واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: یادداشت سیاسی/ بحران در روابط آمریکا و اسرائیل! خبرگزاری پانا: هرچند سابقه همکاری آمریکا و اسرائیل، امکان اختلاف میان آنها را کمرنگ می کند اما در یکسال گذشته و از زمان روی کار آمدن دولت جدید در ایران، جنگ لفظی میان مقامات آمریکا و رژیم اشغالگر قدس آغاز شده است. برخی از کارشناسان روزهای طلایی همکاری این دو را رو به پایان اعلام کرده و از آن به عنوان آغاز انزوای اسرائیل در جهان یاد می کنند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان ساعت 10:05
سرویس سیاسی پانا؛ یکسالی می شود که مقامات رژیم اشغالگر قدس از سیاست آمریکا در مذاکره با ایران انتقاد می کنند. نزدیک شدن نظرات ایران و 5+1 از یک سو و تلاش آمریکا برای تسهیل روابط با ایران از سوی دیگر سبب شده تا نخست وزیر اسرائیل روز به روز منزوی تر شده و تلاشهایش در عرصه بین الملل نتیجه کمتری به دنبال داشته باشد.
تلاش مقامات اسرائیل تنها به نتانیاهو منتهی نمی شود. چندی پیش در سفری که موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، به واشنگتن داشت، دولت اوباما تقاضای او برای ملاقات با شماری از مشاوران امنیت ملی آمریکا را رد کرد. یعیر لاپید، وزیر دارایی اسرائیل، یک روز پس از رد این تقاضا از "بحران" در روابط آمریکا و اسرائیل سخن گفت. لاپیدمی گوید "این بحران باید محترمانه و مسئولانه حل شود." برخی معتقدند که این اقدام کاخ سفید در مقابل سخنان یکسال اخیر مقامات اسرائیل به خصوص در برابر جان کری است. جان کری به خاطر تلاش برای گفت و گو با ایران و همچنین تلاش برای حل مساله فلسطین و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی از سوی مقامات رژیم اشغالگر قدس، تحت فشار بوده و آنها در سخنانشان بارها به جان کری حمله کرده اند.
روزنامه "یدیعوت اخرونوت" چندی پیش نوشته بود، موشه یعلون در یک محفل خصوصی گفته است که "تنها یک چیز میتواند ما را نجات دهد، آن هم اینکه جان کری برنده نوبل صلح شود و دست از سر ما بردارد.» به نوشته این روزنامه، موشه یعلون گفته بود که پیشنهادهای جان کری و ژنرال آمریکایی جان آلن "ارزش برگهای که پیشنهادها روی آن نوشته شدهاند را ندارند". آتش خشم بنیامین نتانیاهو زمانی شعله ور شد که توافق ژنو بین ایران و 5+1 به امضا رسید. در بیست و چهارم نوامبر سال دو هزار و سیزده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در برابر دوربین های خبری ایستاد و از توافقنامه موقت بین ایران و قدرت های جهانی که در ژنو به امضاء رسید، سخت عصبانی شد و گفت: "آنچه در ژنو حاصل شد یک توافق تاریخی نیست و اسرائیل به این توافق متعهد نیست." مقامات آمریکا در آن زمان برای کاهش فشارهای موجود در آمریکا به ویژه فشارهای کنگره در سخنان خود تاکید می کردند که در توافق با ایران، امنیت اسرائیل در اولویت است. اما با مرور زمان و مشخص شدن لایه های پنهان توافق با ایران، این ادعا رنگ می باخت چرا که آمریکا نه تنها به فکر اسرائیل نبوده بلکه در تمام این مدت 5+1 در توافق با ایران به دنیال منافع خود بودند. حتی تلاش لابی صهیونستی برای نزدیک شدن به فرانسه نیز با هوشمندی تیم مذاکره کننده هسته ای بی نتیجه ماند. تلاش غرب برای پایان دادن به یک بحران غیر ضروری در برابر با ایران، شاید مهمترین عامل اختلاف میان آمریکا و رژیم اشغالگر قدس به نظر برسد اما یک مساله مهمتر نیز وجود دارد و آن تشکیل دولت مستقل فلسطینی با تامین امنیت توسط خود آنها است. دولت مستقل فلسطینی می تواند دیر یا زود از طریق دادگاه های بین المللی زمین های خود را از اشغالگران پس بگیرد.
از سوی دیگر در سایه حمایت های ایران از حماس به عنوان یک قدرت نظامی در منطقه فلسطین، سرزمین های اشغالی دیگر برای یهودیان محل زندگی نخواهد بود و شاید این روند راهی باشد برای پایان دادن به یک جنگ 60 ساله.
همین عوامل سبب شده است تا در روزهای اخیر شاهد جنگ لفظی بیشتری بین مقامات پنتاگون و وزرای اسرائیلی باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]