تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804572693




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقد فیلم «آتش‌بس2»: برنامه خانواده تلویزیون در سینما!


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


نقد فیلم «آتش‌بس2»: برنامه خانواده تلویزیون در سینما! وبلاگ > زعفرانلو، شهرام - میلانی به عنوان نویسنده و کارگردان، سعی می‌کند تا تفریح و سرگرمی را توامان با آموزش، به هر زور و ضربی که می‌تواند در کنار یکدیگر قرار دهد تا هم بتواند مخاطبان را برای لحظاتی به خنده وادارد و هم آنها را تربیت شده راهی خانه‌هایشان کند.

فیلم فاقد یک داستان کامل و کلی است و سرشار از خرده‌داستان‌هایی است که به سختی به هم متصل شده‌اند. داستان ازدواج، داستان طلاق، داستان بچه‌دار شدن، داستان پرستار بچه، داستان شک و تردید زن و شوهر نسبت به هم، داستان تربیت بچه، داستان بی‌احترامی به همسر در جمع و ... همگی تکه‌ تکه، چیزی را ساخته‌اند به نام آتش‌بس2.  
آتش‌بس 2
  اینگونه داستان‌پردازی به راحتی دست کارگردان را از ایجاد فراز و فرود و تعلیق و کشمکش‌های جدی، خالی گذاشته و روند یکنواختی ایجاد می‌کند که شوخی‌های لفظی نیز قادر نیست آن را تحمل‌پذیر کند. میلانی به عنوان نویسنده و کارگردان، سعی می‌کند تا تفریح و سرگرمی را توامان با آموزش، به هر زور و ضربی که می‌تواند در کنار یکدیگر قرار دهد تا هم بتواند مخاطبان را برای لحظاتی به خنده وادارد و هم آنها را تربیت شده راهی خانه‌هایشان کند. اما تقید و رسالت وی برای آموزش و تربیت زوج‌های جوان امروزی، باعث شده که وقتی نمی‌تواند عمل و کنش‌های متقابل شخصیت‌های اصلی (خسرو و ترانه) را آنگونه که باید باشند، به تصویر بکشد، لاجرم دکتر روانشناسی را به کار می‌گیرد تا به گفتاری مستقیم به نصیحت‌گویی و پند و اندرزدهی، آنها را به راه راست هدایت نماید. فیلمساز به دلیل آنکه قادر نیست مابین سرگرمی‌سازی شاد و لذت‌بخش، و ساخت یک برنامه‌ی آموزشی و خانوادگی - مشابه برنامه‌های پیش از ظهر رسانه‌ي ملی - تفکیکی قائل شود، پس در دام کمدی‌های لوس و بی‌مزه‌ای می‌افتد که ذهن مخاطب را فعالانه به چالش می‌طلبد. اما چگونه چالشی؟  
آتش‌بس 2
  چالش مخاطب در چنین اثری، زحمتی است برای جداسازی بین لحظات تفریحی و فرامین تربیتی. ذهن مخاطب باید عیش خود را از نصایح بی‌حد و اندازه تلویزیونی جدا نماید تا شاید در کنار خانواده، اوقاتی را فارغ از جهان زمخت و کمتر قابل تحمل واقعی، به اندکی خوشی بگذراند. از طرفی، تقلید بدون منطق از فیلم‌های کمدی خارجی دهه‌های اخیر و مواجه شدن با مانعی به نام ممیزی در سینمای ایران برای خلق کنش‌های احساسی و عاطفی میان زن و مرد، تنها منجر به این می‌شود که هر زمان زوجین نیاز دارند تا عشق جسمی و روانی‌شان را ابراز کنند، زبان به تمجید از خواب و رختخواب می‌گشایند. تهمینه میلانی که بارها به صفت فمینیست بودن، متصف شده است، این بار نیز برای گریز از چنین اتهامی، زحمت بسیاری را متحمل می‌شود؛ اما باز هم در دام ضدیت با مرد مغرور و خودپسند ایرانی گرفتار می‌شود و همه مصائب خانوادگی را حتی در زمانی که زن را مورد شماتت قرار می‌دهد، در رفتارهای مرد جستجو می‌کند. مخاطب اصلی روانشناس فیلم نیز خسرو است، و باید خود را اصلاح کند تا کانون سرد شد‌ه‌ی خانواده به گرمی راه‌یابد.  
آتش‌بس 2
  بازی‌ها کاملاً تصنعی است. زیرا زن و شوهر برای بیان مشکلات‌شان با ارجاع به گذشته، گویی آن را به شکل سطحی، بازآفرینی می‌کنند. هرچند فیلمساز با این تمهید می‌خواهد بر فانتزی و جذاب شدن چنین فضایی بیافزاید، اما وجود دکتر و جدیت او در مشاوره و راهنمایی‌، تناسبی با آن ندارد. اگر بخواهیم میان فیلم‌های کمدی ده‌نمکی و میلانی اشتراکاتی را جستجو کنیم به راحتی می‌توان بر ایدئولوژیک بودن فیلم‌های آنها و عدم تسلط‌شان بر گونه (ژانر) و مدیوم سینما به عنوان رسانه‌ی سرگرمی‌، تاکید کرد. در آثار کمدی ایشان، هیچگاه شاهد کمدی‌هایی نیستیم که بتوانند بدون شعارزدگی و سخنرانی‌های آموزنده و نصایح پرطمطراق، تنها با قصه‌گویی طنز‌آلود و شادی‌آور در لایه‌های زیرین و با کنش شخصیت‌ها، مضامینی اینگونه را القا نمایند.  
آتش‌بس 2
  الویت اینگونه فیلمسازان، قبل از ساخت فیلم کمدی، تولید اثری است در حد یک جشنواره‌ای آموزشی. ایشان بر خود هدایت جامعه به سمت رفتارهای سالم و بدون تنش و در محور انسانی و الهی را مسلم دانسته و قبل از فیلمساز بودن، تعلیم و تعلم را وظیفه خود می‌دانند. غافل از آنکه، تسلط بر کارکردهای رسانه‌ی سینما، از فروکاستن فیلم‌های آنها در حد کتاب‌های زرد موسوم به روانشناسی‌های کامیابی و خوشبختی، جلوگیری خواهد کرد.   

کلید واژه ها: کارگردانان سینمای ایران - سینمای ایران - نقد فیلم -




پنجشنبه 1 آبان 1393 - 12:52:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن