تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827289815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دخل و خرج بازنشستگان هنوز نمی‌خواند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دخل و خرج بازنشستگان هنوز نمی‌خواند
بیماری، ناتوانی، اختلالات ذهنی، فوت همسر، فقر و بسیاری عوامل اجتماعی دیگر باعث می‌شود تا نیازهای سالمندان در پاره‌ای موارد متفاوت با نیازهای سایر اقشار جامعه و اعضای خانواده‌ها باشد.
کد خبر: ۴۴۳۱۸۳
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۸ - 20 October 2014


شاید یکی از ویژگی‌های مهم عصر جدید، اهمیت و لزوم توجه ویژه به قشری به نام سالمندان باشد. با فراگیرشدن خدمات رفاهی از جمله بیمه عمر، بیمه تامین اجتماعی، خدمات بازنشستگی و... دیگر بازنشستگی به‌معنای از کار افتادگی نیست بلکه، افراد در طی سال‌های فعالیت کاری خود با سرمایه‌گذاری که به شکل پرداخت حق بیمه است، خود را در سنی بازنشسته کرده و بقیه عمر خود را بدون اینکه فعالیتی انجام دهند، مستمری دریافت می‌کنند. 


به گزارش آرمان، درحال حاضر، موضوع بازنشستگی در جوامع مختلف به یکی از مهم‌ترین مسائل شهروندان تبدیل شده است. این اهمیت تا آنجاست که اگر دولتی بخواهد تغییری در سن بازنشستگی ایجاد کند، با واکنش‌هایی از سوی مردم مواجه می‌شود. برای مثال، هنگامی که سنای کشور فرانسه برای مقابله با بحران اقتصادی اروپا، سن بازنشستگی را از 60 سال به 62 سال افزایش داد تا از این طریق بتواند طی این مدت، نیروهای متخصص را جایگزین نیروهای قدیمی كند، با خشم عمومی شهروندانش مواجه شد. 


 روز ملی بازنشستگان


از سال ۸۶ روز ۲۵ ذیحجه به‌عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شده است که امسال با 28 مهر مصادف شده است. بر اساس تعاریف، بازنشستگی درواقع مرحله‌ای از زندگی کارکنان است که دیگر ضرورتی ندارد تا کار و فعالیت کنند و می‌توانند در خانه بمانند و به کارهای مورد علاقه خود بپردازند. زندگی در محیطی امن، سالم و عاری از هر نوع تهدید، از اولین نیازهای بشر است و امروزه در منشورهای جهانی حق طبیعی هر فرد برای بهره‌مندشدن از استانداردهای رفاه اقتصادی و امنیت و حقوق شهروندی امری مسلم تلقی شده است. بنابراین تامین رفاه اعضای جامعه در ابعاد مختلف به عهده دولت‌هاست که باید با برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان مقدمات آسایش جوامع و به‌طور خاص خانواده‌ها را فراهم کنند. در راستای تحقق چنین هدفی بود که دولت‌های رفاه در جوامع شکل گرفتند و اقدام به تاسیس نهادهایی همچون تامین اجتماعی کردند.


 مراقب بازنشستگان باشیم


از آنجا که بازنشستگی معمولا با شروع سن سالمندی همراه است از این‌رو، سالمندان و بازنشستگان به‌دلیل کهولت و کاهش توانایی‌هایشان، از اقشار آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شوند. بنابراین، باید تحت توجه و حمایت‌های لازم قرار بگیرند و نیازهای آنها در ابعاد جسمی، اجتماعی، و روانی مورد ارزیابی و پاسخگویی واقع شود. بیماری، ناتوانی، اختلالات ذهنی، فوت همسر، فقر و بسیاری عوامل اجتماعی دیگر باعث می‌شود تا نیازهای سالمندان در پاره‌ای موارد متفاوت با نیازهای سایر اقشار جامعه و اعضای خانواده‌ها باشد. از سوی دیگر توجه به این نکته از سوی مسئولان امری ضروری است که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مشغولیت‌های ذهنی این قشر مسائل اقتصادی است. آنها به‌دلیل کهولت سن، توانایی انجام کار را ندارند، در نتیجه بزرگ‌ترین منبع درآمد خود را از دست می‌دهند. حقوق بازنشستگی که از پیامدهای دولت رفاه است هم به‌قدری کم بوده‌ که این اضطراب و مشغولیت ذهنی را کم نمی‌کند. اگرچه اخیرا ارائه خدماتی نظیر دادن کارت‌های منزلت برای استفاده رایگان از حمل‌ونقل و… درنظر گرفته شده‌اند  یا حقوق بازنشستگان افزایش داشته اما، مسائل و مشکلات عدیده دیگری وجود دارد که پرداختن دولت به آنها ضروری است. 


 آمار سالمندان رو به افزایش است


روند افزایش جمعیت کشور ایران از سال ۱۳۴۵ که اولین سرشماری رسمی در کشور انجام شد تا سال ۷۵ از رشد بالایی برخوردار بود و همین امر باعث شد تا مسئولان وقت کشور سیاست فرزند کمتر زندگی بهتر را اجرا کنند. با اجرای این سیاست، هم‌اکنون کشور ما از رشد ناچیز جمعیتی برخوردار است به گونه‌ای که، براساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰جمعیت کشور بیش از۷۶ میلیون نفر برآورد شده است که این میزان نسبت به سرشماری ۱۰ سال قبل تنها 3 /1 درصد رشد داشته است. این موضوع گویای این حقیقت است که جمعیت کشور ما به سرعت به سمت کهنسالی پیش می‌رود به گونه‌ای که، بر اساس اظهارات متولیان امر، آمار سالمندان کشور در ۴۰ سال آینده به ۲۶ میلیون نفر می‌رسد. این درحالی است که براساس آمار منتشر شده در حال حاضر بیش از شش میلیون سالمند در کشور وجود دارد که  تنها  36 درصد سالمندان حقوق بازنشستگی می‌گیرند. به‌رغم اینکه، تا به حال بارها و بارها فقدان بیمه سالمندان در کشور مطرح شده است بازهم آمار خوبی در این زمینه دیده نمی‌شود و کاستی‌ها همچنان وجود دارد. چراکه با نگاهی به آمارها در‌می‌یابیم که در حال حاضر تنها جمعیتی درحدود دو میلیون نفر به‌عنوان بازنشسته و از کارافتاده از سازمان تامین‌اجتماعی مستمری دریافت می‌کنند که این نشان‌دهنده عدم توجه لازم به این موضوع است. از سوی دیگر، بازنشستگان که باید با آرامش و آسودگی خیال زندگی کنند و دولت برای حمایت‌های مادی و معنوی تمهیداتی برای این افراد آسیب‌پذیر جامعه درنظر گیرد، مجبورند بعد از بازنشستگی باز هم کار کنند چراکه مخارج زندگی با درآمدهای بازنشستگی حاصل از سال‌ها تلاش همخوانی ندارد.


 گسترش بیمه‌های اجتماعی از آسیب‌های بازنشستگی می‌کاهد


یک سیاستگذار اجتماعی می‌گوید: به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش آسیب‌های ناشی از بازنشستگی، گسترش بیمه‌های اجتماعی باشد. بنابراین، مهم‌ترین موضوع برای تامین شرایط مناسب برای افراد کهنسال و سالخوردگان، گسترش فرهنگ بیمه‌ای و پوشش کامل بیمه‌ای این قشر از افراد جامعه از سوی دولت است چراکه عدم دریافت مستمری و حتی نبود بیمه‌های درمانی تمام افراد جامعه و به‌ویژه میانسالان را که آسیب‌پذیرتر هستند با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌کند.


فرشید یزدانی ادامه می‌دهد: آنچه درحال حاضر در جامعه ما جا افتاده امتناع برخی کارفرمایان از پرداخت حق بیمه است. بنابراین، مهم‌ترین رویکرد در رابطه با این موضوع تصویب قوانینی است که کارفرما را مجبور به پرداخت حق بیمه نیروی کار خود کند. وی تصریح می‌کند: اطلاع‌رسانی در رابطه با اهمیت بیمه اجتماعی از دیگر اقداماتی است که می‌تواند در این حوزه صورت گیرد تا آحاد جامعه مطلع باشند که همیشه قرار نیست جوان بمانند و توان کار کردن داشته باشند و از این رو باید از همین دوره جوانی فکری به حال دوران بازنشستگی یا از کارافتادگی خود کنند.


یزدانی همچنین به مناسب‌سازی فضای شهری از سوی مسئولان امر اشاره کرده و می‌گوید: نکته دیگری که وجود دارد، زمین خوردن سالمندان مساله مشترک میان همه آنهاست، ولی هنوز معماری ما به استانداردی نرسیده که گودی و پستی و بلندی پیاده‌روها را ترمیم کند. از سوی دیگر، در فرهنگسراها، شاهد برنامه‌هایی برای جوانان یا نوجوانان هستیم، ولی برنامه خاصی برای سالمندان یا بازنشستگان وجود ندارد که بتوانند در محیط‌های این چنینی با همسالان خود ملاقات کنند. بنابراین، به نظر می‌رسد سیاستگذاری در این زمینه‌ها هم می‌تواند مفید باشد.


 توجه عاطفی به سالمندان و بازنشستگان دریغ نشود


موضوعات روانی و عاطفی یکی دیگر از مشکلات سالمندان است که اغلب در دوران بازنشستگی که افراد حس سربار بودن می‌کنند، گریبانگیر این قشر می‌شود. یک روانشناس در این رابطه می‌گوید: علاوه بر جامعه و دولت‌ها، خانواده‌ها نیز وظایفی را در قبال سالمندان و بازنشستگان دارند. در فرهنگ ما رها کردن سالمندان و بازنشستگان، امری زشت و ناپسند است. 


بهروز بیرشک می‌افزاید: آنچه در هر شرایطی باید مدنظر باشد، این است که سالمندان چه در خانه سالمندان و چه در آپارتمان‌ها  یا برج‌های مدرن باشند، از توجه عاطفی به آنها نباید دریغ شود، به طوری که احساس زیادی بودن یا سربار بودن یا فراموش شدگی پیدا نکنند. از این رو، در رابطه با سپردن این افراد به خانه سالمندان باید به این نکته توجه شود که این مراکز عموما افراد را از نظر عاطفی و روحی تامین نمی کنند.  او تصریح می‌کند: از این رو، برای رسیدن به شرایط مطلوب در حوزه سالمندان و بازنشستگان دولت و خانواده‌ها باید در کنار هم شرایط یک زندگی آرامبخش و بدون دغدغه چه در بعد اجتماعی و چه در بعد روانی را فراهم کرده و موانع این مناسبات را برطرف کنند. بیرشک بیان می‌کند: باید در مورد فرهنگ‌سازی برای خانواده‌ها در رابطه با تکریم بازنشستگان و آموزش برای رفتار مناسب و علمی با آنها، از طریق رسانه‌های عمومی تلاش و برنامه‌ریزی کنند و خانواده‌ها نیز به فرزندان خود فرهنگ تکریم سالمندان را منتقل کرده و آموزش دهند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن