واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۳۵ب.ظ)
«توربوتراپي» شيوهاي نوين براي درمان پوکي استخوان و چاقي با بهرهگيري از روش نوين توربوتراپي ميتوان به کمک امواج توربوسانيک فيبرهاي عضلاني را متناسب با فرکانس اعمال شده منقبض کرده، با اين عمل بدون اينکه فرد نياز به تلاش خستهکنندهاي داشته باشد، قدرت عضلاتش افزايش مييابد.
به گزارش خبرگزاري موج، يوسف مقصوديان، مسوول بخش توربوتراپي مرکز روماتيسم ايران، گفت: اکثر بيماران دچار پوکي استخوان به غير از مسأله کهولت سن از بيماري هاي زمينهاي مثل بيماري هاي قلبي – عروقي، چاقي، آرتروز، بيماري هاي روماتيسمي يا برخي معلوليت ها رنج مي برند و قادر به ورزش کردن نيستند.
وي با اشاره به اينکه لرزش هاي توربوسانيک به صورت لرزش هاي پرسرعت صوتي به شکل عمودي است که در جهت خلاف جاذبه بر استخوان ها وارد و موجب جذب کلسيم خون توسط استخوان ها شده به تراکم استخوان ها مي افزايد.
وي افزود: اين تأثير ميتواند، جايگزين ورزش هاي مقاومتي در افراد سالمند و نيز افرادي شود که به دليل نداشتن وقت کافي قادر به انجام تمرينات مورد نظر نيستند.
مقصوديان تصريح کرد: توربوتراپي همچنين در افرادي که به دليل کم تحرکي، بيماري هاي مختلف مانند کم کاري تيروئيد، ژنتيک، تغذيه نامناسب، اختلالات هورموني و... دچار چاقي هستند يا افرادي که به دلايل بيماري هاي مفصلي مثل آرتروز و کاهش قدرت عضلات قادر به فعاليت مناسب نيستند و اين فرايند به چاقي در آنها منجر شده است، مي تواند به افزايش متابوليسم سلولي و افزايش مصرف کالري و کاهش وزن کمک کند.
فرهاد غريب دوست، فوق تخصص روماتولوژي و رئيس مرکز روماتيسم ايران، نيز در اين زمينه گفت: سازمان جهاني بهداشت، بيماري پوکي استخوان را به عنوان يکي از بيماري هاي خطرناک و کشنده در کنار سرطان ها، سکته هاي قلبي و مغزي عنوان کرده که حيات افراد را تهديد مي کند.
وي ادامه داد: پوکي استخوان في نفسه به عنوان بيماري تلقي نميشود، اما؛ عوارض خطرناکي همچون شکستگيها دارد که ميتواند، ناشي از ضربات شديد يا خفيف و در مواردي حتي بدون ايجاد ضربه ايجاد شود. برخي از اين شکستگي ها مثل شکستگي لگن ميتواند، منجر به مرگ شود.
غريب دوست يادآور شد: رايج ترين روش درمان پوکي استخوان، استفاده از مکمل هاي دارويي محتوي کلسيم و ويتامين D و هورمون درماني است که غالباً از اين درمان ها به صورت ترکيبي استفاده مي شود. اما ممکن است، برخي از بيماران به دلايل خاصي مانند مشکلات گوارشي، کليوي و... قادر به استفاده از اين درمان ها نباشند. در چنين مواقعي انجام تمرينات ورزشي مقاومتي با تحمل وزنه که افزايش تراکم استخوان را به همراه دارد به بيمار توصيه ميشود.
وي خاطر نشان ساخت: لرزش هاي توربوسانيک موجب تحريک پرده تغذيه کننده غضروف ( سينوويال) و تغذيه مناسب تر غضروف مفصلي شده که اين امر از طريق پمپ مکرر مايع سينوويال به داخل و خارج غضروف متناسب با فرکانس توربوتراپي انجام مي شود.
به گفته رئيس مرکز روماتيسم ايران، يافته هاي پژوهشي بيانگر آن است که بهبود وضعيت غضروف مفصلي در زانوها، مفاصل ران و ستون فقرات از کمر تا گردن موجب کاهش درد پس از چند جلسه درمان با روش توربوتراپي و در کنار درمان هاي دارويي موجب تسريع در روند درمان مي شود.
وي اظهار داشت: از ويژگيهاي مهم اين روش درماني آن است که افراد تحت درمان در پايان هر جلسه درماني احساس خستگي نميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]