واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۲۰:۳۹ب.ظ)
طرح واگذاري امر ساخت و ساز مسکن به مجريان ذي صلاح درقم مدير کل راه و شهرسازي استان قم گفت: طرح واگذاري امر ساخت و ساز مسکن به مجريان ذي صلاح و حذف نقشه هاي اجرايي غير مصوب مي تواند به اجرايي شدن هر چه کامل تر مقاوم سازي ساختمان ها بي انجامد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن بهشتي اظهار داشت: ايران از نظر جغرافيايي جزو مناطقي است که بسيار با بلاياي طبيعي درگير است و متأسفانه از 49 حادثه غيرمترقبه 34 مورد در ايران و 19 مورد از آنها نيز در قم رخ ميدهد.
مدير کل راه و شهرسازي استان قم بيان کرد: حدود يک درصد از جمعيت جهان در ايران حضور دارد، اما؛ متأسفانه 6 درصد از تلفات ناشي از بلاياي طبيعي مربوط به کشور ما است که ميتوان با پيشگيري و ارائه آموزشهاي همگاني به مردم، اثرات بلاياي طبيعي را کاهش داد.
وي گفت: اگرچه بسياري از بلاياي طبيعي خارج از کنترل انسان است، اما؛ جلوگيري از خسارت و آسيبها با مديريت انسانها امکان پذير است.
بهشتي، يکي از وظايف وزارت راه و شهرسازي را مجري در احداث ساختمانهاي دولتي عنوان کرد و افزود: اداره کل راه و شهرسازي سازمان مجري در احداث ساختمانهاي دولتي است که اين ساختمانها بايد از استحکام لازم برخوردار باشند تا در زمان بحران آسيب نبينند.
وي ادامه داد: بايد از ظرفيت قانون به نحو مطلوب استفاده کرد و تخفيف غير کارشناسي به انبوه سازان مسکن در ساخت و ساز يک گناه نابخشودني است.
مدير کل راه و شهرسازي استان قم بيان کرد: براي جلوگيري از بروز مشکلات بيشتر در زمان وقوع حوادث غير مترقبه علاوه بر توجه به حوزه امداد و نجات، در حوزه راه و شهرسازي نيز بايد توجه ويژه داشت براي مثال امروزه بسياري از پلها و زيرساختهاي شهري و بين شهري در برابر حوادث مناسب نبوده و مسيري جايگزين نيز ندارند.
وي گفت: متأسفانه امروزه تراکم شهرها افزايش و همچنين ارتفاع مجتمعهاي مسکوني نيز بيشتر از عرض خيابانها شده است که اين امر موجب شده تا در هنگام وقوع حادثه و ريزش ساختمانها بسياري از خيابانها و مسيرها مسدود شوند.
بهشتي عنوان کرد: مساحت استان قم 12 هزار و 650 هکتار است که از اين ميان 2 هزار هکتار معادل يک ششم داراي بافت فرسوده است که استحکام بنا ندارند، همچنين معابر اين بافتها نيز نفوذناپذير و کم عرض هستند.
مدير کل راه و شهرسازي قم با تأکيد بر اينکه بايد بافت فرسوده به سمت نوسازي پيش رود، افزود: متأسفانه تاکنون حمايتهايي که در خصوص کاهش بافت فرسوده انجام شده انگيزه لازم را در اين زمينه ايجاد نکرده است.
بهشتي با بيان اينکه کاهش بافت فرسوده در قم تنها با مشارکت مردم امکان پذير است افزود: با توانمند سازي و ارائه تسهيلات مناسب جهت تجديد بافت فرسوده و همچنين افزايش نظارتها بر ساخت و ساز ميتوان بافت فرسوده را کاهش داد.
بهشتي، بيان کرد: براي کاهش بافت فرسوده و نظارت بيشتر بر ساخت و سازها بحث مجري ذي صلاح؛ يعني ساخت و ساز توسط افرادي که داراي پروانه ساخت و ساز هستند در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: طرح واگذاري امر ساخت و ساز مسکن به مجريان ذي صلاح و حذف نقشه هاي اجرايي غير مصوب مي تواند به اجرايي شدن هر چه کامل تر مقاوم سازي ساختمان ها بينجامد.
مدير کل راه و شهرسازي استان قم گفت: براي کاهش بافت فرسوده در قم اقداماتي انجام شده که از اين جمله ميتوان به ايجاد شبکه معابر جديد اشاره کرد براي مثال بازگشايي خيابان شهيد روحاني در بافت فرسوده خيابان آذر نقش مؤثري داشته است.
وي بيان کرد: دستگاههاي متولي، سيستمهاي بانکي و سرمايه گذاران بخش خصوصي ميتوانند با ورود به بحث بافت فرسوده تسهيلات تشويقي را براي ساختمان سازي در بافت غير فرسوده در نظر بگيرند.
بهشتي، عنوان کرد: متأسفانه امروزه تنها بين پنج تا 10 درصد از هزينههاي ساختمان صرف مقاوم سازي آنها ميشود که در قم رقم بالايي نيست در حالي که خرج تزئينات ساختمانها بسيار بيشتر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]