واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر بهداشت: موفقیت های ترکیه در نظام سلامت بدلیل همگرایی تصمیم گیرندگان است تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موفقیت ترکیه در حوزه سلامت، مرهون همگرایی و انسجام مجلس، دولت و تصمیم گیرندگان است، بطوریکه تمام این ارگان ها مجموعه ای واحد را در پیشبرد اهداف سلامت ایجاد کرده اند.
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، دکتر «سیدحسن هاشمی» در تشریح دستاورد های سفر یک روزه خود به ترکیه گفت: این سفر بیشتر برای تبادل تجربیات دو طرف در زمینه اصلاحات نظام سلامت دو کشور بود.
وی با اشاره به ملاقاتی که در بدو ورود با دکتر «رجب آکداغ» در فرودگاه داشت، گفت: دکتر آکداغ که به مدت 11 سال به عنوان وزیر بهداشت در ترکیه به عنوان بانی اجرای تحولات در حوزه سلامت معرفی شده، اکنون به عنوان مشاور با اینجانب همکاری دارد و در این دیدار اقدامات انجام شده در این حوزه مرور و پیگیری شد.
به گفته هاشمی، ترکیه در طول دهه گذشته رشد خوبی در حوزه سلامت داشته و نزدیک به 120 میلیارد دلار در این حوزه سرمایه گذاری کرده بطوریکه در این سال ها علاوه بر حوزه صنعت، بازار خوبی در کشورهای اطراف در این حوزه پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اکنون می توانیم از تجربیات ترکیه در اجرای برنامه های حوزه سلامت استفاده کنیم و این امکان فراهم شده که با اعزام گروه های مختلف در زمینه های فناوری اطلاعات، اورژانس، سرمایه گذاری بخش خصوصی، اداره بیمارستان ها، بهداشت، پزشک خانواده، نظام دارویی و سایر گروه های مختلف از دو کشور در خصوص تبادل این تجربیات اقدام کنیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: در این سفر بازدیدی از یک مرکز پزشک خانواده داشتیم که در حاشیه شهر آنکارا بود. در این بازدید با پزشکان و پرسنل آن مرکز درمورد اجرای طرح پزشک خانواده بحث و تبادل نظر شد.
وی همچنین گفت: علاوه بر این در جلسه سه ساعته ای که با وزیر بهداشت ترکیه و معاونان وی داشتیم، توضیحاتی درمرود وضعیت نظام سلامت این کشور و همچنین در مورد کمک های متقابلی که در حوزه سلامت می توانیم داشته باشیم، ارائه شد.
به گفته وزیر بهداشت، در ادامه این سفر، بازدیدی نیز از یک مرکز سلامت دهان و دندان به عمل آمد و مسوولان آن مرکز درمورد برنامه های در دست اجرا، توضیحاتی ارائه دادند.
هاشمی با بیان اینکه از زمان بهینه سازی حوزه سلامت در این کشور 12 سال می گذرد، ادامه داد: این برنامه هنوز در اواسط کار است. بطور مثال در نظام سلامت ترکیه پزشک خانواده تعریف شده، اما نظام ارجاع ندارند، همچنین تا کنون هیچ موفقیتی در مورد کنترل هزینه ها نداشته اند.
وی افزود: سبک ارائه خدمات بهداشتی درمانی در ترکیه مشابه سبک آمریکایی است، بطور مثال پزشکان این اختیار را دارند که هر دارویی را به هر مقداری تجویز کنند. البته مشروط به اینکه از داروی سوم به بعد، هزینه بیشتر از دریافت کننده دارو، گرفته می شود و پزشکان و گروه های ارائه دهنده خدمت در این خصوص محدودیتی ندارند، که این خود یک چالش در حوزه سلامت است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان ترکیه علی رغم تحول خوبی که داشته هنوز با چالش های زیادی مواجه است، خاطرنشان کرد: رضایت نسبی 70 درصدی در مردم نسبت به حوزه سلامت در این کشور ایجاد شده است.
به گفته هاشمی، ترکیه با یک تصمیم توانست 151 بیمارستان تامین اجتماعی را در وزارت بهداشت ادغام کند و ارائه دهنده خدمات یک ارگان است. البته دانشگاه های علوم پزشکی در این کشور زیر نظر وزارت علوم است و هنوز نتوانستند بیمارستان های آموزشی را با خود همراه کنند.
هاشمی گفت: یکی از دلایل موفقیت سیستم بهداشت و درمان ترکیه، مرهون هماهنگی و انسجام مجلس، دولت، سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان و بخش های مالی بود. بطوری که تمام این بخش ها بطور واحد عمل کردند. چون اکثریت مجلس دست حزب است و دولت نیز برآمده از حزب. بنابراین تصمیم سازی ها بسیار آسان صورت می گیرد، بطوریکه بخش های سیاستگذاری موضع دیگری نسبت به آن تصمیمات ندارند.
وزیر بهداشت درباره بخش هایی که ترکیه تمایل دارد از تجربیات جمهوری اسلامی ایران استفاده کند در زمینه دارو، پیوند اعضا، آموزش متخصصان و امور پژوهشی اشاره کرد و گفت: مابقی امور موضوعاتی عام است و بین تمام کشورها در خصوص بهره گیری از بخش خصوصی، ارتقاء خدمات در بخش دولتی و سایر موارد، تجارب متفاوت است که می توان از مجموعه آنها استفاده لازم را برد.
هاشمی با بیان اینکه هیچ نظام سلامتی که موفقیت صد در صد داشته باشد، در دنیا وجود ندارد، افزود: طرح تحول نظام سلامت در ایران بعد از مطالعه در مورد نظام های سلامت موفق سایر کشورها از قبیل سوئد، انگلیس، کانادا، ترکیه، ژاپن و تایلند تدوین شده است.
وزیر بهداشت در ادامه سفر کاری خود فردا(یکشنبه) به تونس خواهد رفت و به عنوان رییس گروه «جی 5» در شصت ویکمین اجلاس سالیانه منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت سخنرانی خواهد کرد.
دیدار با «مارگارت چان» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و ملاقات های دوجانبه با برخی وزرای بهداشت عضو این سازمان، از دیگر برنامه های سفر کاری وزیر بهداشت طی روزهای 27 تا 30 مهر ماه به تونس خواهد بود.
گروه «جی 5» متشکل از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و همچنین سازمان جهانی بهداشت است که همکاریهای بهداشتی مشترک را پیگیری می کنند.
اجتمام ** 1293 ** 1071
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]