واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سایه اقدامات تروریستی بر سیستان و بلوچستان - علی اصغرافتاده دوبار حمله اشرار به پادگانی مرزی در سراوان و به شهادت رساندن چند تن از سربازان، ترور مسئول امور اجتماعی فرمانداری ایرانشهر به ضرب گلوله و سقوط هواپیمای ناجا در راه زاهدان و شهادت 7 نفر در این حادثه از جمله سه نفر از فرماندهان ناجا، بار دیگر نگاه ها را به مرزهای شرقی کشور کشاند.
اگرچه دو حادثه اخیر به گواه مسئولان، تروریستی نبوده اما این اتفاقات یادآور حرکت های تروریستی و کور در شهرستان های مختلف استان سیستان و بلوچستان است که به نظر می رسد هدف ترورها از افراد عادی، نیروهای نظامی و امنیتی به سوی مسئولان و افراد تأثیرگذار در حال تغییر است.
با توجه به حساسیت های موجود در منطقه و در کشورهای همسایه بویژه موضوع گسترش تهدیدات داعش، دقت نظر مسئولان نظامی و امنیتی را در خصوص سلاح های مختلف با مجوز و بی مجوز که در اختیار برخی گروه های داخل استان قرار دارد، می طلبد. کما اینکه پیش از این نیز فرمانده انتظامی استان از وجود سلاح در سیستان و بلوچستان و در دست برخی افراد ابراز نگرانی کرده بود. سردار حسین رحیمی با بیان اینکه وجود سلاح در دست مردم در این استان نگران کننده است و خط قرمز برای پلیس محسوب می شود، به افراد و نهادهایی اشاره کرده بود که اسلحه در اختیار طوایف قرار می دهند. به اعتقاد وی، باید در اعطای سلاح به این افراد تجدید نظر کرد، زیرا برخی از افرادی که حتی از مجاری مجاز نسبت به دریافت اسلحه اقدام کرده اند در برخی از موارد به صورت غیرمجاز از اسلحه استفاده کرده اند.
این مقام مسئول انتظامی همچنین تأکید کرده بود: «نبود اشتغال، نبود رونق اقتصادی، بیکاری، فقر و نبود زمینه لازم برای ازدواج جوانان متأسفانه موجب سوق دادن برخی از جوانان به سمت ناهنجاری های اجتماعی و درآمد های غیر مشروع می شود که تأثیرات نامطلوبی به همراه داشته است.»
ضرورت تأمین امنیت مرزها
مرز کوهستانی ایران و پاکستان، تأمین امنیت آن را تا حدودی مشکل کرده و زمینه نفوذ تروریست های پاکستانی به ایران را فراهم آورده است. از همین رو محمدرضا محسنی ثانی، رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حوادث تروریستی در استان سیستان و بلوچستان به دلیل ناتوانی دولت پاکستان بر کنترل مرزهایش است، گفت: «متأسفانه این کشور تبدیل به مأمن و پایگاهی برای تروریست ها و قاچاقچیان شده که این امر سبب تردد تروریست ها از مرزهای این کشور و انجام اعمال تروریستی توسط آنان می شود.»
نماینده مردم سبزوار با بیان اینکه مرزهای ما در منطقه سراوان بیشتر کوهستانی است و انسداد مرزی در این مناطق هنوز تکمیل نشده است، یادآور شد: «این امر سبب شده تا تروریست ها اقدام به سوءاستفاده و عملیات خرابکارانه کنند.»
اعلام همکاری طوایف با نیروی انتظامی
دولت تدبیر و امید از ابتدای کار خود، اهمیت به قومیت ها را در استان هایی که با تکثر قومی و مذهبی روبه رو هستند، در اولویت قرار داد؛ اقدامی که با استقبال این طوایف روبه رو شده است. کما اینکه طوایف سیستان و بلوچستان در خصوص حوادث تروریستی اخیر سراوان بیانیه ای صادر کرده اند که در آن آمده است: تمام ایرانیان عضو یک کشور بوده و گروهک تکفیری و تندرو نیز مشتی خودفروخته و مزدور ایادی استکبار هستند که با اعمال زشت و ننگین و حرکت های تروریستی، قصد برهم زدن نظم و امنیت جامعه و از بین بردن فرصت های سرمایه گذاری در استان را دارند که این خود بزرگترین ظلم در حق مردم استان است.
تاکنون علمای اهل سنت این استان بعد از هر رویداد تروریستی نخستین کسانی هستند که این اقدامات را محکوم کرده و می کنند. رصد گروه های فعال جوانان و نخبگان استان سیستان و بلوچستان در فضاهای مجازی نشان می دهد که آنان نیز انزجار خود را از این گونه حرکت های تروریستی اعلام می کنند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به حوادث تروریستی اخیر این استان، گفت: «این حوادث به خاطر همجواری سیستان و بلوچستان با کشورهایی است که حاکمیت قوی و ثبات لازم را ندارند و این حوادثی که به دلیل ناامنی کشورهای مجاور سیستان و بلوچستان رخ می دهد را نباید به معنی ناامنی استان تلقی کرد.»
علی اوسط هاشمی در پاسخ به سؤالی درباره گروهک داعش، گفت: «داعش در میان مردم استان هیچ جایگاهی ندارد.»
منبع : روزنامه ایران
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]