واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پایگاه خبری شورای روابط خارجی آمریکا؛ نشست پاییزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بازارها را تکان داد تهران - ایرنا - پایگاه خبری شورای روابط خارجی آمریکا در یک گزارش جمع بندی از نشست مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، این نشست را مثبت ارزیابی کرد.
به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری با بیان آنکه این اتاق فکر یک سازمان مستقل و بیطرف است، درباره نشست پاییزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول که 10 تا 12 اکتبر (18 تا 20 مهر) در واشنگتن دی.سی برگزار شد، نوشت: بعضی وقت ها این نشست بدون رویداد مهمی تمام می شود، اما بعضی مواقع، با گردهم آوردن افراد زیادی از سیاست گذاران و بازاریان، منجر به توافقاتی می شود که بازارها را تکان می دهد.
این پایگاه خبری نوشت، به نظر می رسد نشست امسال از نوع دوم بود.
در نشست امسال، وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی سراسر جهان نگرانی عمیق خود را از کاهش نرخ رشد اقتصاد جهانی اعلام کردند.
صندوق بین المللی پول نرخ رشد اقتصادی جهان در سال های 2014 و 2015 را به ترتیب 3.3 و 3.8 درصد پیش بینی کرد اما بیماری نگران کننده ابولا چشم انداز ضعیف اقتصاد جهانی را تحت الشعاع قرار داد.
بانک توسعه آفریقا تاکنون 210 میلیون دلار برای مبارزه با این بیماری پرداخته است.
صندوق بین المللی پول در این نشست موافقت کرد از کشورهایی که در مرکز درگیری با این بیماری قرار دارند، حمایت کند و بانک جهانی یک بسته حمایتی 105 میلیون دلاری برای مبارزه با این بیماری تصویب کرد.
این نشست همچنین نشان داد: اروپا در مورد اینکه آیا سیاست تسکین پولی برای کشورهای این قاره لازم است، نظر واحدی ندارد. در حالی که بیشتر شرکای بازار به نظر می رسد انتظار دارند بانک مرکزی اروپا در آینده نزدیک سیاست تسکین پولی خرید اوراق قرضه دولتی را اجرا کند، روسای فعلی و قبلی بانک مرکزی اروپا به درجه بالایی از عدم اطمینان در این رابطه اشاره کردند.
این نشست همچنین نشان داد: چشم اندازها در مورد روسیه و اوکراین در حال بدتر شدن است. شواهد زیادی وجود دارد برای آنکه فشارها بر سیستم مالی روسیه در حال گسترش است و به تدریج بانک های تحریم نشده را نیز در بر می گیرد.
کاهش اخیر ارزش روبل و خروج سرمایه از این کشور، نگرانی ها را تشدید کرده است و عدم مقاومت بانک مرکزی و دولت که آن را تقویت می کند به نظر می رسد مشخص می کند که روسیه دچار رکود شده است.
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نیز که در این اجلاس شرکت کرده بود، در سخنان خود در اجلاس پاییزه صندوق بین المللی پول به دستاوردهای مهم اقتصادی دولت یازدهم در راستای کاهش تورم و دستیابی به رشد مثبت اقتصادی اشاره کرد و این موضوع را نتیجه سیاست جهش اقتصادی در کشور دانست.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تهیه هرچه زودتر پیش نویس «چارچوب همکاری های کشوری» برای ایران از سوی بانک جهانی، این موضع را زمینه ای برای تجهیز و تامین مالی پروژه های زیرساختی و توسعه ای دانست.
وزیر اقتصاد کشورمان با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در مسیر درستی قرار گرفته، گفت: رشد اقتصادی ایران در فصل بهار4.6درصد بود که این موضوع در کنار کاهش قابل توجه تورم نشان می دهد اقتصاد ایران از سال گذشته به این سو در مسیر درستی قرار گرفته است.
طیب نیا با اشاره به بهبود وضعیت اقتصادی کشور، اظهار داشت: با وجود سختی ناشی از تحریم های یک جانبه و ناراحت کننده ازجمله تحریم های وضع شده توسط دولت های غربی که زندگی و رفاه مردم عادی و سلامت زنان و کودکان و بی ثباتی و ناامنی منطقه را هدف قرار داده اند، جمهوری اسلامی ایران با موفقیت توانسته این فشارها را کاهش دهد.
از سوی دیگر، شیناهارا معاون صندوق بین المللی پول در دیدار با ولی اله سیف رییس بانک مرکزی کشورمان گفت: کاهش نرخ تورم و بهبود رشد اقتصادی در ایران مثال زدنی است.
اقتصام(6)1063**1558
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]