واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 82 درصد ساکنان چهار شهر کشور دچار کمبود ویتامین دی هستند مشهد - ایرنا - مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: بر اساس پژوهشهای انجام شده 82 درصد ساکنان چهار شهر مشهد، تهران، تبریز و شیراز دچار کمبود ویتامین دی هستند.
دکتر "محمدجعفر صادقی" روز یکشنبه در آستانه "روز جهانی استئوپروز" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ویتامین دی که تابش آفتاب در تامین آن نقش مهمی دارد باعث پیشگیری از پوکی استخوان، استحکام و تراکم توده استخوانهای بدن می شود.
استخوان بافتی زنده در بدن است که دائما جذب و جایگزین می شود لذا پوکی استخوان زمانی رخ می دهد که تولید استخوانهای جدید با مرگ استخوانهای قدیمی برابر نباشد. پوکی استخوان در زنان و مردان و همه نژادها رخ می دهد با این حال افراد سفیدپوست و زنان آسیایی به خصوص بعد از سن یائسگی در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند.
پوکی استخوان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و علائم آن بعد از پیشرفت بیماری نمایان می شود که شامل "درد مفاصل، مشکل در ایستادن،
زحمت در راست نشستن، کاهش قد در گذر زمان و سهولت شکستگی استخوان با ضربات کم شدت" است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی در ادامه گفت: نتایج پژوهش نشان می دهد که میزان کمبود ویتامین دی در بین ساکنان مشهد، تهران، تبریز و شیراز در طول یک دهه از 28 به 82 درصد رسیده است و این آمار هشدار جدی محسوب می شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود:
این پژوهش با زیر پوشش داشتن شش هزار نفر در دو نوبت(سالهای 1380 و 1390) انجام شده است.
وی گفت: طبق یافته های این پژوهش 40 درصد ساکنان شهرهای مشهد، تهران، تبریز و شیراز در سال 1380 بطور کافی ویتامین دی دریافت می کرده اند اما در سال 1390 تنها پنج و نیم درصد مردم به میزان لازم این ویتامین را دریافت کرده اند و مابقی یا دچار کمبود ویتامین دی بوده و یا به میزان ناکافی از آن برخوردار بودند.
دکتر صادقی افزود: فرهنگ استفاده از فواید آفتاب در کشور ما رواج ندارد بطوری که برای پنجره ها پرده هایی را بکار می بریم که هیچ آفتابی به درون خانه نتابد.
وی در ادامه با بیان اینکه از سن 30 سالگی به بعد تراکم سلولهای استخوانی بدن کم می شود گفت: در این دوران زندگی سلولهای استخوان ساز کاهش یافته و سلولهای استخوان خوار افزایش می یابد در نتیجه استحکام سلولهای استخوانی کم می شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی سه عامل موثر در پیشگیری از استئوپروز را شامل تغذیه صحیح، مصرف رژیم غذایی سرشار از املاح و ویتامینها، افزایش تحرک و پرهیز از استعمال سیگار و دخانیات عنوان کرد.
وی گفت: افزایش تحرک نیز باعث افزایش توده استخوانی، مقاومت و استحکام استخوانها می شود.
20 اکتبر برابر با 28 مهر ماه "روز جهانی استئوپروز" یا پوکی استخوان نامگذاری شده است.
7487/660
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]