واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۵:۲۰ب.ظ)
رييس کميته پدافند غير عامل وزارت بهداشت تاکيدکرد: نظام سلامت عمومي کشور بايد وارد پدافند غير عامل شود دکتر آقاجاني با اشاره به نقش پيشگيرانه وزارت بهداشت در حوزه پدافند غير عامل، گفت: پدافند غير عامل در حوزه سلامت به معني استمرار خدمات بهداشتي و درماني است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد آقاجاني در همايش پدافند غير عامل گفت: برخي تصور ها بر اين است که پدافند غير عامل يک رويکرد نظامي است اما از آنجائي که قرباني سلاح هاي کشتار جمعي نيروهاي غير نظامي هستند، بنابراين لازم است نظام سلامت عمومي کشور وارد پدافند غير عامل شود و نقش پيشگيرانه خود را ايفا کند.
به گفته رييس کميته پدافند غير عامل وزارت بهداشت، هدف از پدافند غير عامل در حوزه سلامت، استمرار خدمات بهداشتي و درماني است.
وي يکي از برنامه هاي وزارت بهداشت را تشکيل کميته پدافند غير عامل در دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور بيان کرد و گفت: تصويب مراکز حياتي، حساس و مهم در کميته پدافند غير عامل کشور، تقويت و چند لايه اي کردن شبکه ارتباطي اورژانس و خدمات پيش بيمارستاني و انجام مانورهاي متعدد از سوي دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور از برنامه هاي اين کميته است.
دکتر آقاجاني همچنين ايجاد قرارگاه عملياتي و پشتيباني در مکان امن با فرماندهي وزارت بهداشت، ايجاد و تجهيز تيم هاي واکنش سريع در مقابله با حوادث و احداث و تجهيز آزمايشگاه را از ديگر تصميمات و برنامه هاي کميته پدافند غير عامل در دانشگاه هاي علوم پزشکي بيان کرد و گفت: تدوين طرح جامع مقابله با تهديدات بيولوژيک، هسته اي، برگزاري کارگاه و سمينارهاي آموزشي براي رده هاي مختلف و نياز سنجي آموزشي و پژوهشي 5 ساله حوزه پدافند غير عامل از ديگر اقدامات کميته پدافند غير عامل است.
معاون درمان در ادامه، بر ضرورت ايجاد محيطي امن و سالم همراه با امنيت سياسي و اقتصادي از سوي برنامه ريزان کشور تاکيد کرد و گفت: آموزش مداوم کادر بهداشت و درمان جهت مقابله با بحران، آشنايي اورژانس و نيروهاي امدادي و تقويت سيستم پايش بيماري و حوادث از راهبردهاي نظام سلامت در پدافند غير عامل است.
وي همچنين از دانشگاه هاي علوم پزشکي به عنوان واحدهاي محيطي وزارت بهداشت در پدافند غير عامل يادکرد و افزود: تدوين اسناد دانشگاهي در کميته پدافند غير عامل بايد بر اساس اسناد بالا دستي شامل؛ سند راهبردي پدافند زيستي، شيمياي و هسته اي، صورت گيرد.
رييس کميته پدافند غير عامل در ادامه، بر تشکيل کارگروه و همايش هاي تخصصي جهت تدوين برنامه اجرايي از سوي دانشگاه هاي علوم پزشکي تاکيد کرد و گفت: شناسايي مراکز حياتي و حساس، شناسايي برنامه ها و توانمندي هاي حوزه هاي مربوطه، توسعه هدفمند نظام درمان که علاوه بر پاسخ به نيازهاي روزمره و معمول مردم به گونه اي توسعه يابد که بتواند به موقع با بحران ها مواجه شود و دستيابي به سطح مناسب و متناسب درمان هاي سرپايي و بستري از وظايف دانشگاه هاي علوم پزشکي است.
دکتر آقاجاني در پايان، بر ضرورت هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي در مواجه با بحران ها، ايجاد برنامه عملياتي جامع و ارتقاي آزمايشگاه ها به سطح بالاي ايمني زيستي تاکيد کرد و افزود: باحل مشکلات و معضلات در پدافند غير عامل در حوزه سلامت مي توانيم ادعا کنيم که علي رغم تهديدات موجود، زير ساخت ها و امکانات و برنامه هاي لازم براي مبارزه با تهديد را داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]