واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سناتور سابق آمریکایی:حملات هوایی علیه داعش به بی ثباتی بیشتر منطقه منجر می شود نیویورک-ایرنا-سناتور سابق آمریکا گفت: گرچه حملات هوایی علیه مواضع داعش در منطقه تاکنون برخی از شهر ها و مناطق حساس عراق را از سقوط حتمی رهانیده است ، اما این امر به هرج و مرج و بی ثباتی بیشتر در این منطقه منجر خواهد شد.
"بنت جانستون " سناتور سابق حزب دمکرات آمریکا در گفت وگو با ایرنا گفت: حملات هوایی تاکنون تنها جلوی پیشروی نیروهای داعش در جنوب عراق و دستیابی آنها به برخی نقاط مهم راهبردی را گرفته و مانع تسلط این گروه بر سد مهم "حدیثه" شده است.
وی افزود: از طرفی بر اثر این حملات، داعش فرصت دستیابی به سلاح بیشتر و تجمع نیروهای را نداشته است ، اما این حملات به تنهایی قادر به پیروزی قطعی بر این گروه تروریستی نخواهد بود.
این سناتور دمکرات آمریکایی با تاکید بر این که تنها با استفاده از نیروهای زمینی آموزش دیده ممکن است این نیروها را شکست داد، گفت: این بزرگترین مشکلی است که آمریکا و متحدانش با آن روبه رو هستند.
جانستون در توضیح این مطلب گفت: از یک طرف آمریکا و سایر کشورهای غربی و منطقه ای مایل به استفاده از نیروهای زمینی خود در این نبرد نیستند و از طرف دیگر نیروهای عراقی نیز تاکنون ثابت کرده اند که به دلائل مختلف از توانایی لازم در این نبرد برخوردار نمی باشند.
جانستون افزود: یکی از دلائل این ناتوانی تفرقه میان رهبران سیاسی و مذهبی عراق است که با وجود خطراتی که این کشور و منطقه را تهدید می کند هنوز نتوانسته اند حتی به طور موقت اختلافات سیاسی و فرقه ای خود را کنار بگذارند .
به گفته این سناتور آمریکایی، دولت نوری المالکی قادر به ایجاد وحدت در میان گروه های مذهبی عراق نبود و همین تفرقه و عدم اتحاد یکی از دلائل قدرت گرفتن داعش در این کشور بود.
وی افزود: در صورتی که چنین اتحادی در آینده نزدیک قابل تصور باشد و نیروهای محلی با کمک نیروهای خارجی از آموزش های لازم برخوردار شوند، امیدی به موفقیت این عملیات وجود دارد، اما تاکنون نشانه ای از تمایل به چنین اتحادی دیده نشده است.
سناتور دمکرات سابق آمریکایی با اشاره به این که جنوب و شمال عراق شرایط متفاوتی دارند، گفت: کردهای عراقی تاکنون توانسته اند در مقابل مهاجمان داعش ایستادگی کنند، اما برای پیروزی قاطع، ابتدا به سلاح های بیشتر و پیشرفته تر نیاز دارند و در مرحله بعد حمایت ترکیه در شمال می تواند نقش موثری در این پیروزی داشته باشد.
جانستون افزود: متاسفانه دولت ترکیه با وجود توانایی های تسلیحاتی چشمگیری که می تواند به راحتی از شهر کوبانی محافظت کند، تاکنون رغبتی به حضور و یا کمک نظامی در این نبرد از خود نشان نداده است.
به گفته این سناتور آمریکایی، با توجه به این که دولت اوباما دستکم تا پایان انتخابات میان دوره ای حاضر به اعزام نیرو به عراق نخواهد شد و نیروهای محلی هم از توانایی لازم برای مقابله با داعش برخوردار نیستند، بنابراین به نظر نمی رسد حملات هوایی قادر به توقف نیروهای داعش در کوتاه مدت باشد.
وی در پایان گفت: با این همه نیروهای داعش نه قادر به شکست قطعی کردها و تصرف مناطق شمال عراق خواهند بود و نه در جنوب با توجه به اکثریت شیعه ساکن این مناطق خواهند توانست بغداد را به تصرف خود درآورند.
بنابراین می توان این گونه نتیجه گیری کرد که؛ حملات هوایی آمریکا و متحدان تنها به ادامه این درگیری ها و سرایت آن به کشورهای دیگر منطقه منجر شود، که در آن صورت باید انتظار تلاطم و بی ثباتی بیشتری را در این منطقه داشت.
اروپام-3-541**1144**5981
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]