و هم چنين بايد لوله بخاري گرم باشد.
دکتر رضواني با اشاره به اين که راه خروجي دود از دودکش بخاري بايد کنترل شود، افزود: چنانچه لوله بخاري در زمان روشن بودن بخاري سرد باشد نشان مي دهد، گاز منوکسيد کربن از بخاري خارج شده است و خطرناک است.
وي همچنين ارتفاع لوله بخاري از سطح پشت بام را بين 50 تا 60 سانتي متر بيان کرد.
رئيس اداره آموزش اورژانس کشور همچنين، ضمن تأکيد بر عدم استفاده از بخاري هاي بدون دودکش در خانه، گفت: اين بخاري هاي فقط بايد در مناطقي که رفت و آمد در آن زياد است و درب ورودي آن به طور مکرر باز و بسته مي شود، استفاده شود.
وي در ادامه سيستم گرمايشي با شومينه به دليل استفاده از اکسيژن موجود در هوا و خروج گاز منوکسيد کربن از شومينه را مناسب ندانست و افزود: بهتر است از شومينه در شب و به هنگام خواب که سطح هوشياري فرد پايين است، استفاده نشود.
دکتر رضواني همچنين، باز کردن کليه درب ها، بستن شير گاز و انتقال فرد مسموم شده با گاز منوکسيد کربن را از اقدامات لازم در برخورد با فرد مسموم شده با اين گاز عنوان کرد و گفت: در صورت دسترسي به اکسيژن بايد تا 100 درصد از گاز اکسيژن براي فرد مسموم شده با گاز منوکسيد کربن استفاده کرد و اگر فرد به کمترين سطح هوشياري در مواجهه با اين گاز رسيده بود، لازم است از تنفس دهان به دهان استفاده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]