واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مطهرنژاد: وضعیت اشتغال زندانیان کشور بی نظیر است تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با تاکید بر اهمیت اشتغالزایی و حرفه آموزی برای زندانیان گفت: وضعیت اشتغال زندانیان مدجو در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای پیشرفته، بی نظیر است.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، «رحیم مطهرنژاد» روز یکشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه و فروشگاه محصولات صنایع دستی زندانیان در جمع خبرنگاران افزود: این گونه اقدامات عین اقدامات حقوق بشرانه است.
وی با بیان اینکه با 300 زندانی ایرانی در برخی کشور دیدار داشته، ادامه داد: اصلا چیزی به نام حرفه آموزی و اشتغالزایی در این کشورها وجود ندارد، بلکه بیشتر زندانیان در این زندان ها فعالیت های سخت انجام می دهند و به بیگاری کشیده می شوند.
مطهرنژاد ادامه داد: در ایران نیز مثل هر کشور دیگری زندانی وجود دارد و برای اداره امور این افراد باید تدابیر خاصی بیاندیشیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان، هدف از نمایش دستاورد زندانیان را ترغیب جامعه به سمت اشتغال و کمک به خانواده زندانیان عنوان کرد و افزود: با ایجاد اشتغال برای زندانیان نباید اجازه دهیم که زندانیان و خانواده هایشان صدقه بگیر بار بیایند و با این کار زمینه بازگشت آنها را به جامعه باید فراهم کرد.
** سازمان فنی و حرفه ای تنها دستگاهی که به ما کمک می کند
مطهرنژاد با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای تنها دستگاهی است که واقعا به ما می کند، گفت: دستگاه های دیگری که در تولید زندانی هم نقش دارند سهمی در حرفه آموزی و اشتغال و خانواده زندانیان و بازگشت زندانیان به جامعه ندارند و هیچ نقشی ایفا نمی کنند.
به گفته وی در حوزه اشتغال و حرفه آموزی، قوه قضاییه، بنیاد تعاون زندانیان و سازمان زندان های کشور دست تنها این بخش را اداره می کنند.
مطهرنژاد خاطرنشان کرد: اکنون با منابع و امکانات محدود سازمان زندان ها، اشتغال زندانیان مدیریت می شود.
وی با تاکید بر اینکه زندانی در دو دوره محکومیت و پس از آزادی نیاز به کار دارد، گفت: همانقدر که به زندانی اعتماد می کنیم و برای آزادی او تلاش و هزینه می کنیم، به همان اندازه باید به او اعتماد کرده و برای او اشتغالزایی ایجاد کنیم.
** زندانی از حق شهروندی برخوردار است
مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفه آموزی زندانیان کشور با اشاره به گشایش نمایشگاه امروز در باغ موزه زندان قصر گفت: امروز فقط بخش کوچکی از دستاورد زندانیان در معرض نمایش قرار گرفت و انعکاس خوب دستاورد زندانیان، کاهش آسیب های اجتماعی را بدنبال دارد.
به گفته وی، زندانیان مانند بقیه مردم حقوق شهروندی دارند، بنابراین حقوق شهروندی اقتضا می کند که وقتی زندانی آزاد شد به او شغل بدهند.
مطهرنژاد ادامه داد: این حق شهروندی در زندان توسط قوه قضاییه تامین می شود و در بیرون از زندان نیز با اشتغالزایی برای آنها توسط شرکت ها و نهادهای دولتی و خصوصی باید تامین شود.
** کاهش بازگشت زندانیان دارای اشتغال به زندان
مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفه آموزی زندانیان کشور با بیان اینکه براساس آمار بازگشت زندانیان دارای اشتغال به زندان ها کاهش یافته و از 20 به یک درصد رسیده است، گفت: این کاهش دستاورد بزرگی برای ما است.
وی خاطرنشان کرد: بدنبال تغییر نگرش جامعه نسبت به زندانیان و خانواده های آنها هستیم و در این مسیر رسانه ها باید به ما کمک ویژه ای کنند.
مطهرنژاد برپایی این نمایشگاه را نه تنها فروش محصولات، بلکه معرفی فعالیت ها و صنایع دستی زندانیان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که روزی جشن افتتاح هزارمین فروشگاه و نمایشگاه محصولات بنیاد تعاون زندانیان را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: با امکاناتی که داریم تا پایان سال سه تا پنج فروشگاه و نمایشگاه دیگر را افتتاح می کنیم. اگر مراکز گردشگری یا فرودگاه های کشور با ما همکاری داشته باشند و اجاره سنگین نخواهند، آمادگی برپایی غرفه هایی را در این مکان ها نیز داریم.
** عرضه محصولات بنیاد تعاون با برند «حامی»
مطهرنژاد در پاسخ به سووال ایرنا درخصوص برند «حامی» در بنیاد تعاون زندانیان، گفت: با اجازه رییس قوه قضاییه، نام «حامی» را ثبت و پس از آن لوگویی را برای آن طراحی کردیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان، اعتبار مورد نیاز این بنیاد که مصوب مجلس شورای اسلامی است را در سال 90 معادل 620 میلیارد تومان، و سال های 91 ، 92 و 93 معادل 1440 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: هم بانک مرکزی و هم پنج بانک عامل متعهد شدند که اعتبارات را به موقع پرداخت کنند اما تا امروز همکاری خوبی در این زمینه صورت نگرفت و غیر از یک بانک، چهار بانک دیگر با ما هیچگونه همکاری نداشته اند.
** 50 هزار زندانی شاغل در زندانهای کشور
مطهرنژاد در پاسخ به سووال دیگر خبرنگار ایرنا درخصوص اینکه آیا خود دستگاه قضا و سازمان های زیرمجموعه آن از محصولات تولیدی زندانیان استفاده می کند، یا نه، افزود: تا سال 80 امکاناتی در اختیار بنیاد تعاون قرار داشت که زندانیان تولیدات خود را به دستگاه قضا می توانستند عرضه کنند، که در چند سال اخیر با تصویب قانونی مبنی بر به مناقصه گذاشتن احتیاجات از سوی دستگاه ها، دست ما عملا بسته شد.
به گفته وی، اکنون 50 هزار زندانی شاغل داریم که تقریبا سه درصد آنان را بانوان تشکیل می دهند و اگر دستگاه های ذیربط مانند مجلس در این رابطه همکاری کنند، این آمار تا یکصد هزار نفر افزایش می یابد.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تصریح کرد که یک ماه پیش با وزیر دادگستری صحبت کرده و از او خواستیم تا در این زمینه به بنیاد تعاون کمک کند که وزیر دادگستری برای همکاری با این بنیاد قول مساعد داد.
اجتمام(3) ** 9317 ** 7268 ** 1071
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]