واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان بهزیستی: روند صعودی آسیب های اجتماعی در کشور نگران کننده است مشهد - ایرنا - معاون امور پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: روند صعودی آسیب های اجتماعی در کشور نگران کننده است که برنامه ریزی برای مدیریت و رفع این آسیب ها ضروری است.
به گزارش ایرنا، "فرهاد اقطار" روز چهارشنبه در مراسم گشایش مجتمع خدمات پیشگیری و ارتقا سلامت زندگی شرق کشور در مشهد افزود: خشونت خانگی، همسرآزاری، کودک آزاری و طلاق از جمله آسیب های اجتماعی هستند که میزان آنها در کشور افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه طلاق خود مولد بسیاری از آسیبهاست، گفت: روند صعودی طلاق در کشور بگونه ای است که در صورت تداوم آن شاهد تغییر شکل در بنیاد خانواده خواهیم بود.
معاون امور پیشگیری سازمان بهزیستی بدون اشاره به آماری از آسیب های اجتماعی، افزود: در کل کشور به ازای هر 5،5 واقعه ازدواج یک واقعه طلاق وجود دارد و در شهرهایی مانند تهران این نسبت سه به یک و در اصفهان این نسبت پنج به یک است.
وی ادامه داد: رشد پدیده همسر آزاری و کودک آزاری نیز در کشور چشمگیر و نگران کننده است.
اقطار با تاکید بر اینکه به جز شادی و شادابی هیچ راهکار موثری برای پیشگیری از آسیبها در جامعه وجود ندارد، افزود: در کشور ما مردم هر روز و هر ساعت تحت فشار و اضطراب قرار دارند و همین امر زمینه ساز بسیاری از مشکلات شده است.
وی گفت: افزایش نشاط اجتماعی در کاهش آسیبهای اجتماعی چنان تاثیری دارد که تمامی برنامه های مداخله ای و درمانی در کشور با هم نمی توانند به این اندازه موثر باشند.
معاون امور پیشگیری سازمان بهزیستی در ادامه اظهار داشت: این سازمان در حوزه فضای مجازی وارد شده زیرا تلاش داریم آموزشهای لازم را در مورد ارائه اطلاعات شخصی در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به افراد ارائه دهیم.
وی همچنین گفت: بین 80 تا 90 درصد بزگسالان در خصوص شبکه های اجتماعی اطلاعات کافی ندارند و همین نقصان موجب بروز آسیب ها و مشکلات متعددی شده است.
اقطار در ادامه اظهار داشت: دولت به شدت طی سالهای اخیر کوچک شده و حضور و ورود بخش خصوصی به بسیاری از فعالیت ها از جمله زمینه های فعالیت بهزیستی بازتر شده و در این میان کمک گرفتن از خیرین و نیکوکاران به میزان زیادی ما را در انجام وظایف یاری می دهد.
وی گفت: علت عدم تاثیر گذاری مطلوب برنامه های پیشگیری در کشور این است که این برنامه ها باید از سنین پایین شروع شود، تداوم داشته و ساختارمند باشند.
او با اشاره به نقش آموزش و پرورش در تاثیرگذاری برنامه های پیشگیری از آسیب در کشور نیز اظهار داشت: در آموزش و پرورش کاری غیر از درس دادن انجام نمی شود و به پرورش آنطور که باید و شاید پرداخته نشده است.
معاون امور پیشگیری سازمان بهزیستی افزود: وجود بیش از 12 میلیون دانش آموز در کشور، زمینه و بستر مناسبی برای ارائه آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را فراهم می کند که باید از این ظرفیت نهایت بهره برده شود.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مجتمع خدمات پیشگیری و ارتقای سلامت زندگی در شرق کشور گفت: بطور جد از فعالیت چنین مجتمع هایی استقبال می کنیم و در صورت وجود توان و ظرفیت بالا در آن، این مجتمع را به بنیاد پیشگیری شرق کشور معرفی می کنیم.
اقطار افزود: در این روند ارائه کمک مالی و ارجاع طرحهای کشوری به این مجتمع کاملا در برنامه قرار دارد.
معاون سازمان بهزیستی همچنین با اشاره به موفقیتهای بهزیستی خراسان رضوی افزود: این استان در برنامه های پیشگیری همیشه مقام آور و رتبه نخست کشور را داشته و امروز نیز شاهد موفقیت خراسان رضوی در آغاز کار نخستین مجتمع خدمات پیشگیری و ارتقا سلامت هستیم.
مجتمع خدمات پیشگیری و ارتقا سلامت زندگی شرق کشور در پنج حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ایدز، اعتیاد، معلولیتها و ارائه خدمات مشاوره روانشناختی فعالیت می کند.
این مجتمع در مشهد با تشکیل گروههای محله ای ارائه خدمات خود را در مناطق محروم، حاشیه شهر، بین گروههای آسیب زا و پرخطر و در محلات شهری و روستایی برنامه ریزی کرده و با کادر تخصصی شامل پزشک، پیرانپزشک و روانشناس در دو سطح ارائه خدمات به افراد عادی و آسیب دیده طراحی شده است.
7496/660/ 1625
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]