واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۳ق.ظ)
آفرينش: تامين و تکريم مرزنشينان و چالش هاي امنيتي کشور
به گزارش خبرگزاري موج، «تامين و تکريم مرزنشينان و چالش هاي امنيتي کشور»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
توجه به مشکلات و خواسته هاي مردم در سراسر کشور براي حکومت مهم است، ولي بعضاً با برخي بي توجهي ها و يا کمبود منابع بودجه و امکانات، معضلات برخي شهرها و استان ها به تعويق مي افتد و يا اجرا نمي شود. معضلاتي مثل آلودگي ريزگردها، کمبود آب آشاميدني، عدم آبرساني براي کشاورزي، نبود مراکز درماني و آموزشي، بيکاري و بسياري از موارد ديگر از جمله خواسته هايي است که عده اي از هموطنان در سراسر کشور از بابت آنها ناراضي هستند، اما با اين حال شرايط را تحمل مي کنند و اميدوار به تحقق وعده هاي مسولان هستند.
مسلماً " ايران فقط تهران" نيست و نگاه کلان حکومت به تمام ايرانيان يکسان است، اما بايد ضرورت توجه به برخي از الويت ها براي حفظ کيان و آرامش کشور را مد نظر قرار داد، و آن چيزي نيست جز حفظ ثبات و امنيت در مرزهاي کشور. اصولا شهرهاي مرزي در تمامي کشورها به سبب همسايگي با ديگر اقوام و ملل داراي حساسيت بيشتري هستند و ضرورت توجه به امورات آنها غيرقابل انکار است. حال آنکه وضعيت بعضي از مرزهاي ما با توجه به همسايگي با کشورهايي که مأمن تروريست ها و گروه هاي افراط گرا هستند، از حساسيتي دوچندان برخوردار است.
اين حساسيت به اين سبب است که در نوار مرزي ما اقليت هاي ديني حضور دارند و دشمنان با فتنه انگيزي هاي مذهبي درصدد ايجاد نارضايتي و تفرقه ميان مردم و حکومت مي باشند. لذا هرآنچه به عنوان بهانه و دستمايه براي فتنه انگيزي و احتمالا گراييدن برخي از افراد به سمت گروه هاي تروريستي و افراطي وجود دارد بايد برطرف شود و چارچوبي استاندارد براي زندگي ايرانيان مرزنشين ايجاد گردد. لذا دو مولفه "تامين و تکريم" ازضروريات توجه به مرزهاي کشور مي باشد.
در زمينه تامين نيازها بايد به فراگير شدن موج بيکاري وفقر در بسياري از مناطق مرزي کشور اشاره کرد که ريشه بسياري از معضلات قوميتي و امنيتي کشور مي باشد. با توجه به تعداد بالاي فرزندان در خانواده هاي مرزنشين، نيازآنها به اشتغال بسيار ضروريست. اگر براي جوانان ما در استان هايي همچون سيستان، خراسان شمالي، مرزهاي شمال غربي، مناطق کردنشين و ساير نقاط مرزي زمينه اشتغال فراهم نباشد، به سمت درآمدزايي غيرقانوني همچون قاچاق کالا، سوخت و يا موادمخدر روي خواهند آورند که زمينه ساز بروز ناامني هاي اجتماعي و اقتصادي مي باشد.
همچنين با توجه به گسترش فعاليت گروهک هاي تروريستي درهمجواري ما و تبليغات گسترده عقيدتي و مالي آنها، احتمال فريب خوردن و گرايش جوانان به رويکردهاي افراط گرايانه متصور و بسيار خطرناک است. دلارهاي کلان گروه هاي تکفيري براي جذب نيرو، به راحتي مي تواند جواني را که از بيکاري و نداشتن درآمد رنج مي برد را وسوسه کند! ناگفته نماند مردم غيور مرزنشين کشورمان همواره براي حفاظت ازامنيت کشور از جان مايه گذاشته اند، اما بايد پذيرفت که فعاليت دشمن بسيار گسترده و عميق شده است!.
ضمن اينکه آنها هيچگاه ازحکومت باج يا زياده خواهي نکرده اند، بلکه خواستار فراهم سازي حداقل هايي هستند که شايد درشهرهاي بزرگ جزء مسلمات يک زندگي شهري باشد. آيا داشتن آب آشاميدني، تسهيلات کشاورزي، امکانات رفاهي، آموزشي و بهداشتي خواسته زيادي است؟!. لذا جهت حفظ و تامين امنيت کشور، ضرورت تامين نيازها و توسعه شهرهاي مرزي بيش از توجه به ديگرشهرهاي داخلي و حتي پايتخت در الويت مي باشد. اما موضوع بعدي درزمينه مرزنشينان، بحث " تکريم" آنها مي باشد. مراد از تکريم، کم رنگ شدن حساسيت هاي قومي ، مذهبي و منطقه اي از يک طرف و تقويت همبستگي ملي و وحدت اسلامي ، از طريق رفع تبعيض و نابرابري هاي اجتماعي است. نبايد اين طور تلقي شود که حقوق شهروندي و احترام به عقايد مذهبي و فرهنگي صرفا در پايتخت و ديگر شهرهاي بزرگ کشور رعايت شود. بلکه بايد اين مهم درمرزهاي ما که مورد طمع و فتنه انگيزي دشمنان قرار دارند بيش ازهرجاي ديگر مورد توجه و تاکيد قرار گيرد. شايد مثال مناسبي نباشد، اما اگر به عملکرد و فعاليت گروه هاي تکفيري درعراق و سوريه به دقت توجه کنيم، متوجه مي شويم که آنها نقاطي را مورد هدف و تجاوز قرار دادند که درآن شهرها نارضايتي ها از بابت مسائل عقيدتي و تامين نيازهاي معيشتي و اقتصادي بيش از هرجاي ديگر بوده است.
امروز ديگر نبايد رسيدگي به نيازها و خواسته هاي نوار مرزي کشور را در راستاي برنامه ها و طرح هاي بلند مدت قرارداد، بلکه با توجه به تحرک گروه هاي تروريستي در کشورهاي همسايه بايد نگرش خود به مرزهايمان را عوض کنيم و الويتي حياتي براي آنها قائل شويم.
نويسنده:
حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]