تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827540222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گاز می‌زنند تا گاز بزنی + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مرکبات خوشرنگ,رنگ‌آمیزی میوه ها ,گاز اتیلن
میوه‌های رنگ ‌شده در سبد خانواده‌های ایرانی گاز می‌زنند تا گاز بزنی + عکس چند سالی است که دیدن پرتقال و نارنگی زرد و نارنجی در اواخر تابستان و اوایل پائیز، به امری عادی تبدیل شده است. میوه‌هایی که البته بر خلاف رنگ‌و روی غلط‌اندازشان، کال و ترش است.اما سوال این‌جاست که چرا این مرکبات قبل از فصل برداشت با این رنگ و لعاب وارد بازار می شود و این رنگ زرد از کجا می آید؟




«رنگ شده» اصطلاحی است که درباره مرکبات خوشرنگ اما کال این روزهای بازار میوه به کار می رود. میوه هایی که بدون هیچ نظارتی وارد بازار می شود و با قیمت بالا هم به فروش می رسد. اغلب مردم هم دلخوش به رنگ گرم و زرد رنگ میوه ها به خیال خود نوبرانه های پاییزی را خریده و به خانه می برند ولی بعد از پوست کندن میوه متوجه کال بودن آن می شوند. انگار که این رنگ زرد و نارنجی، رنگ طبیعی پرتقال نیست. نکته ای که رییس اتحادیه باغداران ایران هم به صورت تلویحی، آن را تایید کرده است. مجتبی شادلو گفته است: «در چند سال اخیر عده ای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری می کنند و با استفاده از دستگاه هایی پرتقال را رنگ آوری می کنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل می کنند.»

به گفته رییس اتحادیه باغداران، این گونه میوه ها برای سلامتی ضرر دارند زیرا میوه پرتقال، خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.

اما رنگ آمیزی میوه ها و یا سبززدایی (Degreening) به دو صورت انجام می شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد. گاز می زنند تا گاز بزنی میوه های کال چیده شده را می توان در محیط و فضای کنترل شده ای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوه های کال و با رنگ مصنوعی شده است. آنها میوه های کال چیده شده را در معرض گاز اتیلن قرار می دهند. اتیلن، رنگدانه های کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد می کند. به این ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوه های رسیده می گیرد تا رنگ و روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوه های نوبرانه پیدا کند.

استفاده از اتیلن بیشتر در میوه هایی نظیر موز، خرمالو و گوجه فرنگی کاربرد دارد. از رنگ کردن گنجشک تا رنگ کردن میوه شاید مناسب ترین تشبیه برای این روش، همان ضرب المثل «گنجشک را رنگ می زنند و جای قناری می فروشند» باشد. میوه های کال را به دو روش رنگ می کنند.در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوه ها را برمی گردانند و بعد در محلول رنگی غوطه ور می کنند تا رنگ میوه ها مجلسی تر و براق تر شود.

روش دوم اما کمی متفاوت است. در این روش، خبری از گاز اتیلن نیست و از همان ابتدا مرکبات در محلول های رنگ با غلظت بالاتر غوطه ور می شود. میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوه ها سرد شده و واکس زده می شوند البته این روش در کشور ما کمتر انجام می شود اما می شود ردپای آن را در میوه های وارداتی دید.

در این روش ممکن است مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمویت و حتی ابتلا به سرطان شوند. مرکبات نارس، ارزش غذایی چندانی ندارند. چه برسد به اینکه بعد از گذراندن این مراحل وارد بازار شوند. میوه های پاییزی و به ویژه مرکبات به دلیل دارا بودن ویتامین C در سبد غذایی پاییزی و زمستانی خانواده ها قرار دارد. میوه هایی که البته برای پیشگیری و درمان بیماری هایی مانند سرماخوردگی هم مفید است اما رنگ کردن و عجله سودجویان برای فتح بازار میوه و فروش بیشتر، سبب شده تا یکی از سالم ترین خوراکی ها در سبد غذایی خانواده به مواد شیمیایی آلوده شود. شاید بهترین کار برای دوری از میوه های رنگ شده، این باشد که عجله نکرد و برای مصرف هر میوه ای منتظر فصل طبیعی و معمول آن بود. با این روش، کسی نمی تواند با میوه های رنگ شده، شما را هم رنگ کند.(مهر)


چهارشنبه 30 مهر 1393 20:00    بازدید:367





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن