واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشکلات جسمی و روانی کودکان از عواقب مصرف سیگار در مادران است همدان-ایرنا-رییس گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان همدان گفت:تشدید مشکلات یادگیری و رفتاری و انواع اختلالات جسمی و روانی کودکان از جمله عواقب مصرف سیگار در مادران است.
دکتر"فاطمه نوری" روز یکشنبه به مناسبت هفته ملی سلامت زنان ایرانی(سبا) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:هر گونه مصرف دخانیات در دوران بارداری برای زنان خطرناک است و علاوه بر خطراتی که برای خود فرد دارد جنین را نیز در معرض خطراتی قرار می دهد.
وی اظهار داشت:کاهش وزن هنگام تولد ، مشکلات تنفسی، ناتوانی های مغزی همچون فلج مغزی ، عقب ماندگی ذهنی و مشکلات یادگیری در کودکان از جمله تاثیرات مصرف دخانیات توسط مادران است.
وی اظهار داشت:سیگار همچنین ریسک نازایی را در زنان افزایش داده و باعث حاملگی نابجا (حاملگی خارج از رحم)، سقط جنین و اختلالات جفت می شود.
وی ادامه داد: نوزادان مادرانی که سیگار می کشند دو برابر بیشتر از نوزادان مادران غیر سیگاری در معرض سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار دارند و بچه های این مادران همچنین در معرض ریسک بالای مشکلات تنفسی قرار دارند.
وی با بیان اینکه سیگار کشیدن والدین بر جنسیت جنین تاثیر دارد اضافه کرد:محققان دریافته اند در والدینی که سیگار می کشند ، جنین در صورت پسر بودن از بین می رود و احتمال دختر شدن جنین افزایش می یابد همچنین نتایج بررسی ها نشان می دهد مادرانی که در طول دوران بارداری سیگار می کشیده اند ، یک سوم کمتر از بقیه دارای فرزند پسر می شوند .
وی اضافه کرد:چنانچه علاوه بر مادر، پدر نیز سیگار بکشد احتمال پسر شدن جنین تا 50 درصد کاهش می یابد و این ناشی از حساسیت بیشتر جنین پسر نسبت به تاثیرات مخرب سیگار است و در مواردی نیز که جنین این والدین پسر باشد ، احتمال سقط به مراتب افزایش می یابد.
وی افزود:علت این امر تاثیر مواد شیمیایی موجود در نیکوتین بر کروموزوم های مردانه اسپرم و تخریب آنها است و در جنین دخترنیز احتمال سرطان و ضعیف شدن سیستم بدنی افزایش می یابد و عدم استعمال دخانیات در دوران بارداری می تواند 30 تا 40 درصد زایمان فرزند مرده یا مرگ نوزاد پس از تولد را کاهش دهد.
وی گفت:ارتباط میان استعمال دخانیات طی دوران بارداری و تولد نوزاد مرده و یا مرگ پس از تولد امری آشکار و ثابت شده است .
دکتر نوری با بیان اینکه استعمال دخانیات در دوران بارداری در بروز مشکلات روانی موثر است عنوان کرد:وجود مشکلات روانی یکی از موانع اصلی در عدم موفقیت زنان باردار در ترک سیگار است که میزان بالای افسردگی در میان خانم های باردار سیگاری دلیلی براین ادعا است.
وی اضافه کرد:استعمال دخانیات در دوران بارداری به دستگاه ایمنی بدن نوزادان آسیب می رساندکه این آسیب ها علت شیوع بیشتر آسم و مشکلات تنفسی را در فرزندان مادران سیگاری روشن می کندهمچنین این نوزادان بیشتر به عفونت های تنفسی مبتلا می شوند.
وی گفت:تحقیقات نشان می دهد که استعمال دخانیات در دوران بارداری و قرار گرفتن در معرض سرب پس از تولد نوزاد در بروز یک سوم موارد اختلال بیش فعالی و کمبود دقت و قدرت تمرکز کودکان نیز نقش دارد .
دکتر نوری افزود:نتایج یک تحقیق جدید نیز نشان می دهد که نوزادانی در رحم مادر در معرض دود سیگار قرار می گیرند، میزان محرک های مغزی در آنها کاهش پیدا می کند.
وی بیان کرد: محرک های مغزی با افزایش هوشیاری، توان ماهیچه ای، ضربان قلب و تنفس در ارتباط هستند همچنین دود سیگار، خواب جنین را مختل می کند .
24 تا 30 مهر ماه هفته ملی سلامت زنان ایرانی(سبا)نامگذاری شده است.
7530/576
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]