واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اشرفی اصفهانی شهیدی که با حضور در جبهه ها به رزمندگان روحیه می داد تهران- ایرنا- شهید اشرفی اصفهانی چهارمین شهید محراب با وجود کهولت سن بارها در جبهه های جنگ حضور یافته و به رزمندگان روحیه می داد.
آیت الله عطاءالله اشرفی اصفهانی در سال 1281شمسی مصادف یا شعبان 1322 قمری در «سده » اصفهان (خمینی شهر فعلی ) دیده به جهان گشود.
پدرش میرزا اسدالله از روحانیون معروف و مورد اعتماد منطقه بود، و نسب او به یکی از علمای جبل عامل می رسد که در دوره ی صفویه به ایران آمده بود.مادر ایشان نیز از سادات اصفهان و از فرزندان مردی معتقد و صاحب کرامت بود.
وی شاگرد بزرگانی آیات عظامی چون حاج شیخ عبدالکریم حائری ، محمدتقی خوانساری و صدر، امام خمینی ، بروجردی بود و در کنار تعلیم ، به تدریس کتب فقه از جمله «مکاسب » شیخ انصاری می پرداخت ، به طوری که در این مدت ، شاگردانی زبردست تربیت نمود.
**آیت الله اشرفی در40 سالگی به درجه اجتهاد رسید
آیت الله اشرفی در سن چهل سالگی از آیت الله خوانساری اجازه اجتهاد دریافت کرد و قبل از این نیز اجازه در امور حسبیه را گرفته بود.
اعتقاد و اعتماد آیت الله بروجردی به آیت الله اشرفی اصفهانی موجب شد که ایشان همراه امام سدهی و حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملی از سوی آقای بروجردی برای تدریس و تبلیغ به کرمانشاه اعزام شود و بعد از درگذشت آیت الله بروجردی نیز در این منطقه ماند.
نقش محوری شهید اشرفی اصفهانی در منطقه غرب باعث شد که در شب مهاجرت امام از عراق به پاریس، ساواک وی را دستگیر و به تهران منتقل کند که با دستگیری وی موج تلگراف ها و نامه های اعتراض آمیز علما و روحانیون منطقه و کشور نسبت به بازداشت ایشان و حاج آقا بهاءالدین عراقی ارسال و مخابره شد که این امر ساواک را مجبور به آزادی وی کرد.
او همزمان با ورود امام راحل به خاک میهن به تهران بازگشت و با پیروزی انقلاب اسلامی ، طی حکمی از سوی رهبر کبیر انقلاب به عنوان امام جمعه کرمانشاه منصوب شد؛ همچنین با توجه به موقعیت خاص ایشان در کرمانشاه ، از سوی امام مسئولیت امور تبلیغاتی روحانیون اهل تسنن استان نیز به وی واگذار شد.
آیت الله اشرفی علاوه بر فعالیت های سیاسی به امور اجتماعی نیز همت می گماشت و در کرمانشاه و خمینی شهر خدماتی انجام داد که می توان به تأسیس حوزه علمیه امام خمینی در کرمانشاه ؛ توسعه کتابخانه مدرسه آیت الله بروجردی و بازسازی مدرسه در کرمانشاه ؛ تأسیس حوزه علمیه خواهران ؛ بازسازی مسجد جامع کرمانشاه ؛ تجدید بنای مسجد ولی عصر (عج ) در خمینی شهر؛ و ایجاد و بنای مسجد امام حسین (ع ) در خمینی شهر اشاره کرد.
از جمله خصایل بارز اخلاقی آیت الله اشرفی ، زهد و تقوا بود که در ترک نکردن نماز شب حتی در شب های سرد زمستان و زیارت وارث و جامعه کبیره و عاشورا نمود و تجلی پیدا می کرد.
با شروع جنگ تحمیلی و بروز و فتنه منافقین (مجاهدین خلق )، آیت الله اشرفی اصفهانی در کنار مردم بود. او چهار بار به جبهه های ایلام سفر کرد که از جمله این سفرها عزیمت به قصرشیرین پس از آزادی این شهر بود که علی رغم ممانعت مسئولان به علت آلوده بودن منطقه به مین ، صورت گرفت .
اولین سوءقصد به جان ایشان ، در رمضان 1401/ تیر 1360 نافرجام باقی ماند. دومین سوء قصد که با کار گذاشتن بمب قوی در کنار منزل ایشان صورت گرفت ، هنگامی بود که آیت الله اشرفی در مشهد برای زیارت امام رضا (ع ) به سر می برد.
سرانجام در مهر ماه 1361 شهید اشرفی اصفهانی بعد از 34 امامت نماز جمعه ، هنگام رفتن به مسجد توسط منافقین به شهادت رسید.
از آن شهید بزرگوار آثار قلمی برجای مانده است که در زمان حیات موفق به انتشار آنها نگردید. این آثار عبارت است : مجمع در اصول دین مشتمل بر چهار جلد؛ کتابی در نماز جمعه به زبان عربی ؛ جزوه ای راجع به حروف مقطع قرآن به فارسی ؛ در علوم قرآنی ؛ غیبت امام عصر (عج ).
** مسجد امیرالمومنین(ع) میزبان بزرگداشت سالروز شهادت آیت الله اشرفی
شامگاه پنجشنبه گذشته بیست و دومین سالروز شهادت این بزرگوار در مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) واقع در مرزداران برگزار شد که "تیمور علی عسگری"معاون پارلمانی دانشگاه آزاد، حجت الاسلام قائم مقامی، حسن غفوری فرد، حجت الاسلام میرلوحی و تنی چند از اعضای شورای شهر به همراه محمدباقر قالیباف شهردار تهران در این مراسم حضور داشتند.
"غلام رضا آقاسی" فرزند مرحوم محمد رضا آقاسی نیز در این همایش، اشعاری در وصف حضرت علی(ع) و امام زمان(عج) قرائت کرد.
قرائت پیام تاریخی امام راحل پس از شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی توسط نوه این شهید بزرگوار از دیگر برنامه های این بزرگداشت بود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد اشرفی اصفهانی فرزند شهید آیت الله اشرفی اصفهانی که با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید به نهاد ریاست جمهوری رفته است به عنوان اولین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و از شهردار تهران، اعضای شورای شهر، نمایندگان ادوار و کنونی مجلس برای شرکت در این همایش تشکر کرد.
**دیداربا شهید اصفهانی قبل از انجام عملیات مسلم
قالیباف شهردار تهران با بیان خاطره اولین دیدار خود با شهید اشرفی اصفهانی، یادآور شد: اولین باری که خودم مستقیما با ایشان روبرو شدم اثر عمیق الهی که در چهره ایشان بود را دیدم و به تمام معنا تحت تأثیر روحی قرار گرفتم.
وی ادامه داد: پیش از انجام عملیات مسلم بن عقیل در یکی از جلسات و در بدو ورود به قرارگاه، یک پیرمرد روحانی بسیار نورانی را در لباس نظامی دیدم؛ آن هم در سنی که بسیار بعید به نظر می رسید، کسی به جبهه بیاید.
به گفته قالیباف، شهید اشرفی در آن زمان به سختی راه می رفت.
شهردار تهران افزود: من نمی دانستم کیست اما برایم جالب بود. وقتی از طریق دوستان سپاهی متوجه شدم ایشان آیت الله اشرفی اصفهانی است، خدمت ایشان رسیدم و دست و صورت ایشان را بوسیدم. واقعا یکی از زیباترین لحظات زندگی من بود. آن چه را که امام خمینی (ره) درباره ایشان می گفتند؛ فهمیدم. این اولین و آخرین دیدار من با ایشان بود و این خاطره را تا به حال در جایی نقل نکردم.
مراسم بزرگداشت شهید اشرفی اصفهانی با تجلیل و قدردانی از خانواده شهدای منطقه دوم تهران پایان یافت.
اجتمام(5)** 9317 ** 1418
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]