واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو شورای شهر سمیرم: طرح انتقال آب به رفسنجان قابل قبول نیست اصفهان- ایرنا- نایب رییس شورای شهر سمیرم گفت: طرح انتقال آب از این شهرستان به رفسنجان مربوط به 18سال قبل و دوره پرآبی است و در شرایط کنونی این شهرستان قابل اجرا نیست.
به گزارش ایرنا، منصوری نادری این مطلب را شامگاه پنجشنبه در واکنش به سخنان معاون وزیر نیرو در باره انتقال آب از سمیرم به رفسنجان بیان کرد.
رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در جمع مسوولان و نمایندگان بخش کشاورزی سمیرم اظهار کرد: طرح انتقال آب سمیرم به رفسنجان در دوره ریاست جمهوری آقای رفسنجانی یعنی 18سال قبل مصوب شده است.
وی آب را سرمایه ملی و عمومی دانست و اضافه کرد: آب متعلق به منطقه خاصی نیست و در سفر هیات دولت به استان چهارمحال و بختیاری نیز قرارداد انتقال آب ونک به دشت رفسنجان به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: این طرح در زمان حاضر در مرحله تأمین اعتبار برای اجرایی شدن و آغاز کار خط انتقال است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر سمیرم در ادامه این نشست در این باره اظهار کرد: در حالی که باغ های سیب منطقه در آتش خشکسالی می سوزد، طرح انتقال آب از این شهرستان به رفسنجان مطرح شده است.
منصور نادری با اشاره به صحبت معاون وزیر نیرو پیرامون بی برنامگی در مدیریت منابع آبی تاکید کرد: سابقه این طرح که به گفته معاون وزیر به 18 سال پیش باز می گردد متعلق به سال های قبل از خشکسالی است و اجرای آن در زمان حاضر با وضعیت موجود منطقی نیست.
وی خاطر نشان کرد: اشتغال و فعالیت عمده مردم شهرستان وابسته به کشاورزی و باغداری است و اگر دولت های قبل با این طرح موافقت کرده اند به فکر این نبودند که جوانان این شهر چه شغل جایگزینی غیر از کشاورزی دارند.
نادری ادامه داد: سمیرم هیچ کارخانه صنعتی و صنایع تبدیلی ندارد و امروز همه سرمایه ما تبدیل به درخت شده و چشم امید مردم منطقه به برداشت محصول سیب بعد از یکسال زراعی است.
عضو شورای اسلامی شهر سمیرم با اشاره به وضعیت بد آبی سمیرم بویژه دشت جنوب و شرق و همچنین مرکز و شرق استان اصفهان اظهار کرد: صدها هزار درخت در پنج سال اخیر در این منطقه به علت بی آبی خشکیده و قطع شده است.
وی از مدیران ارشد استان اصفهان و شهرستان سمیرم خواست ضمن پیگیری چگونگی اجرای طرح، وضعیت بد خشکسالی و معیشت مردم زحمت کش این منطقه را لحاظ کرده و مراتب نگرانی مردم و مسوولان سمیرم را به اطلاع وزارت نیرو برسانند.
گفته می شود قراردادی بین شرکت های آب منطقه ای دو استان کرمان و چهارمحال و بختیاری و نیز شرکت عمران شهرستان رفسنجان در وزارت نیرو با عنوان طرح ونک- سولگان سمیرم منعقد شده و در سفر هیات دولت به چهارمحال و بختیاری به تصویب رسیده است.
طول خط انتقال آب از سرشاخه های شهر ونک در 200کیلومتری جنوب غرب اصفهان تا کرمان و رفسنجان حدود 400کیلومتر است که توسط لوله یا احداث تونل انجام می شود.
شهرستان سمیرم با افزون بر پنجهزار و 200 کیلومتر مربع وسعت و پراکندگی زیاد روستایی و عشایری با قرار گرفتن در حاشیه دنا و زاگرس در فاصله 160کیلومتری جنوب استان اصفهان، 180کیلومتری شمال یاسوج و 150کیلومتری شهرکرد واقع شده است.
شغل اصلی مردم این شهرستان کشاورزی و تولید سیب درختی است و بیش از 30هزار هکتار باغ سیب این شهرستان در سالهای اخیر با مشکلات ناشی از کم آبی مواجه بوده است.
گ/7147/ 607
25/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]