تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834502305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مذاکرات هسته‌ای از زبان دستان ظریف و کری +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۵




1413381715000_Bz_cXKqCEAEKoVc.jpg

تصاویر دیدار سه‌ جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا که با حضور کاترین اشتون در وین انجام شد، حاکی از آن است که هنوز دو طرف بر موضع سخت خود درباره مساله هسته‌ای باقی هستند. به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیش از این مذاکرات ایران و آمریکا در هر قالب، سطح، هر کجا و هر زمان که بود، مهم و حساس بوده است. با وجود گذشت یک سال از عمر دولت یازدهم و شکستن تابوی مذاکرات مستقیم میان مقامات عالی ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هسته‌ای، هنوز هم این مذاکرات از حساسیت و اهمیت دو چندان برخوردار است. این برای ششمین‌بار است که وزیران خارجه ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هسته‌ای و هر بار به دفعات در یک سال گذشته با یکدیگر در مکان‌های مختلف (نیویورک، ژنو و وین) به طور رسمی ملاقات می‌کنند. آن‌چه تاکنون از ملاقات‌های این دو مقام عالی ایرانی و آمریکایی منتشر شده است جز چند عکس، چند کلمه یا جمله با توجه به محرمانه بودن متن مذاکرات بیش‌تر نبوده است. با این حال هر بار انتشار عکس‌هایی از این دیدارها گویای فضای حاکم بر مذاکرات و پیشرفت تعامل‌ها و روابط است. دیدار وزیران خارجه ایران و آمریکا روز چهارشنبه (23مهر) در وین در حالی صورت گرفت که دو طرف بر سر برخی از مسایل اختلافی مهم هم‌چنان بر مواضع خود محکم ایستاده‌اند و هر یک تلاش دارد دیگری را یک گام و شاید بیش‌تر به عقب براند. این موضع سخت از سوی دو طرف نه در بیان و موضع‌گیری‌های علنی و غیرعلنی یا در سطح رسانه‌ها که حتی در حرکات و رفتار دیپلماتیک‌شان به خوبی مشخص است.

کری، ظریف، اشتون

در معدود عکس‌هایی که از دیدار عصر روز چهارشنبه جان کری و محمدجواد ظریف در وین به سرعت توسط عکاسان یا از طریق گوشی‌های همراه برخی از همراهان هیات‌ها بر روی صفحات اجتماعی و خبری منتشر شد، زبان بدن ظریف و کری حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند. هر چند نمی‌توان از تصاویر انتشار یافته نتیجه‌گیری کامل و دقیق داشت و نسخه مذاکرات این دوره را با آن پیچید، اما می‌توان گفت که فضای حاکم بر مذاکرات میان دو طرف مهم مذاکرات هسته‌ای، بیش از گذشته و هم‌چنان "سخت" و "فشرده" است. دستان گره کرده رفتار مقامات و دیپلمات‌های عالی رتبه کشورها چه دوست و چه دشمن در ملاقات‌های دوجانبه، چند‌جانبه و هر کجا که باشد، همواره از مسایل بحث‌برانگیز است. چگونه نشستن، برخاستن، دست دادن، خندیدن، نخندیدن، ایستادن جزء به جزء زیر ذره‌بین دو طرف است و این رفتارها حرف‌هایی در خود دارد که بیش از هر کس دیپلمات و مقام طرف مقابل آن را می‌شنود و می‌فهمد و از آن برداشت خاص خود را دارد. محمدجواد ظریف، دیپلمات برجسته و کهنه‌کار کشورمان که چندی است سکان دیپلماسی کشور را در دست دارد، بعد از 35 سال یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین دیدارها و مذاکرات تاریخ سیاست خارجی ایران را در چارچوب مذاکرات هسته‌ای آن‌جا که مقابل دشمن دیرینه خود "آمریکا" می‌نشیند، تجربه می‌کند. هر چند برای ظریف این دیدارها، اولین‌بار نیست اما حساسیت موضوع هسته‌ای و چشم‌هایی که از سوی موافق و مخالف مذاکره با آمریکا و مذاکرات هسته‌ای به او خیره شده است، کار را بدون شک برایش سخت می‌کند؛ به این‌ها باید مسایل منطقه‌یی و تاثیر آن بر مذاکرات را هم اضافه کرد. او علاوه بر این‌که باید آداب و زبان دیپلماتیک و سیاسی را مو به مو در مقابل مقام ارشد آمریکایی به حکم وظیفه دیپلماتیکش اجرا کند و پاسخ‌ هر حرکت و رفتار او را در لحظه دهد، باید نگران برداشت های موافقان و مخالفان این روند در کشور نیز باشد. در همین حال او باید مواضع و دیدگاه‌های کشور را در کنار بحث‌های چالشی که می‌تواند هر کدام ابعاد مختلفی داشته باشد در مذاکرات اعلام کند. دستان گره‌کرده، پا روی پای انداختن و لبخندهای تلخ سیاسی حاکی از دشواری مذاکراتی است که هر یک از وزیران خارجه پیش رو دارند. بر خلاف نظر برخی کارشناسان، رفتار دیپلماتیک ظریف و کری در مقابل دوربین‌ رسانه‌ها جدای از آن‌چه پشت درهای بسته اتفاق می‌افتد، نیست. عکس‌ها به خوبی با ما سخن می‌گویند و هیچ اجبار و فشاری برای نشان دادن لبخند و اخم تصنعی و غیرواقع از سوی مذاکره‌کننده‌گان به افکار عمومی وجود ندارد. از این رو می‌توان از معدود عکس‌های منتشر شده از دیدار روز چهارشنبه ظریف و کری این استنباط را داشت که ایران و آمریکا آماده‌اند تا اقداماتی را برای حل مساله هسته‌ای انجام دهند، اما هر اقدام بسته به اقدام طرف مقابل است. دستان بسته کری، دستان بسته و گره‌خورده ظریف را به دنبال دارد و با بازشدن گره دستان یک طرف، گره از دستان طرف دیگر نیز باز می‌شود. این رفتار نشان می‌دهد دو طرف تمایلی به برداشتن گام‌های یک‌جانبه و یک طرفه ندارند و این یعنی چشم در برابر چشم.

ظریف، اشتون، کری

برخی کارشناسان معتقدند، زبان بدن میان دیپلمات‌ها بیش‌تر در مقابل دوربین‌ رسانه‌ها خودنمایی می‌کند و پررنگ‌ است و در مذاکرات پشت درهای بسته دو طرف به آن سختی که در مقابل دوربین‌ها خود را سخت نشان می‌دهند، نیستند. اما در این میان برخی کارشناسان بر این نظرند که رفتارهای متقابل یا یک‌جانبه دیپلماتیک امری است که در تمام ملاقات‌ها چه در مقابل چشم رسانه‌ها و چه پشت درهای بسته کاربرد دارد و بر اساس منافع و مواضع هر یک از کشورها صورت می‌گیرد. در هر دو دیدار وزیران خارجه ایران و آمریکا در نیویورک که آن هم با حضور کاترین اشتون نماینده اتحادیه اروپا برگزار شد دو وزیر در کنار هم نشسته و حتی پرچم دو کشور در کنار یکدیگر قرار داده شده بود، اما در این دیدار نه تنها از پرچم خبری نبود بلکه دو وزیر رو به روی یکدیگر قرار گرفته بودند. رفتار ایران و آمریکا پس از هفت دور مذاکره نشان می‌دهد، آن‌ها حاضر به برداشتن گام‌های یک جانبه و نامتوازن در مسیر توافق جامع نیستند و در کم‌تر از 40 روزی که تا پایان مهلت تمدید شده برای مذاکرات باقی است، آن‌ها سعی دارند با حفظ مواضع با استفاده از ابتکارعمل‌ یا طرح‌هایی برای خروج از بن‌بست به راه‌حل برسند. مذاکرات سه جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون سرسختانه آغاز شد و باید دید به همان شکل پایان یافته است یا خیر.

کری، اشتون، ظریف

انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن