واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صنایع دستی باید متناسب با ذایقه بازار تولید شود زنجان - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: صنایع دستی باید متناسب با ذایقه بازار تولید شود تا بتوان اقتصاد آن را در رونق نگاه داشت.
محمود علی محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: محصولات صنایع دستی در بازارهای سنتی، با کمترین نوسانات دچار مشکل می شود.
وی یادآورشد طی دهه های اخیر با ورود ظروف رویی و تفلون به بازار، بازار ظروف مسی از رونق افتاد و با مشکل مواجه شد.
علی محمدی اظهار کرد: این روند تا سالهای اخیر ادامه داشت، تا اینکه صنعتگران، تجار و توجیهات علمی در خصوص ساختارهای ظروف مسی موجب بازگرداندن رونق به بازار این بخش شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: این موضوع نشان داد که نگاه جدید به صنایع دستی می تواند آنها را همواره در سطح استان و کشور سرپا نگاه دارد و تثبیت کند.
وی خاطر نشان کرد: ورود محصولات جدید به شکل مستمر لازمه حفظ بازار صنایع دستی است.
علی محمدی ادامه داد: محصولات صنایع دستی، تولیداتی به طور کامل اقتصادی است و باید بتواند در بازار حضور ثابت و مستمر داشته باشد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: گروهی از محصولات صنایع دستی به طور کامل هنری و نفیس و گروهی دیگر عمومی و عادی هستند که باید فضا را برای حضور هر دو بخش در بازار فراهم کرد.
وی تاکید کرد: باید محصولات صنایع دستی که می تواند کاربری عمومی داشته باشد را به گونه ای تولید کرد که علاوه بر تبعیت از نیازهای روز، تامین ذایقه مردم، اقتصاد این بخش را نیز پر رونق نگاه دارد.
علی محمدی بابیان اینکه زنجان تولید کننده چاقوهای بسیار با کیفیت در سطح کشور است و افزود: زنجان با چاقوهای درجه یک و عالی در سطح جهان شناخته می شود و باید از این فرصت برای رونق بخشی به بازار این صنعت ارزشمند بهره برداری کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: بخشی از این تولیدات چاقوهای بازاری است و چاقوسازان از محل آن کسب درآمد می کنند و باید برای مدیریت این بخش نیز برنامه ریزی داشت.
وی یادآورشد: در صورتی که فقط به تولید چاقوهای هنری و سطح بالا توجه شود، بازار این محصولات از دست می رود و در صورتی که فقط به تولیدات سطح پایین اهمیت داده شود، برند چاقوی زنجان بی اعتبار خواهد شد.
علی محمدی تاکید کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که بتوان بازار و برند هر دو بخش هنری و نفیس و تولیدات عمومی را حفظ کرد و اقتصاد آن را پر رونق نگاه داشت.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: تولیدات محصولات صنایع دستی نیاز به تغییرات مختلف متناسب با ذایقه بازار دارند و این مجموعه نمی تواند رشد کند مگر آنکه همسو با سلیقه و نیاز بازار حرکت کند.
وی با بیان اینکه سالانه سازمان میراث فرهنگی برای هر منطقه چهار تا پنج نمونه جدید صنایع دستی را طراحی و به بازار عرضه می کند، تولید انبوه این محصولات را نیازمند ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری بر روی این بخش عنوان کرد.
علی محمدی روند کنونی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان را برای رونق بخشی به بازار صنایع دستی لازم خواند و آن را برای این بخش نا کافی عنوان کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: شرایط کنونی بازار صنایع دستی نیازمند ورود بخش خصوصی است و سرمایه گذاران در این بخش باید متوجه باشند که این سازمان رقیب آنان برای تولید صنایع دستی نبوده و فقط قصد ایجاد فضای مناسب برای آنان را دارد.
وی به وجود هنرمندان جوان و خلاق در صنایع دستی استان زنجان اشاره کرد و حضور این هنرمندان را موجب ایجاد فضایی مناسب برای رونق بخشی به تولید صنایع دستی خواند.
زنجان صاحب صنایع دستی ارزشمندی از جمله مسگری، چاروق دوزی، ملیله کاری، چاقوسازی و فرش بافی است که تمامی آنها در نوع خود در سطح جهان بی نظیر هستند.
7319/596
24/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]