واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۶:۲۷ق.ظ)
مديرکل راه و شهرسازي استان قم خبر داد: طرح مجريان ذي صلاح و حذف نقشه هاي غير مصوب در امر ساخت و ساز مسکن مديرکل راه و شهرسازي استان قم، در جلسه کارگروه تخصصي مخاطرات زلزله و لغزش هاي زمين عنوان کرد: کاهش حداکثري خسارات جاني، مالي زلزله با مقاوم سازي و اجراي کامل نقشه ساخت و ساز مسکن ميسر است.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن بهشتي در جلسه کارگروه تخصصي مخاطرات زلزله و لغزش هاي زمين که همزمان با هفته زلزله و کاهش بلاياي طبيعي از منظر مديريت بحران در اين اداره تشکيل شد، گفت: از اينکه مسئوليت اين کارگروه تخصصي که مي تواند در امر کاهش خسارات جاني، مالي ناشي از زلزله و لغزشهاي زمين، نقشي در خور تامل ايفا نمايد به اين اداره کل واگذار شده ابراز خوشبختي مي نمايم از اينکه بتوانيم انجام چنين مسئوليت دشواري را مديريت کنيم.
بهشتي با اشاره به اينکه حادثه خبر نمي کند و نمي توان مانع وقوع زلزله شد افزود: اما مي توان با برنامه ريزي و ارائه راهکارهاي اجرايي که پشتوانه اي از عمل و تجربه را يدک مي کشد، به مقابله با بلاياي طبيعي پرداخت.
وي به مديريت قابل توجه کشور ژاپن در مواجهه با اين پديده طبيعي اشاره کرد و گفت: در سال چندين زلزله با شدت و ضعف هاي متفاوت ژاپن را مي لرزاند اما خسارات متعاقب اين لرزه ها به حداقل ممکن و گاه به صفر رسيده است.
بهشتي عنصر مهم ديگري که به غير از مقاوم سازي بنا مي تواند در کاهش حداکثري خسارات جاني، مالي زلزله نقش اساسي داشته باشد را اجراي کامل نقشه ساختمان برشمرد و ادامه داد: طرح واگذاري امر ساخت وساز مسکن به مجريان ذي صلاح و حذف نقشه هاي اجرايي غير مصوب مي تواند به اجرايي شدن هر چه کاملتر طرح تفصيلي بينجامد.
وي در اين خصوص اضافه کرد: اين امر موجب کاهش مراجعات کميسيون هاي ماده پنج و صد نيز خواهد شد.
مديرکارگروه تخصصي مخاطرات زلزله و لغزش هاي زمين ضمن استقبال از تشکيل جلساتي از اين دست افزود: صرف تشکيل جلسات ما را به جايي نخواهد رساند، بايد با ارائه راهکارهاي اجرايي که عقبه اي از آسيب شناسي جلسات پيشين را در خود دارد در راستاي فرهنگ سازي عمومي گام برداشت .
وي تصريح کرد: بي ترديد پذيرش اجتماعي در درک و اجراي کامل ضوابط طرح تفصيلي نياز به فرهنگ سازي عمومي دارد که اين مهم مي تواند با هماهنگي و تعامل استانداري، راه و شهسازي ، شهرداري و نظام مهندسي به نتايج قابل قبولي برسد.
بهشتي از ارکان موفقيت جلسات کارگروهي از اين دست را جزيره اي عمل نکردن برشمرد و ادامه داد: استفاده حداکثري از مراجع ذي صلاح جهت حضور در اين جلسات مي تواند راهبرد علمي-عملي نمودن راهکارها را قوت و سامان بخشد.
در ادامه اين جلسه اروجي مديرکل مديريت بحران استانداري قم نيز ضمن اعلام حمايت از تشکيل جلسات اين کارگروه و تاکيد بر مقابله علمي و عملي با پيامدهاي زلزله گفت: مقاوم سازي و نظارت دقيق تر بر استفاده استاندارد از مصالح ساختماني در امر ساخت مسکن مي تواند نتيجه بخش و در کاهش خسارات تاثير مهمي داشته باشد.
وي از حمايت کامل مديريت ارشد استاني در اجراي کامل نقشه هاي تفصيلي خبر داد و گفت: نقش مجريان ذي صلاح در امر ساخت و ساز مسکن در صورت کارشناسي هاي دقيق تر مي توان موثر و مفيد واقع شود.
مهندس احمدلو رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان که يکي ديگر از اعضاي کارگروه مذکور مي باشد ضمن ارائه گزارشي از نحوه عملکرد ناظرين ساختمان خواستار اجراي کامل قوانين از پايه شد و گفت: بي ترديد برخورد و اجراي قانون در ابتدا کار سازه هاي ملکي و از همان فنداسيون مي تواند از تضييع منابع مالي و ديگر امکانات مصرفي مالک و دستگاه هاي نظارتي جلوگيري نمايد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]