واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در مواقع استرس هم والدین خوبی باشیم
کد خبر: ۴۴۵۲۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۶ - 27 October 2014
همه ما اشتباه میکنیم و زمانی که از کودکان خطایی سر میزند والدین باید این حقیقت را به خود یادآوری کنند که هیچکس کامل نیست و با یک اشتباه نیز دنیا به آخر نمیرسد.
به گزارش ایسنا، هیچ انسانی کامل نیست نه کودکان، نه والدین و نه حتی متخصصان روانشناسی اطفال که علوم رفتاری را آموزش میبینند. والدین باید در مقابل خطاهای فرزندانشان رفتار صحیح نشان دهند و فرزندان نیز باید بدانند که پدر و مادر کامل و بیعیب به لحاظ رفتاری وجود ندارد. بنابراین همه ما اشتباه میکنیم و باید از تجربیات خود در زندگی درس بگیریم. وقتی خطایی از یکی از اعضای خانواده سر میزند مهمترین فاکتور، نشان دادن یک واکنش صحیح و حسابشده برای مقابله با استرسهای متعاقب آن است.
زمانی که والدین دچار استرس شده و رفتار خشنی نسبت به فرزندان خود نشان میدهند بدون شک این خشنونت و تندی تاثیر سوء خواهد داشت. بنابراین همواره توصیه میشود که والدین باید خونسردی خود را در این گونه مواقع حفظ کنند چون همواره واکنش ما به اتفاقات مهم است. در واقع نحوه برخورد و عکسالعمل والدین نسبت به فرزندانشان، روند تعامل آنها با دیگران را شکل میدهد و مشخص میکند چرا که فرزندان هم در طول این تعاملات رفتارهای والدین را میآموزند و در زندگی و آینده خود همین رفتارها را پیاده میکنند.
به گزارش سایت اینترنتی «فیلی»، والدین معمولا دو راه را برای برخورد با فرزندان انتخاب میکنند که یکی استفاده از روشهای عصبی با صدای بالا است و این شیوه تنها استرس، خشم و عدم کنترل آنها را نشان میدهد و دیگری تعامل آرام با فرزندان که نشان از صبر و آرامش شما دارد و احتمال پاسخ مثبت از سوی فرزندان را افزایش میدهد.
در واقع زمانی که شما روش اول را انتخاب میکنید کودکان به دو روش زیر پاسخ شما را خواهند داد:
- دیگر به صحبتهای شما گوش نمیدهند تا از فشار عصبی که بر آنها وارد میشود بکاهند.
- بر رفتارهای تدافعی خود پافشاری میکنند تا مانند شما رفتار کرده و به خواستهشان برسند.
این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که کودکان باور دارند رفتاری که از جانب والدین انجام میشود همواره بهترین است و در واقع همان برخورد استانداردی است که باید باشد. چرا که آنها تجارب کافی برای تشخیص رفتارها را ندارند و و زمانی که شما رفتار پرخاشگرانهای نسبت به آنها ابراز میکنید آنها رفتار شما را متقابلا الگو گرفته و انجام میدهند.
بنابراین اگر میخواهید فرزندتان به صحبتهای شما گوش کند و رفتارهای پرخاشگرانه نداشته باشد، رفتارهایی را از خود نشان دهید که مایل هستید از فرزندتان ببینید تا با بازخوردها و واکنشهای مناسبی از طرف او روبرو شوید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]