تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 10 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شش (صفت) در مؤمن نيست: سخت گيرى، بى خيرى، حسادت، لجاجت، دروغگويى و تجاوز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847175486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخاطب آثار سطحی و نازل در ادبیات و سینمای ما بیشتر از سایر آثار است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و ادب > ادیبات ایران گفتگو با سید مرتضی مصطفوی:
مخاطب آثار سطحی و نازل در ادبیات و سینمای ما بیشتر از سایر آثار است
خالق کتاب کتاب «تا بی­نهایت» می‌گوید: وقتی قرار است یک آمار واقعی و صحیح از وضعیت کتاب و کتاب‌خوانی بدهیم، متأسفانه خروجی آن چیزی خواهد بود که مشابه­‌اش را در آثار فرهنگی و هنری دیگر همچون سینما و تلویزیون نیز شاهد هستیم. به گونه­‌ای که مخاطب امروز سینما و تلویزیون نیز بیشتر به سمت آثار سطحی و نازل می­‌رود تا آثار عمیقِ فرهنگی و طبیعتاً این معضل در عرصه­ کتاب نیز کاملاً مشهود است.



به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تا بی­نهایت» تازه ­ترین اثر «سیدمرتضی مصطفوی» است که توسط انتشارات نگیما منتشر و راهی بازار نشر شده است. مصطفوی بیشتر در زمینه­ فیلمنامه و نقدنویسی فعالیت دارد که فیلمنامه فیلم سینمایی «خاکستر و برف» و «محدوده­ ابری» از نوشته‌­های اوست. به بهانه­ انتشار کتاب «تا بی­نهایت» که تازه‌ترین اثر اوست با وی به گفتگو نشسته­ ایم که در ادامه می­‌خوانید. فعالیت شما بیشتر در زمینه فیلمنامه­‌نویسی است چه انگیزه­ای باعث شد تا دست به چاپ کتاب بزنید و چه حرف تازه­ای را می­‌خواستید بگویید که در فیلمنامه نمی­شد عنوان کرد؟ به هر حال دست نویسنده در رمان و داستان بلند بازتر است و نویسنده رمان راحت­تر می­تواند از تخیلات و احساسات خود بهره بگیرد زیرا رمان یا داستان بلند روایتی است توصیفی در حالی که فیلمنامه روایتی است تصویری و قطعاً به تصویر کشیدن احساسات دشوارتر از توصیف آن است و دلیل دیگر اینکه معتقدم تأثیر کتاب بر روی تفکر آدمی به مراتب بیشتر از فیلم است زیرا مطالعه کتاب سخت­تر از دیدن فیلم است و کسی که راه سخت را انتخاب می­‌کند، بی­‌شک در پی آن است که به اندیشه­ خود بیفزاید در حالی که مخاطبین فیلم را دو گروه تشکیل می­دهند گروهی که در اکثریتند برای تفنن و تفریح به تماشای فیلم می­‌نشینند و گروه دیگر که به نظر بنده در اقلیتند برای افزودن بر تفکر و اندیشه فیلم تماشا می­کنند بنابراین به نظر می­‌رسد تعداد مخاطبین اندیشمند فرهنگی و کیفیت حضور آنها در زمینه­ی کتاب بیشتر باشد. اگر امکان دارد در مورد فضای کلی کتاب توضیح دهید. ایده­ اولیه این کتاب، برای نگارش یک فیلمنامه بود اما پس از فراز و فرود زیاد و بحث­های مختلف با توجه به محدودیت­‌های خاص فیلمنامه تصمیم گرفتم آن را به داستان بلند تبدیل کنم که بعد از چندین بار بازنویسی به جمع‌بندی نهایی رسیده و «تا بی­نهایت» را نوشتم. فضای کلی داستان در مورد انسان­هایی است که از موقعیت­های یکسانی برخوردار می­شوند اما عده­ی کمی می­توانند از این موقعیت­‌ها استفاده کنند و اکثراً نه تنها بی‌بهره­‌اند بلکه پس­روی هم می­‌کنند و سؤالی که مطرح می­‌شود این است که چرا در حالی که همه انسان­ها از موهبت الهی به طور یکسان برخوردارند عده­‌ای کمی از افراد از چنین موهبت و فرصتی به نحو احسن بهره می­‌جویند. گر چه در مورد این موضوع در حوزه­‌های فلسفی و روان­شناختی بحث­‌های مفصل و اساسی شده و تا حدودی به این دغدغه و مسئله جواب داده شده اما سعی من این بود که این موضوع را در قالب داستان چند بعدی روایت کنم که هم عامه­ مردم و هم خواص و در کل هر کس با هر نگاه و ایدئولوژی بتواند از آن بهره­‌مند شود. لذا امیدوارم مخاطب امروزِ کتاب که اتفاقاً مخاطب سخت­گیری هم هست نیز از کلیت فضای کار راضی باشد.

نظر شما در مورد مطالعه کتاب مخصوصاً کتاب­های محتوامحور چیست؟ متأسفانه مخاطبین کتاب نسبت به تیراژ کتاب­هایی که به چاپ می­رسد بسیار پایین است به طوری که این نسبت اصلاً قابل مقایسه نیست مخصوصاً کتاب­های محتوایی و اندیشه محور زیرا پیش نیاز مطالعه چنین کتاب­هایی داشتن زمینه تفکر و مطالعات فراوان است تا مخاطبِ هدف بتواند به راحتی از ظواهرِ مسئله به لایه­‌های بعدی و باطن اصلی رسیده و چون اکثر انسان­ها به ویژه انسان مدرن امروزی که به راحت­ طلبی عادت کرده حاضر نیست که از تفکر و اندیشه خود بهره بگیرد و این معظلی است که نه فقط مخاطب ایرانیِ کتاب بلکه دامن مخاطبان جهانی را نیز  گرفته است. چنان که وقتی قرار است یک آمار واقعی و صحیح از وضعیت کتاب و کتاب‌خوانی بدهیم، متأسفانه خروجی آن چیزی خواهد بود که مشابه­‌اش را در آثار فرهنگی و هنری دیگر همچون سینما و تلویزیون نیز شاهد هستیم. به گونه­‌ای که مخاطب امروز سینما و تلویزیون نیز بیشتر به سمت آثار سطحی و نازل می­‌رود تا آثار عمیقِ فرهنگی و طبیعتاً این معضل در عرصه­ کتاب نیز کاملاً مشهود است. چگونه می­‌شود از چنین معضلی عبور کرد و پیشنهاد مشخص شما برای برون رفت از این وضعیت چیست؟! چرخه­ کتاب و کتاب­خوانی یک مثلث است و اضلاع آن متشکل از مسئول فرهنگی، نویسنده و خواننده است. هر یک از این سه ضلع به هر دلیل مشکلی داشته باشد طبیعتاً اضلاع دیگر را نیز تحت­ الشعاع قرار داده و دچار مشکل اساسی خواهد کرد. لذا به نظر بنده، ضروری است که دست­ اندرکاران فرهنگی که به نوعی وظیفه­ مدیریت فضای فرهنگی را نیز بر عهده دارند تمام تلاش خود را به کار گیرند تا مشوق­ هایی برای آثار برتر در نظر بگیرند که حس رقابت سالم بین صاحبان آثار ایجاد شده و هر کس سعی در ارائه­ یک اثر فوق­العاده داشته باشد. وقتی این امر رعایت شد طبیعتاً هم نویسندگان به سمتِ خلق آثار خوب خواهند رفت و هم مخاطبان با اطمینان بیشتری دست به انتخاب خواهند زد. در ضلع دیگر این مثلث، خود مخاطبینِ کتاب­ها قرار دارند که ضروری است همچون بهداشت جسمی که خود را ملزم به رعایت آن می­کنند، به یک بهداشتِ روحی و فکری نیز پایبند باشند و هر اثری را برای مطالعه انتخاب نکنند. چرا که زمان مخاطب امروزی بسیار اندک و فشرده است و در همین زمان اندک ناگزیر به انتخابِ بهترین­‌ها و برترین­هاست. همین انتخاب نیز عاملی برای ترغیب نویسنده جهت خلق آثار شاخص و خوب است. در ضلع دیگر و مهم این مثلث نیز خود نویسنده قرار دارد که اهمیت این بخش نیز ناگفته پیداست و نویسنده­ای که بتواند خلاقیت و ابتکار خاصی را در آثار خود به وجود بیاورد طبیعتاً سومین ضلع این مثلث را به خوبی رعایت کرده و چرخه­ی خلق اثر، توزیع و مصرف، کامل خواهد بود. فعالیت بعدی­تان نیز در زمینه کتاب است یا همچون قبل به نگارش فیلمنامه خواهید پرداخت؟  در حال حاضر مشغول مطالعه روی زندگی یک خانواده چند شهیده هستم و بنا دارم در صورتی که موقعیت و فرصت آن پیش بیاید به لطف خدا، طرح فیلمنامه‌­ای را با این موضوع آماده کنم.


۱۳۹۳/۷/۲۵ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن