تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834313059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دسترسي به اسيد امنيت را مي‌سوزاند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دسترسي به اسيد امنيت را مي‌سوزاند
وضع قوانين محدودكننده براي دسترسي به اسيد ضروري است
نویسنده : زهرا چيذري 


هنوز احساسات مردم از ماجراهاي قبلي اسيدپاشي جريحه‌دار است كه حالا اخبار جديدي از اسيدپاشي منتشر مي‌شود؛ ‌حوادث دردناكي كه حكايت از فقدان بازدارنده‌هاي قانوني و همچنين دسترسي آسان به تهيه اسيد دارد در حالي كه قاعدتاً همه افراد نبايد بتوانند به راحتي يك ماده شيميايي تخصصي همچون اسيد را تهيه كنند.

چند قرباني اسيد‌پاشي طي روزهاي اخير در شهر اصفهان حكايت از يك فاجعه جدي دارد، ‌فاجعه‌اي كه برخي چالش‌ها زمينه‌ساز وقوع آن است. اما چنين حوادثي نه فقط مي‌تواند زندگي يك انسان را مختل كند بلكه بر روند زندگي اطرافيان وي هم اثر گذاشته و در ابعاد كلان‌تر نيز مي‌تواند امنيت رواني جامعه را دچار خدشه كند. مهم‌ترين نكته در تكرار وقايعي كه مسير زندگي آمنه بهرامي را تغيير داد و حالا افراد مشابه ديگري را به جامعه تحويل مي‌دهد، نبود نظارت كافي و قوانين بازدارنده است كه يك روز دلداده‌اي را جنايتكار مي‌كند و حالا جنايتي را رقم مي‌زند. اما مهم‌ترين سؤال در وقوع چنين فاجعه‌اي اين است كه مجرمان اسيد‌پاش چگونه و از كجا اسيدهايي با غلظت بالا را كه نبايد در دسترس عموم باشد، تهيه مي‌كنند؟

تهيه اسيد همچون آب خوردن!
غلامرضا شريعت، پزشك فعال در حوزه درمان سوختگي در پاسخ به اين سؤال مي‌گويد: ‌متأسفانه شما در صورتي كه اراده كنيد به راحتي مي‌توانيد انواع و اقسام اسيدهاي غليظ و خطرناكي را كه اغلب استفاده صنعتي يا تخصصي دارد، تهيه كنيد و هيچ نظارت و محدوديتي براي تهيه اين ماده خطرناك وجود ندارد در حالي كه صرفنظر از جناياتي كه در اين حوزه رخ مي‌دهد در موارد بسياري با افرادي مواجه مي‌شويم كه به دليل ناآگاهي و استفاده نادرست از اسيدها دچار سوختگي شده‌اند.

وي با اشاره به سالي 500 مورد اسيد‌پاشي در بنگلادش مي‌افزايد: در اين كشور در سال 2010 قانوني تصويب شد و دسترسي به اسيد را محدود كرد، بر اين اساس ميزان اسيد‌پاشي‌ها در سال 2013 به 20 درصد (112 مورد )كاهش يافت. بنا به تأكيد وي اگر در كشور ما نيز قوانين سختگيرانه‌اي براي كنترل دسترسي به اين مواد شيميايي در نظر گرفته شود و در صورت وقوع با متخلفان برخوردهاي جدي و شديد صورت بگيرد مي‌توان از بروز چنين فاجعه‌اي جلوگيري كرد. اما آيا در كتاب قانون كشورمان جرم اسيد‌پاشي ناديده گرفته شده است؟

قوانيني كه بازدارنده نيست
محمد علي اسفناني، عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: در ارتباط با جرم اسيدپاشي نقص قانوني وجود ندارد به طوري كه از سال‌ها قبل حكمي تحت عنوان ‌«قانون مجازات اسيد‌پاشي‌» براي اين جرم در نظر گرفته شده بود، اما پس از مدتي مسئولان امر تصميم گرفتند براي تأثيرگذاري بيشتر و اعمال پيشگيري در اين خصوص قانون جديدي با عنوان ‌«قانون تشديد مجازات اسيد‌پاشي‌» را در مجلس به تصويب برسانند. بنا به تأكيد وي مجازات اسيد‌پاشي بسيار سنگين است به طوري كه ممكن است در موارد خاص براي مجرمان قانون اشد مجازات يا اعدام نيز در نظر گرفته شود.

اسفناني از طرح اين موضوع در كميسيون قضايي و تلاش براي تشكيل كارگروهي براي بررسي اين موضوع خبر مي‌دهد. اما با يك بررسي كلي مي‌توان دريافت تاكنون در هيچ پرونده اسيدپاشي جز ديه و ارش اعضاي بدن و برخي خسارات مانند تخريب صورت و از بين رفتن چهره، خسارات ناشي از صدمات جسماني كه مازاد بر ديه است بر عهده جاني گذاشته نمي‌شود در حالي كه معمولاً هزينه‌هاي درمان و اعمال جراحي كه روي فرد مجني عليه انجام مي‌شود، بسيار بيشتر از ميزان كل ديات و ارش پرداختي به او است. همچنين به طور مثال در پرونده آمنه بهرامي مجازات جاني از نظر جنبه عمومي 10 سال حبس و پنج سال تبعيد در نظر گرفته شد، در حالي كه در قوانين كشورهايي همچون پاكستان كه مجازات اسيدپاشي 30 سال زندان بود پس از افزايش اين جرم به حبس ابد تبديل شد.

  آب بهترين درمان براي قربانيان اسيد
در كنار اين مسئله اما ناآگاهي از نحوه برخورد مناسب با اين حادثه از نظر فوريت‌هاي پزشكي هم موجب مي‌شود تا عمق آسيب به قرباني بيشتر و بيشتر شود به گونه‌اي كه پدر يكي از قربانيان اسيد‌پاشي اصفهان گفته است: به دليل ناآگاهي مردم به جاي آنكه روي دخترم آب بريزند، او را در همان ماشيني كه پر از اسيد بوده گذاشتند و به بيمارستان منتقلش كردند. دكتر شريعت اما درباره چگونگي مواجهه با سانحه‌ديدگان اسيد‌پاشي مي‌گويد: در ابتدا بايد با پوشيدن دستكش لاستيكي يا حتي به كمك يك پلاستيك فريزر و با دستمالي حتي دستمال كاغذي نواحي آسيب‌ديده را پاك و غلظت اسيد را كم كنيم و در مرحله بعدي بهترين درمان شست‌وشو است به گونه‌اي كه بايد فرد آسيب‌ديده تا يكي دو ساعت زير دوش آب برود چون هر قدر شست‌وشوي بيشتري انجام گيرد، ميزان آسيب كمتر مي‌شود. بنا به تأكيد اين پزشك دست روي دست گذاشتن و تنها خبر كردن اورژانس يا رساندن فرد به بيمارستان بدون شست‌وشو موجب مي‌شود تا اسيد كار خودش را روي بافت‌هاي بدن انجام دهد و آسيب گسترده‌تر شود.

  قصه تلخي كه بي‌پايان است
پايان اين ماجرا اما چه خواهد بود؟ آيا اسيدپاشي‌هاي اصفهان پيش از آنكه قرباني ديگري به جمعشان افزوده شود به سرانجام خواهد رسيد؟ پاسخ به اين سؤال در اقدامات و تصميم مسئولان قضايي و انتظامي كشور خواهد بود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن