واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۵:۲۷ب.ظ)
وزير نيرو در جمع مديران برقي کشور: تلفات برق بيش از 5 درصد کاهش مي يابد وزير نيرو گفت: صادرات برق و ارتباط کشور با 7 کشور همسايه نشان دهنده اين مطلب است که ايران به عنوان قلب شبکه برق منطقه عمل کرده و کيفيت برق از نظر کنترل فرکانس بهبود يافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بيست و نهمين کنفرانس برق با حضور وزير نيرو و جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در محل پژوهشگاه نيرو آغاز به کار کرد.
حميد چيت چيان در اين همايش با اشاره به اين مطلب که در حال حاضر طراحي و ساخت نيروگاهها، شبکههاي انتقال و توزيع و تجهيزات در کشور خودمان صورت مي گيرد گفت: با همين توان فعلي، صنعت برق در 20 کشور دنيا داراي بازار صادراتي است.
وزير نيرو تاکيد کرد: برق در خصوصي سازي پيشگام بوده و اکنون بيش از 50 درصد از ظرفيت نيروگاههاي کشور متعلق به بخش خصوصي است و سابقه بيش از يک دهه بازار برق و پس از آن آغاز به کار بورس انرژي با فعاليت درحوزه برق از نشانههاي بلوغ صنعت برق است.
وي ادامه داد: صادرات برق و ارتباط کشور با 7 کشور همسايه نشان دهنده اين مطلب است که ايران به عنوان قلب شبکه برق منطقه عمل کرده و کيفيت برق از نظر کنترل فرکانس بهبود يافته است.
وزير نيرو با تاکيد بر اينکه در بحث سياستهاي وزارت نيرو کاهش تلفات شبکه انتقال و توزيع به کمتر از 10 درصد تا آخر مهر سال آينده است، گفت: اين يک اقدام بسيار بزرگ در صنعت برق خواهد بود. با اتمام اين کار 5000 ميليارد تومان در مصرف سوخت سالانه صرفه جويي خواهد شد.
چيتچيان با اشاره به لزوم حذف شبکه فشار ضعيف گفت: اين موضوع در دستور کار وزارت نيرو قرار گرفته و از سوي ديگر زيرساخت اندازهگيري پيشرفته، جداسازي کنتورها از محل مصرف و انتقال آنها به مکان هايي که در دسترس مشترک نباشد در دستور کار وزارت نيرو قرار گرفته است و از سوي ديگر اجراي ارتينگ که موجب ارتقاي کيفيت آن ميشود نيز در دستور کار قرار دارد و واحدهاي کوچک دي جي نيز براي جلوگيري از افت ولتاژ در نقاط انتهايي شبکه و کاهش تلفات اجرا خواهند شد.
وي با تاکيد بر مقوله مديريت مصرف نيز گفت: ارتقاي کيفيت لامپها و به ويژه استفاده از لامپهاي ال ايي دي، استفاده از سامانههاي سرمايشي که از انرژي زمين گرمايي استفاده ميکنند براي کاهش مصرف برق و بار شبکه ارتقاي استانداردهاي مصرف انرژي در تمام تجهيزات اعم از بخش خانگي و صنعت براي مديريت مصرف در دستور کار قرار دارد.
وزير نيرو با تاکيد بر اينکه چالشهاي اقتصاد برق و مسائل ساختاري نيز گريبانگير صنعت برق است، گفت: اين موضوع را نبايد کم اهميت تر از ابعاد فني در نظر گرفت. ايجاد نهاد تنظيم مقررات بخش برق با توجه به فعال بودن بخش خصوصي در صنعت، مورد نياز است. يکي ديگر از چالش هاي پيش رو عدم توازن بين درآمدها و هزينه هاي صنعت است. ما تمام تلاشمان را براي ارتقاي بهره وري انجام مي دهيم، اما اگر هزينه ها تامين نشود اثر بخشي اقدامات به حداقل مي رسد.
چيتچيان تاکيد کرد: از زمان اجراي مرحله اول هدفمندي يارانهها پرداخت مابه التفاوت قيمت فروش برق و نرخ تمام شده مغفول ماند و هنوز هم اجرايي نشده است، اميدواريم در لايحه بودجه 1394 اين موضوع پيش بيني شود تا صنعت برق از وضعيت کنوني نجات يابد.
وزير نيرو با اشاره به اينکه به دليل شرايط اقتصادي صنعت برق و متناسب بودن نرخ فروش با نرخ توليد بانکها با صنعت برق براي ارائه تسهيلات همراهي نميکنند، گفت: ما دچار تنش هاي بسيار خطرناکي در آينده با اين وضعيت خواهيم شد.
چيتچيان با اشاره به اينکه صنعت برق از نظر ساختار جزو پيشرفته ترين صنايع کشور بوده است، گفت: قبل از انقلاب شرکتهاي آب و برق، به صورت شرکتي اداره مي شدند و هر کدام به مثابه يک وزير نيرو عمل مي کردند. اما در چند سال گذشته به دليل وجود اختلال در کار، شرکت ها تبديل به اداره کل شدند و ديگر بنگاه هاي اقتصادي نيستند.
وي افزود: اين اختلال در صنعت برق بزرگترين ضربه را به آن زده است چرا که اگر شرکتي براي بهره وري بخواهد کاري کند سود اقتصادي آن عايد خودش نمي شود، بنابراين انگيزه براي ارتقاي بهره وري ندارد.ما با پشتيباني مجلس نظام بنگاه داري صنعت برق را دوباره احيا مي کنيم.
وزير نيرو افزود: هر کدام از بنگاه ها موظفند هر آنچه نهاده تحويل مي گيرند به قيمت واقعي بخرند و پول آنچه مي فروشند نيز به نرخ واقعي دريافت کنند. اکنون نيروگاه ها سوخت مصرف ميکنند، اما پول سوخت را مستقيم نمي پردازند و توانير نيز 2100 ميليارد تومان ازمحل هدفمندي يارانهها بابت سوخت پرداخت ميکند.
چيتچيان در پايان خاطرنشان کرد: اگر نيروگاه ها موفق شوند که پول سوخت را واقعي پرداخت و برق را نيز به صورت واقعي بفروشند و سود آن متعلق به خودشان باشد مي توانند ارتقا يابند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]