واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی اعلام کرد: تلاش فعالان اقتصادی جهان برای گسترش همکاری با ایران کوالالامپور - ایرنا - رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران روز شنبه تلاش قدرت های جهان برای جلوگیری از توسعه تجاری ایران را شکست خورده دانست و گفت که بسیاری از فعالان اقتصادی و بازرگانان کشورهای جهان در تلاش برای گسترش مناسبات با ایران هستند.
"حسین میرمحمد صادقی" رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران در حاشیه کنفرانس و تور آموزشی تجاری ایران – مالزی که با حضور بازرگانان و فعالان اقتصادی دو کشور در کوالالامپور برگزار شد به خبرنگار ایرنا، گفت که تلاش قدرت های جهان برای جلوگیری از توسعه اقتصادی ایران راه به جایی نمی برد.
وی گفت که به رغم تلاش برخی کشورهای جهان برای ممانعت از پیشرفت و توسعه ایران از لحاظ مسایل تجاری و بازرگانی، بسیاری از فعالان اقتصادی و بازرگانان جهان علاقه مند به برقراری مناسبات تجاری با ایران هستند.
وی گفت تجار خارجی به منابع غنی ایران و جمعیت بالای 70 میلیونی کشورمان چشم دوخته اند و منابع و جمعیت ایران باعث شده فعالیت تجار خارجی و مالزیایی با ایران برای آن ها سودآور باشد.
وی گفت از سوی دیگر فعالان اقتصادی ایران نیز بدنبال گسترش فعالیت های خود به فراسوی مرزهای کشور هستند و برگزاری این کنفرانس ها و تورهای آموزشی در این راستا برگزار می شود.
هم اکنون حدود 40 تاجر و بازرگان ایرانی از حوزه های مختلف تجارت مثل صنایع قطعه سازی، پرورش طیور و ماهی و صنایع چوب در این دوره در مالزی شرکت کرده و با تجار این کشور برای شناخت بهتر محورها و حوزه های مشترک همکاری وارد مذاکره شده اند.
این مقام اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تور آموزشی تجار ایرانی در مالزی، گفت که گسترش این تورها می تواند مدیران و فعالان قوی تر و آشناتر با مسایل تجاری جهان پرورش دهد که پیامد آن شکوفایی بیشتر اقتصادی کشور است.
میرمحمد صادقی حجم بیش از یک میلیارد دلاری تجارت ایران و مالزی را مورد اشاره قرار داد و گفت عمده سهم این میزان تجارت از صادرات مالزی به ایران است. مالزی در یک دوره از ایران واردات نفت داشت و سهم صادرات ایران بالاتر بود.
وی تجارت را خیابانی دو طرفه دانست و تاکید کرد این استدلال باید در تجارت با مالزی نیز رعایت شود و حجم تجارت ایران و مالزی با توجه به استعدادهای دو کشور و قیاس تجارت ایران با دیگر کشورهای جهان می تواند تا پنج برابر افزایش یابد.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران ناآگاهی تجار و اطلاعات کم نسبت به کشور مالزی، وجود بروکراسی و حمایت نشدن فعالان اقتصادی به ویژه صادرکنندگان ایران را در میزان مبادلات دو کشور موثر دانست.
وی گفت: حجم مقررات اداری در ایران، تغییر روز به روز قوانین وعدم ثبات آن ها باعث می شود فعالیت تجار برای صادرات در حد مورد لزوم و نیاز نباشد.
میرمحمد صادقی مباحث سیاسی را در میزان تجارت بین کشورها تاثیرگذار دانست و اظهار امیدواری کرد "مباحث اقتصادی آلوده به مباحث سیاسی نشود".
وی گفت که دولت باید در زمینه مقررات به گونه ای عمل کند تا در راه گسترش همکاری های اقتصادی جلوی فعالان اقتصادی سنگ اندازی نشود.
وی گفت که فعالان اقتصادی ایران نیز باید برای صادرات به مالزی تلاش کنند، چون مالزی می تواند با توجه به برخی تشابهات فرهنگی بازار خوبی برای محصولات ایرانی باشد و حجم مبادلات به سطح بیشتر افزایش یابد.
آساق**1611
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]