تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832518727




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهارشنبه سیاه بازار نفت |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چهارشنبه سیاه بازار نفت
روز گذشته دو اتفاق در بازارهای جهانی نفت افتاد؛ نخست ثبت بیشترین رقم افت روزانه نفت برنت برابر با 4 دلار و دوم شکست کف قیمتی 4 ساله این نوع نفت که باعث شد نفت برنت در رقم 84 دلار قرار بگیرد که افت 30 دلاری را در مدت حدود 3 ماه اخیر نشان می‌دهد. نفت آمریکا نیز با 2 دلار کاهش روز گذشته به رقم 81 دلار رسید که کف دو ساله نفت تگزاس محسوب می‌شود.
کد خبر: ۴۴۲۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۶ - 16 October 2014


روز گذشته دو اتفاق در بازارهای جهانی نفت افتاد؛ نخست ثبت بیشترین رقم افت روزانه نفت برنت برابر با 4 دلار و دوم شکست کف قیمتی 4 ساله این نوع نفت که باعث شد نفت برنت در رقم 84 دلار قرار بگیرد که افت 30 دلاری را در مدت حدود 3 ماه اخیر نشان می‌دهد. نفت آمریکا نیز با 2 دلار کاهش روز گذشته به رقم 81 دلار رسید که کف دو ساله نفت تگزاس محسوب می‌شود.


به گزارش دنیای اقتصاد، در این میان کف 75 دلاری برای نفت آمریکا در حال تحقق است. در داخل کشور نیز در شرایطی که رئیس‌جمهور وزیر نفت را مامور کرد تا از تمام پتانسیل‌های سیاسی و اقتصادی موجود برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت نفت استفاده کند، کارشناسان معتقدند این افت قیمت در کنار ترقی ارزش دلار تاثیر چندان زیادی بر بودجه کشور نخواهد داشت و جای نگرانی نیست. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز درخصوص اثر کاهش قیمت نفت بر بودجه اعلام کرد در صورت ادامه این روند هزینه‌های جاری انقباضی می‌شود. نفت اوپک در حال حاضر در رقم 85 دلاری قرار گرفته که جزو حداقل‌های قیمتی محسوب می‌شود. در این بین افزایش ارزش دلار، افزایش عرضه نفت و کاهش تقاضای جهانی برای نفت منجر به افت ارزش نفت در بازارهای جهانی شده است.


روحانی، زنگنه را مامور جلوگيري از ريزش بهاي نفت با  استفاده از همه پتانسيل‌ها كرد


قیمت نفت برنت روز گذشته در شرایطی با ريزش بي‌سابقه 4دلار کف 4 ساله خود را شکست و به 84 دلار در هر بشکه رسید که این میزان کاهش قیمت نفت آمریکا را به 82 دلار رساند. قیمت نفت آمریکا در حال حاضر رکورد 2 ساله خود را شکسته است.


در این بین در داخل كشور روز گذشته، سخنگوی دولت، با اعلام خبر ماموریت رئیس‌جمهور به وزیر نفت برای پیگیری برگزاری نشست اضطراری در اوپک، اعلام کرد دولت وزارت نفت را موظف کرده از همه پتانسیل‌های خود برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت نفت استفاده کند. این در شرایطی است که بهای نفت در مدت اخیر با شدت بسیاری که بیشتر شبیه سقوط آزاد است افت کرده است. قیمت نفت برنت در سه ماه اخیر از رقم حدودا 114 دلار به رقم 84 دلار در روز گذشته رسیده است.


تداوم قیمت‌های کاهشی در حالی رخ می‌دهد که کشورهای عضو اوپک نه تنها به این کاهش قیمت حساسیت نشان نداده‌اند بلکه با کاستن پیاپی بهای نفت خود بر این افت قیمت افزوده‌اند. بر اساس آخرین به روز رسانی سایت اوپک، روز سه شنبه بهای سبد نفتی این سازمان نیز با کاهش 80 سنتی در هر بشکه 14 /85 دلار معامله شد.


عواملی همچون افزایش ارزش دلار، افزایش عرضه نفت‌های غیراوپکی، عدول اوپک از سقف تولید مشخص شده، قیمت‌های تهاجمی برای نفت در سازمان اوپک، کاهش واردات نفت توسط آمریکا و کاهش تقاضا بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی و مواردی از این دست مهم‌ترین‌ دلایل ریزش بهای نفت در این دوره محسوب می‌شوند.


محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه روز گذشته هیات دولت درباره اقدام احتمالی ایران در جهت مقابله با کاهش قیمت نفت گفت: در این جلسه، مهندس زنگنه درخصوص اقدامات وزارت نفت درباره این قضیه توضیحاتی داد و آقای روحانی نیز دستور دادند که برای جلوگیری از کاهش بهای نفت از همه پتانسیل‌ها استفاده شود. به گفته وی بخشی از این اقدامات سیاسی و بخشی نیز اقتصادی است که در صورت به نتیجه رسیدن اعلام خواهد شد. وی در ادامه در‌باره احتمال کمبود بودجه با توجه به قیمت کنونی نفت گفت: براساس آخرین گزارشی که درباره متوسط قیمت فروش نفت به من رسیده است، قیمت متوسط 104 دلار بوده است؛ از آنجا که طی چند ماه بعد تاثیر کاهش قیمت نفت بر درآمدهای ما روشن می‌شود در صورت استمرار این بند، ما نتایج آن را در آینده خواهیم دید و در این صورت مجبور به کاهش هزینه‌ها خواهیم بود.


به‌رغم کاهش بهای نفت اوپک در مدت اخیر، اما همچنان انتظارات از کاهش هرچه بیشتر این نوع نفت در آسیا ادامه دارد. به گزارش بلومبرگ، روز گذشته پالایشگاه‌های هند اعلام کردند نفت اوپک برای اینکه توان رقابت با نفت آفریقا و آمریکای لاتین در بازار این کشور را داشته باشد همچنان باید کاهش یابد.


این گفته مقامات هندی در حالی است که بیشتر کشورهای عضو سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) طی دو هفته گذشته نفت خود را با بیشترین تخفیف ظرف 6 سال گذشته به مشتریان خود عرضه کردند. در پی افزایش تولید نفت خام آمریکا به بیشترین مقدار خود طی 30 سال گذشته و کاهش تقاضای داخلی آن، کشورهای غرب آفریقا و آمریکای لاتین مشتریان جدیدی در آسیا برای نفت خود یافته‌اند. بنا به این گزارش، کره جنوبی، ژاپن و هند طی چند ماه اخیر واردات خود را از دو منطقه نامبرده افزایش داده‌اند. در همین حین بنا بر آماری، واردات چین از عربستان در 8 ماه اول سال، 16 درصد از واردات این کشور را تشکیل می‌دهد؛ در حالی که واردات چین از این کشور سال گذشته در همین بازه زمانی، بیش از 19 درصد بوده است.


 یکی از مقامات نفتی چین درخصوص کاهش واردات نفت این کشور از عربستان گفت: کاهش قیمت نفت عربستان روی واردات چین از این کشور تاثیر گذار نبوده است، چرا‌که بیشتر پالایشگاه‌های چین برای واردات نفت قراردادهای بلند مدت می‌بندند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، عربستان طی دو هفته اخیر با تخفیف کم سابقه‌ای نفت خود را یک دلار ارزان‌تر از عمان و دبی در آسیا فروخته است که این اختلاف قیمت از سال 2008 تا کنون بی‌سابقه بوده است. بنابر‌این اگر عربستان بخواهد سهم خود را در بازار چین افزایش دهد، باید در مدت زمان بیشتری، قیمت نفت را در سطح پایین نگه دارد که این می‌تواند نگرانی را در‌باره تداوم کاهش بهای نفت، افزایش دهد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» وضعیت دو روز گذشته بازار نفت بیشتر از هر چیز متاثر از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی بوده است. این سازمان روز سه‌شنبه پیش‌بینی رشد تقاضای نفت در سال 2014 را 650 هزار بشکه در روز کاهش داد که کمترین میزان رشد تقاضای نفت از سال 2009 تا‌کنون بوده است و تقاضای سال جاری به روزانه 4 /92 میلیون بشکه رسید. براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، پیش‌بینی میزان رشد تقاضای نفت در سال 2015 نیز 300 هزار بشکه نسبت به پیش‌بینی قبلی این سازمان کاهش خواهد داشت و تقاضای نفت در این سال به 5 /93 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.


کاهش چشم‌انداز تقاضای نفت در سال جاری و سال آینده به کاهش هر چه بیشتری بهای آن انجامید. بر این اساس میزان تقاضای نفت اوپک در سال 2015، به 8/ 28 میلیون بشکه در روز می‌رسد. این در حالی است که اوپک ماه گذشته به‌طور میانگین، روزانه 47 /30 میلیون بشکه نفت تولید کرده که به این معنا است که اگر اوپک قصد داشته باشد از کاهش بیشتر بهای نفت جلوگیری کند باید نزدیک به 2 میلیون بشکه از تولید روزانه خود بکاهد.
این گزارش در ادامه اعلام کرد که 98 درصد شیل اویل‌ها مادامی که بهای نفت بالای 80 دلار باشد، به تولید خود ادامه می‌دهند. بر همین اساس احتمال کاهش تولید نفت شیل به دلیل کاهش بهای نفت در حال حاضر منتفی است و این یکی دیگر از دلایل افت بهای نفت در 2 روز گذشته است.


پیش از این بسیاری از کارشناسان بیان می‌کردند که برای اولین بار قیمت نفت به دلیل هزینه بالای تولید شیل اویل‌ها، دارای کف قیمتی شده است. به این معنا که چون هزینه تولید شیل اویل‌ها حدود 80 دلار به ازای هر بشکه است؛ بنابر‌این با کاهش بهای نفت تا حدودی قیمت تولید نفت شیل کاهش یافته است و با کاهش عرضه نفت دوباره قیمت‌ها افزایش می‌یابد؛ اما در حال حاضر از آنجا که در چند سال اخیر حجم تولید شیل اویل‌ها افزایش چشمگیری داشته است و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، استخراج این نوع نفت، هزینه توجیه‌پذیری تولید آن کاهش داشته است؛ به‌طوری که با وجود رسیدن قیمت به مرز 80 دلار هنوز در تولید این نفت خللی ایجاد نشده است.
در این بین انتشار آمارهای ضعیف اقتصادی از گوشه و کنار دنیا بر بهای کاهشی نفت تاثیرگذار بوده است. به‌عنوان مثال، روز گذشته آمار ضعیف اقتصادی اروپا به خصوص آلمان به‌عنوان مهم‌ترین‌ کشور از لحاظ اقتصادی این منطقه به کاهش بهای نفت منجر شد.


تمام عوامل بالا موجب انتظار از تداوم روند کاهشی بهای نفت شده است؛ به‌طوری که متقاضیان نفت در انتظار کاهش بهای آن مقدار خرید خود را کاهش داده‌اند که این به ادامه قیمت کاهشی نفت دامن زده است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن