واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۲۰:۲۷ب.ظ)
لزوم اشاعه و گسترش فرهنگ مالياتي به عنوان يک ارزش سازمان امور مالياتي کشور در يادداشتي به تشريح لزوم اشاعه و گسترش فرهنگ مالياتي به عنوان يک ارزش پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين يادداشت آمده است: تأمين مالي هزينه دولت از طريق درآمدهاي مالياتي، يکي از موضوعاتي است که سال هاي اخير در کشورهاي در حال توسعه و از جمله ايران مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است.
بيشک در فرايند وصول ماليات، مؤديان مالياتي يکي از عوامل تأثيرگذار در نظام مالياتي کشور هستند. از اينرو، لزوم تعامل و همکاري و جلب رضايت آنها نسبت به تمکين داوطلبانه از راهبردهاي اصولي سازمان مالياتي محسوب ميشود.
با توجه به اينكه اراده و خواست مردم، عمدهترين نقش را در اجراي قانون مالياتها ايفا ميكند، مؤثرترين عامل موفقيت در اجراي اين قوانين، همان فرهنگ مالياتي جامعه خواهد بود. از طرفي لازمه و شرط اساسي براي ترويج هر مقوله رعايت عدالت است؛ يعني وقتي مردم مطمئن شوند كه چارچوب قوانين مالياتي براي همه افراد يکسان در نظر گرفته شده و اجرا ميشود و هيچ تبعيضي ميان افراد جامعه وجود ندارد، خودشان را مطيع قانون دانسته و اطاعت از آن را واجب ميدانند و با اعتماد و اطمينان خاطر تکاليف قانوني را انجام مي دهند.
بهطور قطع اقتصاد سالم، اقتصادي است كه بيشتر متکي بر ماليات باشد و هزينههاي جاري و عمراني دولت از طريق وصول ماليات تأمين شود. بنابراين لازم است با گسترش فرهنگ ماليات در سطح جامعه و تبيين اهميت آن در توزيع درآمد و ثروت، ايجاد عدالت اجتماعي و از ميان بردن فاصلههاي طبقاتي، ماليات جايگزين تفكر سنتي پول نفت گردد. بايد بسترهايي بهوجود آيد تا مالياتدهي جزو وظايف و تكاليف مهم آحاد جامعه تلقي و اين باور عمومي ايجاد شود كه مالياتها صرف امنيت و رفاه اجتماعي، احداث مراكز درماني و كارهاي عمراني و زيربنايي ميشود و مردم خود از مزاياي آن بهرهمند خواهند شد كه در آنصورت با رغبت بيشتر و با تمايل نسبت به پرداخت ماليات اقدام خواهند كرد.
نقش کليدي فرهنگ تنها منحصر به اجراي قوانين مالياتي نيست. در کليه جوامع دموکراتيک، ميزان رشد و آگاهي نسبت به قوانين و پيامدهاي آن موجب هر چه بارورتر شدن نظامها ميشود. بدين منظور، سياستگذاراناين نوع جوامع اعتقاد به ارتباط مستقيم بين فرهنگ و قانون دارند.
اگرچه براي رشد فرهنگي در تمام جوامع نميتوان معيار ثابتي را پيشبيني نمود؛ چرا که عوامل زيادي در تأثير فرهنگي هر جامعه به طور جداگانه وجود دارد. چيزي که در تمام جوامع مشترک است، واکنش و تأثيرپذيري قوانين از فرهنگ مربوط به هر جامعه ميباشد. فرهنگ مالياتي به مفهوم پايبندي مؤديان به تکاليف مالياتي خود، هدفي است که همه سازمان هاي مالياتي جهان آرزوي تحقق آن را دارند.
تحقق اين مهم در گرو اشاعه فرهنگ مالياتي و فرهنگ داوطلبانه پرداخت ماليات است با تشريح و بررسي مؤلفههاي اثرگذار بر فرهنگ مالياتي از قبيل ميزان آشنايي با قوانين مالياتي، ضرورت و اهميت پرداخت مالياتي، اعتماد به نظام مالياتي، ميزان رغبت در پرداخت ماليات، ميزان اعتقاد به پرداخت ماليات و پرداخت آن به عنوان وظيفه ملي و مشارکت در تأمين مخارج دولت تا حدودي مي توان به اشاعه فرهنگ مالياتي کمک نمود. بر اين اساس ضرورت دارد با اطلاع رساني از موارد مصرف ماليات و کارکرد هاي اثر گذار ماليات در شفاف سازي اقتصادي، عدالت اقتصادي و اجتماعي، فرهنگ مالياتي به عنوان يک ارزش تبيين شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]