واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عصای سفید؛ پرچمی به نشانه استقلال کاشان - ایرنا- قانون عصای سفید در سال 1950 تدوین شد تا این وسیله در پناه این قانون به یاری کسانی برود که زندگی را نه با دو چشم که با تمامی حواس و دیده دل می بینند.
در ﺳﺎل 1921 ﻣﯿﻼدی ﯾﮏ ﻋﮑﺎس اﻫﻞ «ﺑﺮﯾﺴﺘﻮل» اﻧﮕﻠﺴﺘﺎن ﺑﺎ ﻧﺎم «ﺟﯿﻤﺰ ﺑﯿﮕﺰ» ﮐﻪ در اﺛﺮ ﯾﮏ ﺳﺎﻧﺤﻪ تصادف ﺑﯿﻨﺎﯾﯽ ﺧﻮد را از دﺳﺖ داد، ﺑﺮای در اﻣﺎن ﺑﻮدن از ﺧﻄﺮ وﺳﺎﺋﻞ ﻧﻘﻠﯿﻪ در ﺧﯿﺎﺑﺎن ها، اﺑﺘﮑﺎر اﺳﺘﻔﺎده از ﻋﺼﺎ ﺑﻪ رﻧﮓ ﺳﻔﯿﺪ ﮐﻪ ﺑﺮاﺣﺘﯽ ﺑﺮای ﻫﻤﮕﺎن ﻗﺎﺑﻞ دﯾﺪ ﺑﺎﺷﺪ را ﺑﮑﺎر ﺑﺮد.
ﭘﺲ از آن دو نفر از ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺤﻘﻘﯿﻦ آﻣﺮﯾﮑﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﻧﺎﻣ ﻬﺎی دﮐﺘﺮ «ﻧﺎول ﭘﺮی»، رﯾﺎﺿﯿﺪان و دﮐﺘﺮ «ﺟﺎﮐﻮﭘﺲ ﺗﻦ ﺑﺮوک»، ﺣﻘﻮﻗﺪان ﺗﻮاﻧﺴﺘﻨﺪ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ را در ﭘﺎﻧﺰدﻫﻤﯿﻦ روز از ﻣﺎه اﮐﺘﺒﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻗﺎﻧﻮن ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﯾﺐ برﺳﺎﻧﻨﺪ و اﯾﻦ روز را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان روز ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن ﻧﺎﻣﮕﺬاری ﮐﻨﻨﺪ.
عصای «هور» یا عصای «بلند» به عنوان یک وسیله کمک حرکتی به دلیل بلندی به فرد امکان می دهد تا مانع ها و تغییرهای بر سر راه خود را تشخیص بدهد و به این ترتیب عصای سفید، نشانه ای بین المللی برای شناخت نابینایان شد.
در قانون عصای سفید برای روشندلان به عنوان بخشی از جامعه متمدن حق و حقوقی از جمله؛ حق استفاده آزادانه از خیابان ها، پیاده روها، وسایل حمل و نقل عمومی مانند هواپیما، قطار، اتوبوس، کشتی، حق فعالیت و کار در بخش های دولتی و مدارس با شرایط مساوی مانند دیگر افراد جامعه، تشویق نابینایان از سوی دولت ها برای شرکت در امور اجتماعی و اقتصادی منظور شده است.
روز 15 اکتبر (23 مهرماه) بهانه و فرصتی در ﺟﻬﺖ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﻪ روﺷﻨﺪﻻن، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﺸﮑﻼت آﻧﻬﺎ و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂ و فضایی مناسب در سطح شهر ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اﺳﺖ.
نامگذاری و تعیین این روز نویدی برای روشندلان است تا ضمن ایمان و باور توانمندیهای خود و اثبات آنها به اجتماع در معرفی پتانسیل های خود به جامعه بکوشند.
رییس هیات مدیره جامعه نابینایان کاشان در این خصوص گفت: این مرکز در دهمین سال تاسیس خود دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده که می تواند نوید روزهای روشنی برای چشمان تیره نابینایان باشد.
دکتر «نرگس نیکخواه قمصری» این دستاورد را افتخاری می داند که از نظر برخورداری از کتابخانه گویای دیجیتال جزو پنج مرکز بهره مند در کشور است که چهار کتابخانه دیگر نیز در دیگر مراکز استان هاست.
وی تاکید کرد: در بخش آموزشی نیز این مرکز عملکرد و دستاوردهای بسیار رضایت بخشی داشته و سالانه حدود سه نابینا وارد دانشگاه ها شده که در حال حاضر 77 دانشجوی نابینای کاشانی در دانشگاههای کشور تحصیل می کنند.
وی انجام فعالیت های قرآنی، موسیقی و تواشیح توسط نوجوانان و جوانان روشندل کاشانی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در زمینه موسیقی در جشنواره ها حایز رتبه و در بخش قرآنی موفقیت های استانی و کشوری از افتخارات جامعه نابینایان این شهر است.
رییس هیات مدیره جامعه نابینایان کاشان فعالیت در ابعاد مختلف را وجه بارز این کانون دانست و گفت: ایجاد «صندوق تعاون جامعه نابینایان کاشان» با کمک و حمایت خیرین به ما امکان حمایت های مالی از اعضا را داده است.
نیکخواه قمصری بزرگترین مشکل نابینایان کاشان را اشتغال و مسکن عنوان کرد و گفت: از سال 86 تاکنون تنها برای هشت نفر از نابینایان این شهرستان
اشتغال ایجاد شده که برغم وعده های دولت قبل و تشکیل تعاونی مسکن نابینایان هیچگونه حمایتی در این زمینه از روشندلان این شهرستان نشده است.
وی اشتغال و مسکن را پیش زمینه ای برای ازدواج جوانان بویژه روشندلان دانست و افزود: از حدود 500 نابینای این شهرستان، 268 نفرشان
عضو جامعه نابینایان کاشان هستند.
7429/545
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]