واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۳ (۸:۴۷ق.ظ)
گزارش موج از رايزني هاي سياسي اخير در منطقه آسيا و اقيانوسيه ميزباني اسلام آباد از نخستين نشست سه جانبه چين - پاکستان- افغانستان، ديدار مقامات وزارت خارجه چين و آمريکا، نخستين دعوت رسمي پاکستان از رييس جمهوري جديد افغانستان و سفر رييس جمهوري ترکيه به کابل، مهمترين ديد و بازديدهاي سياسي منطقه آُسيا و اقيانوسيه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اخبارها حاکي از آن است که جان کري، وزير امور خارجه آمريکا در آستانه سفر اوباما به پکن با يک مقام ارشد وزارت خارجه چين ديدار و گفتگو کرده است.
بر اساس اخبار منتشره؛ تظاهرات در هنگ کنگ، حقوق بشر، جاسوسي در فضاي سايبري، مناقشه در درياي جنوبي چين، ابولا، کره شمالي و برنامه هسته اي ايران از موضوعات مورد بحث بين کري و يانگ جي يه چي، مشاور ارشد وزير امور خارجه چين بوده است.
گفتني است؛ اين گفتگوها در روزهاي جمعه و شنبه (25 و 26 مهر ماه) در شهر بوستون ايالات متحده انجام شد.
در خبري ديگر آمده است که نخستين نشست سه جانبه چين - پاکستان- افغانستان ديروز (يکشنبه/ بيست و هفتم مهر ماه)، به ميزباني پاکستان و با حضور سفيران چين و افغانستان در اسلام آباد آغاز بکار کرد.
هدف از اين نشست دو روزه کمک به نزديک تر کردن روابط اين سه کشور همسايه عنوان شده است.
امنيت ، صلح، همکاري هاي اقتصادي منطقه اي، مبارزه با تروريسم و افراط گرايي و مبارزه با قاچاق مواد مخدر از جمله موضوعاتي است که در اين نشست سه جانبه مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.
همچنين، اخبار منتشره از سفر مشاور نخست وزير پاکستان در امور خارجي و امنيت ملي به کابل و دعوت رسمي از رئيس جمهوري جديد افغانستان براي سفر به اسلام آباد خبر مي دهند.
دولت پاکستان اعلام کرده است که مصمم به توسعه روابط و همکاري هاي دوستانه با دولت جديد کابل براساس منافع و احترام متقابل است و تلاش خواهد کرد در دوره دولت جديد افغانستان، اختلافات کهنه با اين همسايه را به حداقل برساند.
رايزني با رئيس جمهوري جديد افغانستان همچنان ادامه دارد و منابع خبري اين کشور روز شنبه (بيست و ششم مهر ماه)، از ورود رجب طيب اردوغان، رييس جمهوري ترکيه به افغانستان به منظور ديدار و گفت وگو با اشرف غني احمدزي، رييس جمهوري افغانستان و ديگر مقامات افغان خبردادند.
گفتني است؛ اردوغان اولين رئيس جمهور ترکيه است که به افغانستان سفر کرده است و در اين سفر قرار است دو کشور پيمان استراتژيک امضا کنند.
کشور ترکيه نزديک به 400 نظامي در قالب نيروهاي پيمان اتلانتيک شمالي (ناتو) در افغانستان دارد که به آموزش نيروهاي افغان مشغول هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]