محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832585627
جنگ سرد ایران و عربستان/ امریکا تا دوسال آینده به ایران حمله نمیکند
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تحلیلگر جرس:
جنگ سرد ایران و عربستان/ امریکا تا دوسال آینده به ایران حمله نمیکند
مشکلات بسیاری در بشقاب اوباما در خاورمیانه قرار دارد که نخواهد یکی از با ثباتترین کشورهای منطقه را هم وارد جنگ کند. بنابراین حداقل در دو سال آینده که اوباما سر کار هست جنگی بین ایران و آمریکا رخ نمیدهد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، وبسایت "جرس" در گفتگو با دکتر مهرزاد بروجردی، مؤسس مطالعات خاورمیانه در دانشگاه "سیراکیوز" در نیویورک به موقعیت کنونی جمهوری اسلامی ایران در منطقه پرداخته است.
وی درباره تاثیر تغییرات ژئوپلیتیک منطقه و ظهور داعش بر فضای گفتگوهای ایران و غرب مدعی میشود: «به هر حال ایران و غرب به دلیل این که خود را در یک مبارزه مشترک با گروه داعش میدانند این موضوع را به مسئله هستهای پیوند زدهاند. البته این مسئله بیشتر از سوی ایران بوده تا آمریکا، زیرا آمریکا در تلاش است تا مسئله اتمی و داعش را از همدیگر مجزا کند.»
مهرزاد بروجردی میافزاید: «دلیل آن هم این است که مشکلاتی که چه در رابطه با سیاست آمریکا در مورد داعش و همچنین پیوندهای منطقهای آن وجود دارد لزوما همخوانی با مذاکرات اتمی با ایران ندارد. دو طرف یک دشمن مشترک دارند و مبارزه با این دشمن مشترک نیازمند همکاری است و نیازی هم ندارد این همکاری علنی و مستقیم باشد. همانگونه که در گذشته در دو مورد یعنی بیرون راندن طالبان و مسئله جایگزنی آقای مالکی در عراق شاهد همکاری این دو بودیم و منافع ایران و آمریکا با هم مشترک شد و هر دو طرف بدون همکاری مستقیم این کار را انجام دادند و نتیجهای هم که به دنبالش بودند توانستند به دست بیاورند.»
وی بدون در نظر گرفتن این موضوع که داعش دست پرورده برخی کشورهای عرب منطقه بوده و در برخی موارد مورد حمایت آمریکا نیز بوده است، بحران داعش را عاملی برای بالا بردن قدرت چانه زنی ایران در دور جدید مذاکرات میداند و میگوید: «ایران بازی خود در مذاکرات را بر این مبنا گذاشته که غرب را قانع کند؛ بدلیل اینکه غرب با مسئله داعش روبروست و میخواهد ابتدا مسئله اتمی را حل و فصل کند تا بعد با همکاری ایران به مسئله داعش بپردازد. اما واقعیت این است که وقتی سیاستهای ایران را در مورد داعش مرور میکنیم، به نظر میرسد تنها اهرم چانه زنی بوده تا اینکه یک سیاست دقیقی را به غرب ارائه دهند و اینکه مشخص کنند با چه برنامهای میخواهند برای مبارزه با داعش با غرب همکاری داشته باشند. ضمن اینکه رهبر ایران مرتب پیدایش داعش را به تلاش غرب برای دامن زدن به نفاق بین شیعیان و اهل تسنن نسبت داده است.»
استاد دانشگاه سیراکیوز در پاسخ به این سوال که آیا مسئله داعش به عنوان طرحی برای دگرگونی خاورمیانه از سوی غرب می باشد، میافزاید: «من فکر نمیکنم پیدایش داعش توطئهای از طرف نیروهای مختلف بوده است. واقعیت مسئله این است که همه دارند این اتهامات را به همدیگر نسبت میدهند؛ یعنی ایران انگشت اتهام را بسوی آمریکا، اسرائیل، عربستان و قطر میگیرد و دیگران هم به همین شکل. اما واقعیت این است که باید فراتر به این تحلیلها نگاه کرد. ما امروز با یک "جنگ سرد در خاورمیانه" روبرو هستیم و تواناییهای دولتها را هم در عرصه پاسخ دادن به نیازهای اقتصادی شهروندانشان و هم در عرصه حفظ مرزهای خود شاهدیم. بنابراین داعش به نوعی فرزند ناخلف جنگهای سوریه و عراق و بحرانهای جنگ سردی است که در منطقه بوجود آمده است. از همین رو آنچه که امروزه معادلات بازی را سخت کرده این است که هر دو طرف (ایران و غرب) با مشکلات عدیدهای در رابطه با همکاری روبرو هستند.» [این در حالی است که طرح جغرافیای خلافت اسلامی داعش در منطقه تطبیق زیادی با نقشه آمریکایی خاورمیانه جدید دارد.]
وی در ادامه بدون درنظر گرفتن ماهیت تکفیری داعش که خاستگاهی سعودی - سلفی دارد، میگوید: «همه کشورها از جمله ایران و آمریکا و عربستان و ترکیه و روسیه در مقابل دشمن مشترک داعش متفق القول هستند اما مشکلاتی سبب میشود که نتوانند ائتلاف لازم را با هم داشته باشند.»
بروجردی درباره مشکلات آمریکا برای دعوت ایران به ائتلاف ضد داعش بر این باور است: «دولت اوباما اگر بخواهد ایران را به این ائتلاف ضد داعش دعوت کند با مخالفت بسیاری از گروهها به خصوص جمهوری خواهان در درون آمریکا مواجه خواهد بود. دوم اینکه مخالفت کشورهای مهم متحد آمریکا از جمله عربستان و قطر و بیشتر کشورهای سنی مسلک را به همراه خواهد داشت. سومین مشکل هم این است که ایران دارد از حکومت بشار اسد دفاع میکند و دعوت کردن ایران به ائتلاف یک تناقض جدی را به دنبال خواهد داشت.»
وی همچنین به دلایل عدم تمایل ایران برای پیوستن به این ائتلاف اشاره کرده و میگوید: «ایران فکر میکند که از یکطرف میتواند قدرت داعش را کم کند اما از سوی دیگر متحدش یعنی بشار اسد را از دست خواهد داد. ضمن اینکه کشورهای دیگر عربی که در این ائتلاف حضور دارند به همراه ترکیه به دنبال سرنگونی بشار اسد هستند.» [ناگفته پیداست که دولت سوریه در مبارزه با گروههای تروریستی چون النصره و داعش گوی سبقت از دیگر کشورهای عربی و دولتهای غربی ربوده است]
این استاد دانشگاه ساکن نیویورک وجوه مشترکات ایران و آمریکا در معادلات منطقهای و جهانی را بر شمرده و میگوید: «علاقه اصلی ایران این است که از سقوط دولتهای حاکم در عراق و سوریه جلوگیری کند. ضمنا ایران میداند که قدرت گرفتن داعش میتواند به ضربه خوردن حزب الله در لبنان منتهی شود؛ به هر حال متاسفانه لبنان کشوری بوده که در بخش زیادی از تاریخ فعلی خود همواره در مواجه با یک جنگ داخلی قرار داشته است. داعش میتواند چشم انداز این مسئله را بیشتر کند.»
وی میافزاید: «در خصوص علایق آمریکا هم میتوان این عوامل را برشمرد که آمریکا مانند ایران علاقهمند نیست که دولت عراق سقوط کند و نگران این است که اقتدار داعش و اینکه یک منطقهای را تحت خلافت خود داشته باشد زمینه حملات تروریستی آینده در آمریکا را به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر آمریکا نگران بیثباتی در کشورهایی مانند اردن و لبنان هست. همکاری مبارزه با داعش این امیدواری را برای آمریکا رقم میزند که شاید بتوانند موضع ایران در رابطه با بشاراسد را تغییر دهد. به عبارت دیگر همانگونه که به نوری مالکی گفتند که دوران شما تمام شده و از لحاظ سیاسی بازنشسته شوید، ممکن است چنین کاری را با اسد انجام دهند. به اصطلاح شخص اسد برود و نه لزوما کل حکومت سوریه آنچنان که مورد نظر ایران است.» [شایان ذکر است که ادعای هماهنگی و همکاری بین ایران و آمریکا بر سر خلع قدرت از نوری مالکی تا کنون از سوی هیچ یک از طرفین مطرح نگردیده است.]
بروجردی درباره این طرح آمریکا که به ایران اجازه میدهد بخش بیشتری از تاسیسات هستهای را به حالت فعال حفظ کند ضمن اینکه توانایی تولید هسته ایاش را کاهش دهد، میگوید: «به نظر میرسد دعوا بر سر تعداد سانتریفیوژها و مقدار ذخیره غنی شده اورانیوم توسط ایران است. تا آنجایی که من اطلاع دارم گویا بحثی الان شکل گرفته بر سر اینکه ایران بتواند تعداد زیادتری از سانتریفیوژهای خود را نگه دارد ولی از ذخیره غنی شده اورانیوم کم کند. البته به نظر میرسد این راه حل منطقی است با درنظر گرفتن اینکه رهبر ایران هم یک خواسته حداکثری در مورد تعداد سانتریفیوژهای مورد نیاز ایران در آینده مطرح کرده است.»
وی درباره پذیرش نفوذ ایران در منطقه و دادن امتیازاتی به ایران توسط غرب، میافزاید: «این یک نگرانی اصلی است که به خصوص کشورهای عربی دارند. نگرانی آنها این است که حل و فصل مذاکرات هستهای سبب خواهد شد که آمریکا هم اقتدار منطقهای ایران و هم مسئله ایران هستهای را بپذیرد که این مسئله به نوبه خود میتواند ماندگاری دولتهای سوریه و عراق را هم به همراه داشته باشد؛ از سوی دیگر با درنظر گرفتن جو حاکم بر منطقه که من نام آن را جنگ سرد در خاورمیانه گذاشتهام که دو ضلع اصلی این مسئله ایران و عربستان هستند و رقابت این دو کشور آن چیزی نیست که با مسئله اتمی حل و فصل شود.» [روشن است که قدرت نفوذ ایران در منطقه و جهان ناشی از استحکام ساختار سیاسی و فرهنگی نظام و پیشرفت های چشمگیر علمی و تکنولوژیکی در جهان میباشد.]
استاد دانشگاه سیراکیوز آمریکا در تبیین سطوح رقابتهای منطقهای ایران و عربستان، بر این باور است: «رقابت ایران و عربستان در چند سطح وجود دارد. در سطح ایدئولوژیک و مسئله اختلافات شیعه و سنی، در مورد مسئله نفت که عربستان جنگ قیمت را با ایران ایجاد میکند و همین موضوع بر ایران که مشمول تحریمها هم هست فشار زیادی وارد کرده است. در مورد مسائل منطقهای هم رقابت بین این دو در کشورهایی مانند بحرین، یمن، عراق و سوریه در جریان است. این مسئله که نیروهای طرفدار ایران در صنعا، بیروت و دمشق و بغداد بر سر کار هستند و یا چشم انداز این را دارند که در بحرین هم بر سر قدرت بیایند برای حکومت عربستان این تصور را بوجود آورده که توسط نیروهای طرفدار ایران دارد محاصره میشود. بنابراین اگر از این منظر به مسئله نگاه شود حل و فصل مسئله اتمی لزوما میتواند منجر به برطرف شدن اختلافات این کشورها و برداشتن جنگ سرد شود.»
وی میافزاید: «این مسئله هم نیازمند یک بازنگری بسیار اساسیتر از سوی ایران و عربستان در رابطه با سیاست منطقهای آنها دارد و اینکه اگر بر روی مسئله مبارزه با داعش به این توافق رسیدند که با یکدیگر همسو عمل کنند باید دید آیا بعد از آن حاضرند مسائل دیگر را به نوعی حل و فصل کنند یا نه؟ که با توجه به رقابت دیرینه ایران و عربستان از زمان انقلاب تا الان من بر این مسئله خوش بین نیستم.»
وی در باره چشم انداز شکست برای مذاکرات اتمی و امکان جنگ آمریکا با ایران، میگوید: «من فکر نمیکنم تا زمانی که آقای اوباما سر کار هستند علاقمند به جنگ با ایران باشند و به اندازه کافی مشکلات در بشقاب ایشان در منطقه خاورمیانه قرار دارد که نخواهند یکی از با ثباتترین کشورهای منطقه را هم وارد جنگ کنند. بنابراین حداقل در دو سال آینده که آقای اوباما سر کار هستند چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و بعد از آن باید دید در انتخابات آمریکا آیا نیروهای جمهوری خواه بر سر کار خواهند آمد یا نه؛ و یا تا آن زمان بحرانهای منطقهای به کجا خواهد رسید. از همین رو، چشم انداز جنگ بسیار بعید است اما آنچه که میتواند رخ دهد تکرار گذشته است یعنی اگر مذاکرات هستهای به سر انجام نرسد تحریم با شدت بیشتری بر علیه ایران ادامه پیدا خواهد کرد و غرب سعی میکند از لحاظ اقتصادی ایران را به زانو در بیاورد.»
مهرزاد بروجردی در پایان این گفتگو میافزاید: «باید توجه داشت تفاوتی که امروزه بوجود آمده این است که تحولات تکنولوژی سبب شده آمریکا به یکی از بزرگترین نیروهای تولید کننده نفت در دنیا تبدیل شود و وابستگی خود را نسبت به نفت در مقایسه با گذشته پایین بیاورد. این بدین معناست که وقتی وابستگی بزرگترین اقتصاد دنیای به نفت وارداتی کم میشود در نتیجه کشورهایی مانند ایران و بقیه کشورهای اوپک مجبور خواهند شد که سقف تولید نفت خود را پایین بیاورند و انتظار این است که در اوایل سال میلادی آتی ما شاهد این باشیم که اوپک مجبور باشد باز سقف تولید خود را پایین بیاورد و این ضربات بیشتری به اقتصاد ایران وارد خواهد کرد.»
104
۲۹/۰۷/۱۳۹۳ - ۰۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
وخیم تر شدن جنگ نفتی ایران و عربستان؟!
وخیم تر شدن جنگ نفتی ایران و عربستان خبرگزاری پانا افزایش صادرات نفت ایران به معنای تقویت جبهه مقاومت است به خصوص اکنون که ایران موفق به حل مشکلات خود با اتحادیه اروپا شده و برخی از تحریم های آنها لغو شده است ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر ساعت 09 11 کاسب نیوز نوشت قیمت نفت در روزهای گذشتآغاز جنگ نفتی عربستان علیه ایران
آغاز جنگ نفتی عربستان علیه ایران تهران- ایرنا- میزان سردی روابط میان ایران و عربستان در طی چند سال اخیر در بسیاری از موارد همچون سوریه عراق یمن بحرین و دیگر موضوعات منطقه ای مرتبط با تروریسم به اوج خود رسیده و تضاد منافع و جهت گیری ها ضخامت یخ روابط فی مابین را به بیشترین حدخادعای سیا برای جلوگیری از حمله ایران به سکوهای نفتی عربستان
چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ سازمان جاسوسی آمریکا سیا مدعی شد که به عربستان در خنثی کردن حمله ایران به سکوهای نفتی عربستان کمک کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از بیزینس اینسایدر سازمان جاسوسی آمریکا اخیرا با انتشار آنچه که اسناد تازه فاش شده میخواندحمله جنگنده های هلندی به داعش |اخبار ایران و جهان
حمله جنگنده های هلندی به داعش نخستین حمله جنگنده های هلندی به مواضع داعش و کشته و زخمی شدن 52 نفر در انفجارهای بغداد و تکریت از جمله خبرهای عراق به شمار می رود کد خبر ۴۴۰۳۳۰ تاریخ انتشار ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۱۲ - 07 October 2014 نخستین حمله جنگنده های هلندی به مواضع داعش و کشته وفریدمن آمریکا و عربستان به دنبال جنگ نفتی با ایران و روسیه هستند
فریدمنآمریکا و عربستان به دنبال جنگ نفتی با ایران و روسیه هستندتحلیلگر برجسته روزنامه نیویورک تایمز در یادداشتی که اخیرا منتشر کرده به بررسی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی پرداخته و نوشته است که به نظر می رسد آمریکا و عربستان قصد دارد با این ترفند به روسیه و ایران فشار آورند بفارس گزارش می دهد قیمت رسمی نفت ایران کاهش یافت/ قمصری: جنگ قیمتی با عربستان نداریم
فارس گزارش می دهدقیمت رسمی نفت ایران کاهش یافت قمصری جنگ قیمتی با عربستان نداریممدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت گفته است ایران متناسب با کاهش قیمت نفت عربستان در بازار آسیا قیمت نفت خام صادراتی خود را کاهش داده است اما این کاهش قیمت به معنای جنگ قیمتی با عربستان نیست به گزارحمله آینده به آمریکا مهلکتر از یازده سپتامبراست |اخبار ایران و جهان
حمله آینده به آمریکا مهلکتر از یازده سپتامبراست معاون سابق رئیسجمهور آمریکا که در دوره کاریاش این کشور دو جنگ بزرگ را آغاز کرد در مصاحبهای که متن آن امروز منتشر شد بار دیگر ایران را به تلاش برای دستیابی به بمب اتم متهم کرده است کد خبر ۴۴۲۰۸۵ تاریخ انتشار ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹حمله مسلحانه به نیروهای عربستانی در این کشور |اخبار ایران و جهان
حمله مسلحانه به نیروهای عربستانی در این کشور منابع عربستانی از حمله مسلحانه به یک گشتی نیروهای امنیتی در منطقه الشرقیه این کشور خبر دادند کد خبر ۴۴۲۸۸۲ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۶ - 18 October 2014 منابع عربستانی از حمله مسلحانه به یک گشتی نیروهای امنیتی در منطقه الشرقیهسیا: حمله ایران به دکلهای عربستان را خنثی کردیم
سیا حمله ایران به دکلهای عربستان را خنثی کردیمتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۴۵ سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید اسناد محرمانه جدید است مدعی شده به عربستان در خنثی کردن یک حمله از طرف ایران کمک کرده است به گزارش تسنیم سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید یادعای کمک آمریکا به عربستان دربرابر حمله ایران |اخبار ایران و جهان
ادعای کمک آمریکا به عربستان دربرابر حمله ایران سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید اسناد محرمانه جدید است مدعی شده به عربستان در خنثی کردن یک حمله از طرف ایران کمک کرده است کد خبر ۴۴۰۳۴۳ تاریخ انتشار ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۷ - 08 October 2014 سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید اسناد مپیشبینی آینده اقتصادی ایران، ترکیه و عربستان
یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۶ یک کارشناس اقتصادی گفت با توجه به نوسانات متعدد رشد اقتصادی ایران از زمان تدوین افق 1404 و پیشرفت هر ساله نرخ رشد اقتصادی در کشورهای ترکیه و عربستان پیشبینی اینکه اقتصاد ایران تا آن زمان از دو کشور مذکور پیشی بگیرد بسیار دشوار است وحید شقاقی در گفتاسناد محرمانه: آمریکا به عربستان در برابر حمله ایران کمک کرده است !!!
اسناد محرمانه آمریکا به عربستان در برابر حمله ایران کمک کرده است سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید اسناد محرمانه جدید است مدعی شده به عربستان در خنثی کردن یک حمله از طرف ایران کمک کرده است سازمان سیا با انتشار آنچه میگوید یک سند محرمانه جدید است مدعی شده ارتش آمرجنگ زیر پوستی عربستان برعلیه ایران !
جنگ زیر پوستی عربستان برعلیه ایران قیمت نفت در بازارهای جهانی به 86 دلار برای هر بشکه یعنی به کمترین میزان در 4 سال اخیر رسید دلیل این موضوع افزایش تولید و عرضه نفت توسط عربستان سعودی اعلام شده است خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به نقل از شماری از کارشناسان نوشت در اقتشديد جنگ قيمتي ميان ايران و عربستان
تشديد جنگ قيمتي ميان ايران و عربستان شيب ملايم قيمت نفت در مسير كاهشي خود طي ماههاي گذشته در هفتههاي آينده نيز ادامه خواهد يافت نویسنده وحيد حاجيپور شيب ملايم قيمت نفت در مسير كاهشي خود طي ماههاي گذشته در هفتههاي آينده نيز ادامه خواهد يافت جنگ قيمت علنيآغاز جنگ نفتی ایران و عربستان
آغاز جنگ نفتی ایران و عربستان خبرگزاری رویترز به نقل از منابعش می گوید عربستان به مشتریانش گفته حاضر است نفت را بین 80 تا 90 دلار بفروشد یعنی زیر قیمت بازار تهران و ریاض وارد جنگ قیمت شده اند دانلود لینک ۲۲ ۰۷ ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۴ایران قصد ورود به جنگ قیمت نفت را ندارد/ شرکت نفت: رقابتی با عربستان نداریم
ایران قصد ورود به جنگ قیمت نفت را ندارد شرکت نفت رقابتی با عربستان نداریم مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با تائید تغییر فرمول فروش نفت ایران با تاکید بر اینکه ایران به دنبال وارد شدن به جنگ کاهش قیمت نفت و یا رقابت با عربستان نیست اعلام کرد ایران به دلیل کاهش تقاضا اقجنگ نفتی عربستان و غرب علیه ایران و روسیه؟
جنگ نفتی عربستان و غرب علیه ایران و روسیه بخش خارجی الف 29 مهر 93تاریخ انتشار سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷ ۰۰ به دنبال کاهش اخیر بهای جهانی نفت که تاثیر زیادی بر اقتصاد برخی از کشورها گذاشته بعضی از کارشناسان سناریوهای متفاوتی را در این زمینه مطرح کرده اند که باید دید کدام یک-
سیاسی
پربازدیدترینها