واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در احوالات تنها رودخانه قابل کشتیرانی ایران
عضو کمیته علمی کنفرانس ملی رودخانه کارون با بیان اینکه مهمترین مشکل رودخانه کارون آلودگی است، گفت: کارون امروزه با چالشهای متعددی روبهرو است؛ رودخانهای که زمانی عریضترین و پرآبترین رودخانه ایران بود در حال تبدیل شدن به نهر کم آب و کوچکی است.
کد خبر: ۴۴۲۳۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱ - 15 October 2014
عضو کمیته علمی کنفرانس ملی رودخانه کارون با بیان اینکه مهمترین مشکل رودخانه کارون آلودگی است، گفت: کارون امروزه با چالشهای متعددی روبهرو است؛ رودخانهای که زمانی عریضترین و پرآبترین رودخانه ایران بود در حال تبدیل شدن به نهر کم آب و کوچکی است.
ناصر رضایی در گفتوگو با ایسنا، افزود: پسماندهای کشاورزی به میزان ۴۸ درصد و فاضلابهای شهری به میزان ۲۶ درصد، مهمترین منابع آلودگی رودخانه کارون هستند. حوضچههای پرورش ماهی در سرشاخهها که بدون هیچگونه تصفیهای و حتی تصفیه مقدماتی مستقیماً وارد رودخانه میشوند، آلودگی بیش از حد و مرگ تدریجی اکوسیستم آبی و تنوع زیستی کارون را سبب شده است.
وی افزود: کاهش دبی رودخانه و بازگشت آب از سوی دریا، شوری آب کارون را افزایش داده و معضل آلودگی آب رودخانه را تشدید کرده است. بوی تعفنی که بر اثر تجزیه فاضلابها توسط میکروارگانیزمها و تولید گازهای مختلف در فضای اطراف رودخانه پخش میشود از دیگر معضلات رودخانه است. از احداث سدهای متعدد در طول مسیر که سبب خشک شدن پائین دست و نابودی حیات در اطراف رودخانه هستند هم به سادگی نباید گذشت.
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور ادامه داد: کارون مهمترین منبع تامین آب آشامیدنی مردم از جمله کلانشهر اهواز و نیز آب مورد نیاز کشاورزی و تولید برق مصرفی است. از سوی دیگر کارون دارای بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاری و ایجاد مکانهای تفریحی پررونق تاسیسات گردشگری و فضاهای تفریحی برای پر کردن اوقات فراغت مردم شهرهای مختلف خوزستان است.
رضایی اظهار کرد: رودخانه کارون دارای پتانسیلهای منحصر به فردی است و همچنین تنها رودخانه قابل کشتیرانی در ایران و تنها رودخانه ایرانی است که از طریق خلیجفارس به اقیانوس هند و آبهای بینالمللی راه دارد که علاوه بر امکان ارتباطات بینالمللی این مزیت را نیز داراست که باید در خدمت سیستم حمل و نقل درون شهری ارزان، ایمن، سریع و سازگار و مناسب با محیط زیست باشد.
وی تصریح کرد: رودخانه کارون صد و هفدهمین اثر طبیعی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۰ بهمن ۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت با ۹۵۰ کیلومتر طول و دبی ۴۵۳ متر مکعب بر ثانیه، به عنوان طولانیترین و پرآبترین رودخانه ایران کانون شکلگیری بزرگترین تمدنها بوده که آثار به جای مانده از آن و وسعت بسیار زیاد آنها شاهد این مدعاست. امروزه نیز همین رودخانه امکان ادامه زیست را برای منطقه خوزستان فراهم آورده است.
عضو کمیته علمی کنفرانس ملی رودخانه کارون با اشاره به اهمیت رودخانهها در حیات انسانها، گفت: رودخانهها شریانهای حیاتی زمین هستند؛ تمام تمدنهای بشری در کنار رودخانهها شکل گرفتهاند، چراکه علاوه بر تامین آب به عنوان مهمترین نیاز بشر با حمل آبرفتها از نقاط مرتفع و تهنشست آن در مناطق پست، بهترین خاکها را برای کشاورزی به عنوان اولیهترین نیاز ادامه حیات فراهم میآورند.
"کنفرانس ملی فرصتها و پتانسیلهای رودخانه کارون در توسعه شهرها و حومه هم مسیر" 6 لغایت 8 اسفندماه 93 در اهواز برگزار میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]